1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Testtraject Interactieve TV voor Ziggo panel deelnemers

Discussie in 'Digitale TV - On Demand & Replay' gestart door xahmol, 12 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb je wel de eengats wcd geïnstalleerd, want nadat ik dat gedaan had werkte hij bij ons wel, nadat ik eerst ook geen afspeelknop heb gehad.
   
 2. Ik blijf het toch bijzonder vinden dat mensen hier niet letterlijk nieuwe eengatsdoos installeren, daar direct de versterker op en op uitgang 1 kabelmodem en op een andere uitgang direct de decoder.

  Splitters zijn doodelijk voor je i-tv signaal, er zijn uiteraard splitters waarmee het wel kan maar doe het gewoon niet. Die versterker heeft 4 uitgangen dus je hebt er nog 2 over voor je overige kabels en mag je zoveel splitters achterhangen als je wilt (komt je signaal uiteraard niet ten goede).
   
 3. Jazeker,

  Ik heb in de meterkast een eengatsdoos zitten, vandaar naar de versterker, op 1 de internetmodem, op 2 de kabel die naar de woonkamer gaat, op 3 de slaapkamer en op 4 de studeerkamer.
  In de woonkamer heb ik ook de eengatsdoos geplaatst en vandaar gaat er een kabel direct naar de decoder.

  Volgens mij moet het zo goed zijn.

  barry
   
 4. Nee een dief van me eigen poromonee ben ik niet, Ziggo zelf wilde de Cisco niet uitleveren alleen maar omdat het Interactieve gedeelte nog niet werkt in mijn woonplaats.
  Dus ben ik naar een beeld en audio zaak gegaan en de Cisco besteld en naar nog eens na een week kon ik hem ophalen en betalen.

  Verders werkt gewoon alles op de ontvanger en hij heeft zelfs nieuwere firmware binnen gehaald.

  Nu werkt tie 100% spatzuiver.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 2 mrt 2009
 5. Hangt van de afstand van meterkast tot wcd woonkamer af. Als dat bv. ca. 10m is, dan uitgang 3 gebruiken (>10m) i.p.v. uitgang 2 (>5m)!
   
 6. Nee dat klopt niet. Het zijn uitgangen en zoals je het nu zegt moet die de kabel van de meterkast op uitgang 3 zetten en dat kan niet.
  Zit maar 1 ingang op en daar moet je de kabel vanaf de meterkast opzetten.
  Ik vraag me af of de doos in de woonkamer wel retour geschikt is.
   
 7. De versterker moet zo dicht mogelijk bij het aop in de meterkast zitten.
  Vandaar gaat er een kabel vanaf een uitgang (1, 2, 3 of 4) naar de wcd in de woonkamer. Tenzij je een kabelmodem hebt, dan is uitgang 1 'gereserveerd' voor een kabelmodem.
  Zie hier voor een voorbeeld zonder modem en hier voor een voorbeeld met modem

  Ik heb het idee dat jij eerst vanaf de meterkast naar de woonkamer gaat en dan pas de versterker hebt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 mrt 2009
 8. Gereserveerd door Ziggo misschien, maar technisch werkt het modem prima op eender welke andere aansluiting. Mijn modem hangt via een kabel van ongeveer 12 meter aan de versterker, en die heb ik dus op de daarvoor geschikte poort zitten. De Cisco staat praktisch naast de versterker (mijn aansluitpunt van de kabel zit in de woonkamer), dus die heb ik op poort 1 gezet. De TV boven zit met een kabel van een metertje of 8, dus die heb ik op uitgang 2 zitten.

  iTV werkt (sinds afgelopen woensdag, of anders ergens tijdens de Carnaval) perfect, bij internet haal ik de volledige 10 Mb, en in de slaapkamer werkt de normale, niet interactieve decoder prima.

  Overigens doet dat aan jouw uitleg voor johnny1980 geen afbreuk: de versterker moet inderdaad zo dicht mogelijk op het aansluitpunt zitten: ik heb zelfs de 1-gats-doos niet gebruikt, maar de versterker direct op het aansluitpunt gezet. Door de versterker zo ddicht mogelijk op het aansluitpunt te zetten, voorkom je dat de eventuele extra storing, die in de kabel vanaf de meterkast wordt opgedaan, OOK versterkt wordt.
   
 9. :giveup:Ik had 'gereserveerd' tussen quotes geschreven om de nadruk eraf te halen.
  Ik zie nu dat er 1 quotje is weggevallen, waardoor dat effect verminderd is.
  Misschien had ik beter geadviseerd kunnen schrijven. :-P
   
 10. Ik heb nog ff gecheckt:
  Mijn hoofdaansluiting zit in d emeterkast, vanafa daar ga aik met een heel kort kabeltje naar de eerste aansluting van links de versterker in.
  Dan zit op 2 mijn internet, op 3 de kabel die naar de woonkamer gaat en op 4 en 5 twee andere slaapkamers.
  In de woonkamer heb ik een eengatsdoosgeplaatst, die erbij geleverd werd en vanaf daar ga ik de decoder in.
  Ik heb oop mijn woonkamer draad op aansluiting 4 gedaan daar deze > 10m (geloof ik ) is, alleen dan heb ik geen beeld in de woonkamer..........

  Ziggo vertelde me dat ik een fabriekreset moet doen, maar raak ik dan al mijn opgenomen programma's kwijt?

  barry
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina