1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Iedereen is benadeeld

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Jack-2007, 13 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoe DOM kan je zijn als bedrijf. Deze aktie demonstreert overduidelijk dat Ziggo geleid wordt door personen die TOTAAL niet weten waarmee ze bezig zijn en die geen gestructureerd plan hebben.

  In één van de best bekeken TV programma's van Nederland zit een bekende Nederlander die is even goed de frustratie van ons allen verwoord. En dan binnen 20 minuten heeft hij al hulp.

  Hoe denken ze nu dat wij ons (die nog veel meer te klagen hebben en dat o.a. op internet doen) voelen. Deze aktie heeft mij zwaar geirriteerd. Dit zou voor mij de druppel zijn om bij Ziggo weg te gaan. Maar helaas is het in Nederland momenteel (volgend jaar gaan er dingen veranderen) zo geregeld dat je geen keuze hebt. Waar moet ik dan mijn (hd)-tv halen en stabiel internet? KPN? Laat me niet lachen. Satelliet? Ik mag geen schotel aan de muur plaatsen.

  Ziggo, begrijp je wat ik bedoel?

  Als er straks andere aanbieders komen (die gewoon van hetzelfde netwerk gebruik maken, dus er verandert geen dr*l) stap ik over. Alleen al om niet meer naar die domme website te moeten en me niet meer aan je te irriteren.
   
 2. Zo veel kritiek, klachten, gezeur en geklaag en zo weinig feiten. En dan nog de mensen die beweren dat helpdeskmedewerkers onopgeleide broekepoepertjes zijn. Zulke uitspraken geven maar eens aan dat je absoluut geen verstand hebt over hoe een helpdesk nu eigenlijk in elkaar zit.

  Natuurlijk zitten er mensen bij die misschien niet zo vakkundig zijn als je zou willen, maar dan begrijp ik niet dat mensen zich daar zo aan irriteren. Hoe moeilijk is het om te vragen naar een persoon met meer verstand van zaken als jij het niet eens bent met de medewerker die je op dat moment spreekt? Brengt je een stuk dichterbij een oplossing en scheelt weer 3 minuten typwerk en 40 kb data om je frustratie te uiten.

  Mijn mening.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 dec 2008
 3. Ben het deels met je eens, zoals je gezien zal hebben heb ik het ook over "zogenaamde". Alleen doorvragen naar iemand met meer verstand van zaken, dat werkt helaas niet. Want die krijg je gewoon niet aan de lijn helaas.

  Dat is in mijn ogen ook het grootste makke. Voor zowel de klant als de Ziggo medewerkers zelf. Als ik iets ervaar en de helpdesk "snapt" het niet, is het soms makkelijker en beter om te spreken met iemand die het wel "snapt". Want dat maakt het voor die persoon, die het waarschijnlijk op moet lossen ook een stuk handiger.

  Maar ik ben van mening dat veel helpdeskers het best snappen, alleen het niet mogen of de tools er niet voor hebben om verder te kijken. Frustratie voor de klant, frustratie voor de medewerker die graag wil maar niet kan.

  Ik ben in ieder geval qua vriendelijkheid niet ontevreden. Alle onvriendelijkheid die ik heb meegemaakt kwam vaak door mezelf omdat ik op dat moment te pisnijdig was om me in te houden. En zelfs dan bleven ze nog relatief correct tegen me. Dus daar ga ik niet over zeuren. Snelheid JA, vriendelijkheid NEE. Als je zelf op 3 december iets constateert. Even wacht, op 5 December belt, en vervolgens staat je issue op 9 December pas geescaleert naar de TD (omdat je nog 3 avonden opnieuw gebeld hebt) dan vind ik dat persoonlijlk wat jammer. Zal wel zo horen, maar ik zie niet in waarom. Niet de schuld van de medewerker denk ik, eerder van het beleid waarmee klachten in hokjes worden gestopt van belangrijk naar minder belangrijk. Terwijl we allemaal weten dat iedere klacht belangrijk is. het is namelijk niet geleverde service.
   
 4. Heb je dat ooit wel eens geprobeerd? Gaat je bij Ziggo niet lukken. Je krijgt echt niemand anders aan de lijn.

  Kijk, ik heb er geen problemen mee als je eerste lijns medewerkers hebben die 95% van de dombovragen met een standaardscript kunnen afwerken en 2e lijns voor de wat complexere vragen. Alleen bij Ziggo kom je dus nooit langs de eerste lijn.

  Het beste wat je voor elkaar kan krijgen is dat de medewerker beloofd dat je teruggebeld wordt, wat uiteraard nooit gebeurd.

  En dat is dus exact wat de frustratie met de helpdesk veroorzaakt. Gewoon het idee hebben dat je er domweg niet doorkomt voor een serieus antwoord.
  Als wat jij als suggestie geeft idd zou kunnen zou de frustratie stukken minder zijn.
   
 5. Al denk ik wel dat als de mogelijkheid er is om een persoon te spreken met meer kennis dat iedereen direct vraagt naar deze personen. Dan zou de 1e lijn niet meer nodig zijn :rolleyes:. Wellicht is het een optie dat ze de huidige telefonische helpdeskmedewerkers meer mogelijkheden aanbieden om hun kennis uit te breiden en meer / betere tools ontwikkelen om inzicht te krijgen in de processen. Naar mijn idee weten vele medewerkers niet precies wat er nu eigenlijk gebeurt als ze een probleem hebben doorgespeeld naar de TD. Dit soort zaken moeten ze kunnen monitoren om de klant direct op de hoogte te stellen.
   
 6. Op zich werkt (moet zeggen werkte, ben al ruim een jaar nu geen klant meer vanwege verhuizing naar Ziggo gebied) dit bij UPC anders prima.
  Je moet daar wel verplicht een script door met de eerste lijn, frustrerend, maar waarschijnlijk om te voorkomen dat iedereen meteen naar de 2e lijn vraagt terwijl toch echt de eigen router het probleem was.
  Maar goed, door vaker te bellen weet je het script en zorg je dat je alle obvious dingen al uitgevoerd hebt (PC restart, modem restart, router er tussen uit, je kent het wel) zodat je lekker vlot dat script door kon en dan kon worden doorverbonden naar tweede lijns support. En die was bij UPC gewoon goed nadat ze de Ziggo achtige dramas van enkele jaren terug daar te boven waren.
   
 7. Kabelbranche slaat alarm over KPN-monopolie

  Zucht :x

   
 8. Waarom is het zo moeilijk om in NL dit soort dingen van de grond te krijgen ? Heb een maatje in Zweden, woont midden in de niks (met rendieren als buren) en loopt op een 100mb verbinding. Kan je voorstellen ? In de wijde omtrek geen supermarkt, kroeg of fatsoenlijke vrouw te vinden maar wel een 100mb aansluiting.

  :confused::confused::confused:
   
 9. Even naar only4ziggo, als meerdere medewerkers telkens maar weer beweren dat het probleem in de router zit, wat niet kan want dan zou ik twee defecte routers moeten hebben van circa 200 euro de stuk) en ik voor de zoveelste keer bel terwijl ik direct op de modem zit (anders kunnen ze weer niets) en dan nog glashard zeggen dat de storing in de router zit (let op, ik had hem er tussen uit !!) dan vind ik de kwaliteit ver onder de maat !

  Als ik dan verklaar dat de pc nu wel rechtstreeks aan de modem zit wordt het vanzelfsprekend stil en wordt ik (niet) teruggebeld en de storing word doorgegeven naar de TD (zijn kennelijk net even een weekje weg of zo)

  Na bijna 3 maanden ben ik de gene geweest die dan telkens weer belde en je kan je hele verhaal weer opnieuw vertellen / doen. Wilt u even meten ? Nee, want dat heb ik al 100.000 keer gedaan. Wordt dat dan niet geregistreerd ? nee, waar doe ik dan al die metingen voor als er geen ene ... mee gebeurd ?

  Die opmerking van broekepoepers slaat op het ict volk wat daar rondloopt, goedkope schoolverlaters zonder enige ervaring. (dat weet ik uit zeer betrouwbare bron) Een ervaren ict-er is te duur. Ook het kaliber van een monteur kan beter, als ik tot 2x toe er een krijg die niet zijn wachtwoorden etc op de pc wil intikken omdat hij pc's maar ondingen vind... NOU VRAAG IK JE !

  Kortom, als je de helpdesk belt kom je in een ronde kamer waarin ergens in de hoek volgens hun de oplossing ligt. Zo kun je het omschrijven. Je komt nergens en je klacht verdwijnt in het digitale archief die toch niet bijgehouden word.

  De enige hoop voor ons gebruikers is dat zoals hierboven beschreven werd dat de markt open gaat, en als ze hier komen voor glasvezel graaf ik zelf nog de geul ! Ik hoop er maar op dat we straks meerdere keuzes hebben want je staat nu met de rug tegen de muur.

  (dit was overigens meer kilobyte dan je net beschreef.)
   
 10. Lange tenen ?

  Ik stel een normale vraag hoor !
  Graag zou ik wel willen weten hoeveel procent van het klanten-bestand
  problemen heeft.
  En ik ben geen Ziggo-medewerker, gewoon een tevreden klant :rolleyes:

  Succes ermee :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina