1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Eurosport HD valt vaak weg...

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door ronvm, 14 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wie heeft hier nog meer last van:
  Wegvallen van het beeld & geluid (SAMSUNG DCB H360, die overigens nodig aan een softwareupdate toe is
  ), beeld komt dan weer terug zonder geluid (audio via glasvezel naar Harman Kardon).

  De interval van de storing is niet te bepalen maar soms kijk ik een uur storingsvrij, dan treedt de storing op () het enige wat ik kan doen is of de ontvanger uit en weer aanzetten of naar een ander kanaal gaan en weer terug. Dat werkt het ogenschijnlijk weer, tot aan de volgende storing en wanneer die is, weet ik niet. En tot nu toe is het alleen bij Eurosport HD.

  Ron
   
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Aha, ik heb hier ook problemen met Eurosport HD op mijn (HT)PC.
  Het is net of de stream op willekeurige momenten even onderbroken wordt.
  Meestal moet ik dan het ESHD kanaal resetten om het beeld/geluid weer goed te krijgen.

  De andere HD zender die ik kan ontvangen (BravaHD ) heeft dit probleem niet.
   
 3. Klopt, alle andere HD zenders hebben er geen problemen mee, maar idd alleen Eurosport. Ik heb softwareversie 132 een tijdje geleden al geïnstalleerd maar dat mag ook niet baten.
  Het ligt dus gelukkig niet aan mij of mijn ontvanger :pompom:
   
 4. Ook hier hetzelfde probleem.
   
 5. Het kan natuurlijk een heel ander probleem zijn omdat meerdere abonnees last hebben van deze storingen, maar ik sluit niet uit dat het toch aan de ontvanger ligt. Een aantal Samsung decoders blijkt onstabiel te zijn. Ik had deze problemen ook bij Eurosport HD en de NL1-HD zender tijdens de Olympische Spelen. Na onderzoek door Ziggo, bleek het te liggen aan de ontvanger. Na inruil van het apparaat voor een nieuwe exemplaar waren de problemen verholpen.
   
 6. Tja, hoe moeten we dat nou aanpakken? Naar de winkel teruggaan en zeggen dat deze ontvanger niet goed is? Lijkt me een onbegonnen taak omdat ik vermoed dat ze één serie van deze apparaten binnen hebben gekregen en jou dus weer een 'fout' model meegeven. Bovendien moet het wel aantoonbaar zijn en soms draait Eurosport de hele dag goed. Ook ben ik bang dat ze hem dan voor reparatie aan gaan bieden aan een of ander servicecentrum waarbij je dit apparaat dus weken kwijt bent en daar zit niemand op te wachten. Dus wat is nou juist om te handelen?
  En...waarom nou alleen op EuroSportHD? En niet op bijvoorbeeld Discovery HD? Ligt het dan nog steeds aan de ontvanger of gaat Ziggo er even niet uitkomen?
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Zou best kunnen natuurlijk , feit is wel dat ik sinds de start van Eurosport HD geen problemen met deze zender heb gehad en nu deze problemen opeens wel aanwezig zijn?
  Met twee verschillende, weliswaar niet 'gecertificeerde', DVB-C PC ontvangers heb ik precies dezelfde problemen.

  Er is wel een verschil met Discovery HD omdat deze zender in MPEG2 HD wordt uitgezonden en de andere HD zenders MPEG4/H264 gebruiken.
   
 8. Volgens mij moet je het zoeken in de coax bekabeling, de HD kanalen zitten in een stoorgevoelige frequentie band. Begin eerst eens met goede kabels en afgeschermde pluggen. Het komt ook regelmatig voor dat de wandcontactdozen niet goed zijn aangesloten of danig zijn geoxideerd.
  Goede spullen (Hirschman) is het halve werk !
   
 9. Voor het geld wat ik in m'n bekabeling heb gestoken kan een mens heel wat eten. Nee, daar ligt het absoluut niet aan. Het lijkt me ook niet logisch wanneer je HD apparatuur aanschaft, je met dunnen goedkope (antenne) kabels zou werken. Dus helaas gaat die vlieger niet op, maar wat zou het nu wel kunnen zijn? Of het ligt bij Ziggo of bij EuroSport zelf. Vanmiddag weer een hele tijd ongestoord naar skiën kunnen kijken, daarvoor viel het steeds weg...en het is altijd goed geweest en sinds vrijdag heb ik er last van.
   
 10. Zelfde probleem

  Ik heb hetzelfde probleem met Eurosport HD en de H360R.
  Echter, ook National Geographic en zelfs het playboy kanaal vallen hier regelmatig weg. Vaak is het beeld dan gescrambeld en blokkerig. Ook krijg ik de laatste week veel problemen met het wegvallen van het geluid.

  Ik krijg eerst een paar tellen een hoge pieptoon, vervolgens wordt het beeld even zwart en daarna komt het beeld terug; het geluid niet.
  Maar ik heb ook een periode gehad dat de decoder zomaar uitging zonder enige aanleiding. Ik heb hierna alle afstandsbedieningen uit het zicht gelegd maar ook toen bleef dit probleem zich voordoen.

  Naast het feit dat het signaal van genoemde zenders niet helemaal super is zou Samsung ook met een update moeten komen van de decoder.
  Ik heb ze hier ook al over gemaild.
  Ook met de reden dat er bij bepaalde kanalen niet standaard voor DVB ondertiteling wordt gekozen. Er zijn echter ook decoders die deze vorm van ondertitelen standaard aankiezen. (ook samsung decoders).
  Wanneer je dus regelmatig je decoder moet resetten moet je ook op die kanalen weer handmatig de juiste ondertitels kiezen.

  Tijd voor verandering op twee fronten als je t mij vraagt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina