1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Testtraject Interactieve TV voor Ziggo panel deelnemers

Discussie in 'Digitale TV - On Demand & Replay' gestart door xahmol, 12 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Na weer een aantal resets , uit aan uit aan uit aan om de loading please wait weg te krijgen en opnieuw te beginnen met de setup heb ik de OK knop weer terug. Helaas heb ik hetzelfde als jij nu.. Ook afspelen niet gelukt...
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 jan 2009
 2. Beste allemaal,

  Dank jullie wel voor alle support hierzo.
  Na heeeeel heeeeeel erg veel geduld is het mij gelukt VOD werkend te krijgen.

  Ik heb een nieuwe kabel getrokken, met wat minder omweg nu rond de 20 meter. Deze zit op de vierde aansluiting van de breedbandversterker.
  Na de 20 meter heb ik NOG een versterker gezet, die retoursignalen ondersteund.
  Een aantal keer heb ik Fabrieksinstellingen hersteld en nu is het gelukt!
  Ik heb VOD, Uitzending gemist werkt, TV-theek nog niet.

  Maar dit biedt hoop denk ik voor mensen die ook wat verder van de hoofdaansluiting een VOD ontvanger willen aansluiten!
   
 3. Wat een ouderwets kassie

  The Grouch, mijn dank is groot. Toch frappant om wederom te zien dat een user forum weer zoveel meer steun biedt dan Ziggo's eigen helpdesk (waar dezelfde vraag al 3 dagen ligt).

  Over die handleiding gesproken:
  Nergens wordt echt goed duidelijk of de WCD voor of achter de versterker moet staan en of dit uberhaupt uitmaakt. Bij alle plaatjes zit de WCD er voor, maar volgens een subtext kan het ook er achter.

  Er staat tevens een mooie opsomming van benodigde gereedschap aan het begin, maar bij de eerste de beste aktie wordt al een stuk gereedschap genoemd ("zijsnijder") wat niet in de benodigde lijst staat en verder ook niet uitgelegd wordt middels een plaatje.

  Maar goed....

  Alles werkt nu. Heb een signaal van 63% en quality van 100%. Is dat verder een probleem?

  Daarnaast blijkt ProgrGemist/PubliekeZenders alleen te werken als je als menutaal 'Nederlands' hebt gekozen. Als je Engels kiest (wat voor mijn buitenlandse vriendin prettig is) dan krijg ik een portal foutmelding bij 'Public Broadcasting'. Een beetje dommig, om Maxima te quoten.

  Verder vind ik de Cisco echt 3 stappen terug in gebruikersgemak en technologie. Om een paar dingen te noemen:

  FAV en LAST
  Het grootste gemis is het ontbreken van de FAV en LAST knoppen. Met FAV kun je snel door je verschillende favorietenlijsten springen, direct naar de voorgeselecteerde kanalen.
  Met LAST kon je snel schakelen tussen 2 kanalen. Handig als er 2 spannende voetbalwedstrijden tegelijk bezig zijn.

  FAVORIETEN & EPG
  Wat absoluut vreemd is, is dat in de EPG nergens een klok te zien is met de huidige tijd. Je kijkt dus naar een TV gids met start en eindtijden van programma's, maar je kunt nergens zien hoe laat het nu is. Noch in het scherm, noch op de display. Kortom, het dragen van een horloge of een wandklok boven je LCD TV is een verplichting bij gebruik van Interactieve Televisie.

  Volgorde van zenders in mijn favorietenlijst is niet aan te passen.


  De standaardlijsten Movies, Sport, News, etc. zijn leeg. Hoe kan ik die vullen?

  AUDIO
  Het spontaan wegvallen van geluid bij het schakelen van en naar HD kanalen.


  De ontvanger onthoudt ook niet de gekozen audio track, dus als ik Eurosport bekijk met engelstalige kommentaar (audio track 2) en ik switch naar een ander kanaal en kom weer terug naar Eurosport, is de audio track weer terug naar nederlandstalige standaardwaarde (track 1).

  De volumelevel van de verschillende kanalen is overigens zeer verschillend (geen sound leveling), waardoor je steeds naar de volumeknop moet grijpen tijdens het zappen.

  VERDER
  Hoewel het verlichte power-knop van de ontvanger een mooi aqua kleurtje heeft, staat deze zo hoog afgesteld dat er inj het donker haast een schijnwerper in je ogen staat. Ik heb het maar afgeplakt met een stuk duct tape. Bij een volgende firmware update zou een dimmer mogelijkheid niet misstaan.

  We testen lekker verder.....
   
 4. :oops: graag gedaan (ik heet trouwens TheGrouch [zonder spatie])

  ik zie hem toch op blz 22 en blz 24 aan de uitgang van de breedbandversterker getekend worden, dus erachter. de wcd is niet hetzelfde als de hoofdaansluiting

  op blz 8 wordt de zijsnijder toch echt genoemd


  Maar die is er wel. :pompom:
  Mbv terug ga je terug naar de vorig gekozen zender. Bij het wisselen van kanaal wordt trouwens wel de timeshift buffer geleegd.
  Die terug is een multifunctionele knop. In het menu ga je er mee terug uit het menu of terug naar de vorige menu pagina etc.

  Met de cisco kun je er 1 opnemen en 1 kijken :oyeah:, maar dat is natuurlijk niet zo spannend

  mooi en succes daarmee
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 jan 2009
 5. Sorry TG.. :wink:

  Precies! En in de door jouw genoemde plaatjes staat een wcd met 1 gat in het midden. In dezelfde plaatjes staat de hoofdaansluiting WCD getekent als een 1-gats-doos met de gat aan de linkerkant, precies zoals de..... (ja, je raad het al).... de meegeleverde WCD! :pompom:

  Wederom: Precies! En op pagina 3 staat een opsomming van alles wat je zogenaamd nodig hebt voor de installatie en wat staat er niet bij..... (je raad het al)..... de zijsnijder! Precies het punt wat ik wilde maken. :pompom:

  Oh Koel! Thanx! :thankyou:

  Ach, vaak zijn ze 'live' ook niet zo spannend.... :wink:
   
 6. Geen ondertitels

  Zo ik zal ook maar eens mijn eerste ervaringen met de cisco neer zetten.

  De installatie ging met wat hindernissen maar is uiteindelijk gelukt.
  Programma gemist vind ik nog wat karig en er zit voor mij tot nu ook niets tussen wat ik niet kan missen.

  De cisco vind ik niet prettig werken en hij is traag. (daar word aan gewerkt heb ik begrepen)
  Het is mij opgevallen dat er bij zenders zoals discovery travel (kijk ik heel veel) en hallmark (kijk ik nooit) geen ondertitels zijn, terwijl ik dit in het menu toch echt heb aangezet.
  Mijn humax 9200C geeft bij deze zenders wel ondertitels.

  Ook vind ik het apparaat echt veel te heet worden, ik heb niet de mogelijkheid het apparaat anders dan in een kast met weinig ruimte boven het apparaat (+/- 2 cm) te plaatsen waardoor hij nog warmer word.

  Het is jammer dat er bij de de keuze van het hdmi signaal niet voor "orgineel" gekozen kan worden. ik vind een sd uitzending op 1080 er niet echt mooier op worden, het beeld word dan wat onrustiger. (op een philips 50 inch plasma)

  Bij het kiezen van een geluidsspoor met de rode knop geeft de cisco niet aan welk spoor is gekozen 2.0? 5.1? 3.2?

  Tot zover even mijn bevindingen,
  ik hoop dat er snel een firmware update komt met verbeteringen.

  Tot nu toe denk ik dat ik na de test weer lekker mijn humax ga gebruiken.

  en nu weer verder spelen met het apparaat...........
   
 7. Leuke beredenatie maar ik heb mijn ontvanger nog niet ontvangen, DAT is pas zonde van de testtijd. Hopelijk komt ie vandaag, anders wordt ik sacherijnig.

  Ik neem aan dat je je vraag aan het mailadres hebt gesteld van de test en niet direct aan Ziggo...
   

 8. Over de FAV-knop:

  Druk op [OK] en je krijgt de zenderlijst. Met de pijltjes [rechts] en [links] spring je snel door de verschillende favorietenlijsten. :)

  Als je tijdens het zappen door een andere lijst wil zappen, druk dan op [geel] als de infobalk nog openstaat en je ziet rechtsonderin de verschillende lijsten voorbij komen. :grin:
   
 9. Ik heb het even in de gaten gehouden, maar nee, bij mij wordt ie niet abnormaal warm.
   
 10. ik hem hem gisteren getemperatuurd... hij werd 50°C. Valt mee, zal niet branden, maar is best warm. nu is de behuizing erg klein, dus neemt hij snel warmte op van zijn spoeltjes en zo..

  Ik heb gisteren ook de cisco afgekoppeld, en de oude humax er weer aangehangen. Nu begon het signaal zonder versterker ook te haperen... 'Kwalitatief Uitermate Teleurstellend'
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina