1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HDMI herkenning

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door Wagi, 13 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ik heb net een paar dagen (via Ziggo) de digitale HD-kabelontvanger SAMSUNG DCB-H360R in huis. HDMI-kabeltje gekocht en deze tussen de ontvanger en een HDMI ingang van TV geplaatst. SONY BRAVIA KDL-40W4500 (Full HD).
  Alles werkt goed..mooi beeld en HD is prima. Vreemde is echter dat als ik vanaf m'n TV de HDMI apparatuurlijst wil bijwerken, herkent deze niets. Geen services, devices etc, wat ik ook probeer! M.a.w. de digitale afstemming vanaf de tv lijkt niet te reageren op de HDMI aansluiting vanuit de decoder.

  Is dit een bekend probleem? Of doe ik wat fout?

  Alvast bedankt! :wink:
   
 2. Ik heb zelf de 40w4000, en heb hetzelfde probleem.
  Dit is volgens mij te wijten aan het feit dat dit alleen goed
  werkt met eigen merk apparatuur. Dus bv. Sony tv, Sony recorder
  etc. Maar dus niet met verschillende merken, daar de protocollen
  niet overeenkomen.
   
 3. Eric,

  Bedankt voor je reactie. Hier was ik al een beetje bang voor. Heb jij nog suggesties over de mogelijkheden verder? Ik moet dus op zoek naar een digitale Sony (HD) ontvanger die ook wordt ondersteund door het ziggo-kaartje.

  Jammer dat je er pas achterkomt als je de spulletjes hebt aangeschaft. :?
   
 4. Dit heeft te maken dat deze decoder nog met het 'oude' HDMI 1.2 werkt.
  Pas vanaf HDMI 1.3 werkt het herkennen van HDMI apparaten.
  Deze decoder wordt daarom nooit in een HDMI lijst herkent.

  Heeft dus helemaal niet met het merk te maken.
  Ik heb een Samsung Blu-Ray en deze wordt netjes in de lijst op mijn Sony 40V3000 herkent.  Ik wacht op de PVR HD decoder van Humax (eind februari) kan deze waardeloze decoder eindelijk eruit.
   
 5. Volgens mij heb je gelijk Joop. Toch blijf ik het schandalig vinden dat Ziggo mij een zwaar verouderde HD-decoder aanbiedt aan het eind van 2008, terwijl 2007 het jaar van HDMI 1.3 is geweest (lees ik net ergens).
  Op het moment dat ik (als leek) apparatuur kocht met HDMI-in/uitgangen ging ik er niet echt van uit dat er dat er ook hierin diverse versies zijn. Aldoende leert men. :wink:
   
 6. Helemaal mee eens.
  De Humax is veel moderner.
  Ik vind de Samsung decoder zo wie zo een onding.
  Heb hem nu een half jaar.
  Eind februari komt de PVR HD van Humax uit.
  Kan je ook mee opnemen op een 320 GB harde schijf.
  Die ga ik dan z.s.m. kopen.
   
 7. Ja die Samsung HD decoder is idd een flop 1ste klas. Heb hem nieuw aangeschaft een aantal jaren geleden . De ene update na de andere .....De HDMI aansluiting werkt niet , en heeft het nooit goed gedaan ,of maar 20 minuten en dan groen/blokken beeld. Dat rotding koste me nog 399 euro (was 1 van de eerste apparaten die verkocht werden in Emmen)!! En de laatste weken moet ik hem elke avond wel een keer resetten omdat ik anders geen beeld heb. Waardeloos dus. Hij is echt aan vervanging toe .Heb inmiddels de nieuwe humax besteld bij Wehkamp.(levertijd 14 dagen) Maar eerlijk gezegt ben ik wat sceptisch over de werking van het apparaat. We zullen zien........Heb de afgelopen jaren veel contact gehad met @home en nu Ziggo. Het apparaat (samsung HD decoder)is zelfs ter reparatie geweest en vervangen door een 'nieuwe' ,die overigens dezelfde problemen gaf. De klanten ondersteuning maakte nog een keer een opmerking dat ziggo alleen de scart aansluiting ondersteunt .......en dus niet de HDMI....(!!!!!) Hoe bedoel je digitale en/of HD tv ??? Dat is dus NIET digitaal via scart he ? Ja , digitaal t/m de decoder , dát dan weer wel . Maar digitaal weergeven op je full HD tv wordt een ander verhaal bij Ziggo.....Enfin , heb de strijd inmiddels maar gestaakt . Ben maar een argeloze klant die zich een hoop geld uit de knip heeft laten kloppen door de mooie verkooppraatjes van @home en ziggo.........je moet wat over hebben voor digitale tv he ?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 mrt 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina