1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Testtraject Interactieve TV voor Ziggo panel deelnemers

Discussie in 'Digitale TV - On Demand & Replay' gestart door xahmol, 12 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Als je deze thread helemaal had gelezen, dan had je kunnen lezen dat die breedbandversterker mijn signaal juist helemaal verpest, en dat ik met Ziggo in conclaaf ben om dat probleem uit je wereld te helpen. Dus met versterker is het erger. Ik snap dat een versterker niet voor de lol wordt meegeleverd :oyeah:
   
 2. Werkt niet over HDMI en zelfs over scart niet altijd.
   
 3. Mijn pleidooi is nu juist om dat via een firmware altijd (en ook via HDMI) te laten werken. Dan wordt het hele teletekstprobleem van de Cisco (komt volgens mij niet meer goed) omzeild.
   
 4. Dat begrijp ik, maar de tv's niet ;) teletekst beeldlijntjes via hdmi kan technisch gewoon niet.
   
 5. Nou ik wat langer naar het beeld van de Cisco heb gekeken valt het mij ook op dat de snelle beelden iets meer haperen dan bijv. op mijn Humax.
  Ben ik hier de enige in?
  Of valt dit jullie ook op (en ben ik dus toe aan een andere bril :))
   
 6. Ik heb zelf maar even gebeld met Ziggo vanwege het probleem met de breedbandversterker. Er komt een monteur langs! Het had overdag gekund op 22 januari! Maar ik ga natuurlijk nog geen minuut vrij nemen voor zoiets, dus mag ik tot 27 januari wachten op een monteur in de avond. Nou, dat is toch prima geregeld he!

  Dit is werkelijk van de ratten besnuffeld hoor.... Straks even die Cisco in een doos mieteren en mijn vertrouwde Humax boxje aankoppelen... wat een amateuristische bende bij Ziggo.
   
 7. nee dat ben je niet, dit werd eerder verteld:
  Heb de cisco via mijn denon av versterker via HDMI op 1080i aan mijn TV hangen en de Samsung via scart rechtstreek aan de tv. Beide geven een goed beeld, alleen kan de cisco snelle bewegingen niet bijhouden.
  Het beeld is iets fletser van kleur.

  Als dit klopt , betekend het dat de Samsung pvr beter beeld geeft met snelle bewegingen als de Cisco.
  Als dit echt zo is , zou dat echt heel raar zijn.
  De samsung pvr is een SD-PVR en de Cisco een HD-PVR !!:shock:
   
 8. Dit werkt bij elke opname! Dus ook bij eigen opgenomen programma's. Hoewel je eerst wat moet rekenen, maakt dit één van mijn grote irritaties (t.o.v. mijn stokoude HDD) goed; het vooruitspringen met grote èn kleine stapjes. Na gewenning zijn de verspringmogelijkheden met de Cisco eindeloos!

  Er zijn trouwens nog meer hidden features: Pijltjestoets naar beneden is terug naar begin opname (ook handig!) pijltje naar boven is naar einde opname. Verder:info met razendsnelle zapmogelijkheid verschijnt bij indrukken pijltjestoetsen rechts of links.(Infoknop kan overgeslagen worden) Vanuit het infoschermpje/minigids direct naar de Favorieten kan met pijltje omhoog.(zelfde functie dus als OK knop zonder infoschermpje) En als je een stukje van een nieuwe opname wilt controleren zonder dat het bolletje groen(=al bekeken) kleurt, moet je tijdens het afspelen iets anders openen: bv: de map opgenomen programma's en verder gaan met een al bekeken programma. Of met iets uit Uitzending gemist...(het gaat er om dat je de nieuwe opname niet beëindigd met de stoptoets + bevestiging)
  Misschien moet een thread 'hidden features' begonnen worden?
   
 9. Scherpbeeld zoals het hoort

  Eindelijk het beeld wat ik verwacht van digitale TV.
  Ondanks alle reacties dat kabeltjes niet uitmaken en zo toch uitgegaan van hetgeen ik ook een keer heb geleerd op school.
  Dus geen fix oplossingen met helderheid instellen of contrast omhoog brengen, nee gewoon zoals het hoort.
  Mijn oplossing:
  Zoals ik al eerder schreef had ik twijfels over het aansluitkabeltje van de versterker naar de aansluitdoos. ( het witte kabeltje van 40 cm)
  Die heb ik vervangen door een nieuwe hoogwaardige kabel met 2 filters
  [​IMG]
  Ook de kabel naar de ontvanger is voorzien van een kabel voorzien van filters
  Dit gaf al direct een perfect beeld.
  Na het terug zetten van de instellingen op de TV naar de standaard waarden (Bezit een Samsung TV) bleef er nog wat zwake "grijze" vegen over bij snelle bewegingen.
  Omdat ik ook hier uitging van invloeden van buitenaf heb ik los filter geplaatst over de HDMI kabel
  [​IMG]
  Daarmee verdwenen ook deze zwake "grijze" vegen waarmee nu het beeld perfect strak is zoals ik wil kijken.
  De totale kosten voor de aanpassingen bedroegen 45 euro en heb ik gekocht in de mediamarkt..
  De aansluiting van de aansluitdoos naar je versterker is bij mij nu 1 meter lang.

  Internet
  Na installatie van de aansluitdoos met versterker was deze 16 a 17 MB
  Hieronder de testresultaten na de wijzigingen:
  [​IMG]

  Al met al ben ik nu zeer tevreden over de ontvangst kwaliteit.
   
 10. Het blokkerige beeld blijft

  Op aanraden van ziggo heb ik de aansluiting van de woonkamer niet op de 4e aansluiting van de breedbandversterker gezet (zou dan juist teveel signaal naar de Cisco gaan), maar op aansluiting 1 of 2. Omdat het beeld daar nog niet beter werd, ook aansluiting 3 maar geprobeerd.

  Verder heb ik mijn kabel in de woonkamer vervangen van een gamma kabel naar een profi kabel met hirschmann stekkers (je leest wel eens wat hier he :wink:). Ook toen was het blokkerige beeld niet weg.

  Volgende kwam in mij op. Cisco naar de slaapkamer en daar testen. Daar een twee gats aansluitdoos. En had goed beeld.

  Cisco weer naar beneden en toen maar geprobeerd om de breedband versterker in de woonkamer te plaatsen. Ook al las ik hier dat dat toch niet de juiste plek zou zijn. Maar nu was zowel het digitale als het analoge beeld van goede kwaliteit. Ik was al blij, dus dacht effe naar de tv kijken en genieten van het goede beeld. Echter......................... na ca. 10 - 15 minuten weer dat blokkerige beeld. Ik snap echt niet meer wat ik er mee aan moet zo langzamerhand.

  Waar zou het nu nog aan kunnen liggen? De een-gats doos van Ziggo? De totale lengte van de kabel van meterkast naar woonkamer (alle coax is nu van goede kwaliteit)?

  Hebben de heren hier nog een idee?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina