1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Inloggen op Ziggo Webspace

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Thymen, 14 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Met wat proberen ben ik erachter gekomen hoe op de Ziggo/@home Webspace in te loggen via "add network location". Dit als alternatief voor bijvoorbeeld ftp programmas als FileZilla.

  Let op: geldt voor engelstalige Vista, maar zou ook moeten gelden voor XP en NL, vermits je de namen etc. aanpast.

  Let op: sinds kort loggen ook @home abonnees in op de Ziggo drive!!!

  1. Open "Computer". Je krijgt een window met links de Folder structuur (Folder List), en rechts een window met al je drives (Drive Window).
  2. In de Drive Window op de RMB klikken (Right Mouse Button, rechter muis knop)
  3. In de drop-down list kies je : "add a Network Location"
  4. In het Pop-Up window "Welcome etc" kiest je "Next"
  5. Op de vraag "where do you want to create this network location" kiest je "Next"
  6. Op de vraag "Specify the location of your website" vul je, bij het adddress veld, in: ftp://homedrive.ziggo.nl/
  7. Klik op "Next"
  8. In het window met "Specify a Username and password if required" haal je het vinkje bij het "log on anonymously" weg. Het Username veld wordt dan toegangelijk
  9. Vul in het Username veld iets in, bijvoorbeeld "x", of "" y". Maakt niks uit. Mag ook je gebruikersnaam zijn, maar wel ZONDER @ !
  10. Klik op "Next"
  11. Bij "What do you want to name this location" laat ik gewoon "homedrive.ziggo.nl" staan.
  12. Klik op "Next"
  13. In "Completing the add network location wizard" haal je het vinkje weg bij "Open this network location when I click Finish"
  14. -------------
  15. Kijk in je Computer Drive Window (eventueel F5 kloppen voor verversen). Daar staat nu een network location "homedrive.ziggo.nl".
  16. Kijk ook in de Folder List. Ook daat staat een Network Location "homedrive.ziggo.nl"
  17. ------------------
  18. Heb je maar 1 (één) webspace geactiveerd (let op: MOET GEACTIVEERD ZIJN) (@home of Ziggo), klop dan op het "homedrive.ziggo.nl" netwerk ikoon in je Drive Window". Er komt een pop-up naar voren, waarin je om je username en password wordt gevraagd.
  19. Vul deze in: gebruiker@home.nl of gebruiker@ziggo.nl, en je password. Heb je maar op één account je webspace geactiveerd, klik dan ook op "save password"
  20. Klik op "Log ON", en een browser window opent waarmee je toegang hebt tot je webspace. Folders maken, slepen, deleten... allles als in een gewoon file browser window.
  21. Bij elke volgende keer hoef je niks meer in te loggen: door het Save Password wordt dan automatisch je webspace in een folder browser window geopend, als je in Computer op het icoon dubbelklikt.
  22. -------------------
  23. Heb je meerdere accounts (ikzelf heb voor een @home én een ziggo account de webspace geactiveerd), dan zul je soms als de ene, dan weer als de andere gebruiker moeten inloggen. In dit geval moet je hetzelfde doen als beschreven bij 18-20, maar laat het "Save Password" weg. je krijgt dan élke keer het Logon window te zien, als je op het "homedrive.ziggo.nl" ikoon klikt. Zo wissel je van éne naar andere webspace.
  24. -------
  25. Wil je, terwijl je in de éne webspace bent ingelogd, naar een andere, ga dan in je Folder List op het "homedrive.ziggo.nl" icoon, dan RMB, en klik op de optie "Login As". Je krijgt dan weer het Logon window, en kunt een andere gebruikersnaam @ home/ziggo.nl invullen.
  26. Als alternatief kun je ook in het Drive Window, met de webspace inhoud zichtbaar, in het "wit" met de RMB klikken. Ook dan komt het Login As optie in de dropdown list tevoorschijn.
  27. Let op: via RMB op het Network Location icoon in Computer zie je de optie "Login As" NIET!
  Ik hoop hiermee u allen van dienst te zijn geweest....


  Groeten,

  Thymen

  PS: om het nog wat makkelijker te maken als je meerdere accounts hebt:

  • activeer in het (ftp) Logon window wél je "Save Password"
  • Na een "Login As" actie blijft je Username/Password combi opgeslagen.
  • Bij een volgende Login As via bv folder list hoef je uit het dropdown van het ftp Logon window alléén je juiste gebruikersnaam te kiezen. Password blijft onthouden, zodat je allen op Enter hoeft te meppen.....
   
 2. Het kan nog gemakkelijker (in elk geval in XP):

  Ga (met IE) naar homedrive.ziggo.nl

  Login met je emailadres en bijbehorend wachtwoord.

  Klik op 'Publiek' en/of 'Privé'

  De betreffende map is nu automatisch aan je netwerklokaties toegevoegd, en wordt ook nog eens direct geopend.

  Een volgende keer kun je in je verkenner bij Netwerklokaties direct naar de map klikken.
   
 3. Klopt, in XP deed ik dat ook altijd, en in Vista met mijn @home webspace.

  Maar om een of andere reden loopt het in Vista niet soepel. Voor de @home webspace lukt het me nog om een netwerk locatie aan te maken, voor de ziggo webspace is het een kwestie van 10 keer schieten, één keer raak.

  De bedoeling is om een netwerklocatie aan te maken, te herkennen aan het folder-icoontje met de verbinding naar de pijplijn. Bij het aanmaken van een netwerklocatie naar ziggo krijg je in de meeste gevallen het iccontje zónder die verbindingslijn. Het lijkt er dan op dat het werkt, maar na een herstart krijg je foutmeldingen. In beide gevallen zijn het Folder Shortcuts, maar er schijnt iets mis te gaan met webDAV of zo..

  Na een keer of wat proberen kwam, als bij toeval, het juiste icoontje tevoorschijn, dus ik heb nu beide webspaces als web-folder shortcut toegangelijk zonder flauwekul. Echter, als ik het opnieuw probeer gaat het vaker mis dan goed. Snap het niet...

  Het beschrevende dient eigenlijk ook alléén als vervanger van ftp-clients als bijvoorbeeld FileZilla. Je logt namelijk in beide gevallen alleen in op je Publieke Map.

  Zou graag willen dat Ziggo op de site duidelijke, foolproof instructies gaf .... Maar tot dan: als je zoekende bent, doe met dit soort tips dan je voordeel. Het heeft mij nogal wat zoekwerk gekost...

  Thymen
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina