1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Testtraject Interactieve TV voor Ziggo panel deelnemers

Discussie in 'Digitale TV - On Demand & Replay' gestart door xahmol, 12 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Tuurlijk kan je wel een favorietenlijst aanmaken, maar niet de volgorde in de lijst wijzigen en aparte nummers er aan toe kennen. Mijn 8 sport 1 kanalen staan nu boven de reginale zender, aangezien je ze alleen kan sorteren op zendernummer of alfabetisch op zendernaam. Ik wil gewoon kunnen zeggen welke zender op welk nummer zit.
   
 2. Sorry! Mea Culpa Mea Culpa... Ik heb er overheen gelezen.

  Thanx
   
 3. Hmm...

  nou ik zit hier nog steeds met "even wachten" bij provisioning status.
  Sta op het punt om het op te geven.

  Volgens mij doe ik toch echt alles volgens het boekje.
   
 4. Had je mijn bericht (hier) nog gelezen? Bij de hoofdaansluiting hoort een groene kabel te zitten.
   
 5. WCD Plaatsing

  Beste iedereen,

  Al spittend door de forum kom ik niet direct een goed eenduidig antwoord tegen voor mijn probleem.

  Ook ik ben testgebruiker maar weet niet goed waar ik de nieuwe WCD moet plaatsen. Het signaal komt via een kabel uit de muur mijn meterkast binnen en wordt vanuit daar gesplitst en verspreid over 4 aansluitpunten in het huis. Ik had daar (voor de splitter) een signaalversterker zitten.

  Alle aansluitpunten in het huis hebben een 2-gats inbouwdoos (tv/radio).

  Waar moet ik nu de nieuwe WCD plaatsen?
  Optie A: In mijn meterkast voor de nieuwe, door Ziggo geleverde, versterker?
  Optie B: Of moet ik de 2-gats inbouwdoos in mijn woonkamer (bij de tv) vervangen door de nieuwe (helaas opbouwdoos)?

  En hoe zit dat dan met mijn radiosignaal die elders in het huis verbonden is aan een radiotuner? Blijft dat gewoon werken?

  Hopelijk heeft iemand het antwoord voor mij.
   
 6. Daarom hebben ze ook een handleiding meegestuurd :wink:
  De kabel uit de muur in de meterkast kun je zien als een ééngatsdoos hoofdaansluiting. Dus in jouw geval is blz 22 (geen internet) van de aansluithandleiding of blz 24 (wel internet) van toepassing. De signaalversterker en splitser worden vervangen door de nieuwe breedbandversterker, die, als je geen internet hebt,precies genoeg aansluitpunten voor jou heeft.

  Je kunt ook de huidige splitser op een van de uitgangen van de breedbandversterker aansluiten en kijken of je dezelfde kwaliteit radio/tv overhoudt.
  De cisco moet direkt op de breedbandversterker komen.

  Optie B.
  Kun je de inhoud van de nieuwe wcd niet in de inbouwdoos kwijt? Je moet dan je bestaande kapje blijven gebruiken waarbij de radiokant loos wordt. De kap van de nieuwe wcd is te klein.

  De overige aansluitpunten (2 gatsdozen) blijven gewoon de scheiding tussen radio/tv houden
  Wil je bij de cisco ook een radiotuner kunnen aansluiten, dan moet je de bijgeleverde splitter achterop de cisco plaatsen
   
 7. uitzending gemist

  weet iemand hoe ik uitzending gemist aan de praat krijg, heb alles geïnstalleerd Ziggo (Kitaro) heeft mijn card geactiveerd en nog krijg ik steeds, Fout, afspelen mislukt, probeer het later nog eens.
   
 8. Ik heb het vandaag nog een keer geprobeerd, maar ik denk dat er iets goed mis is met die breedbandversterker. Na een uurtje of twee gaat het signaal haperen/storen/zwart beeld. Als ik dan bij de info kijk dan heb ik de volgende waardes;

  Signaal 100%
  Kwaliteit 24%
  BER 1,9 E-4

  Als ik dan de breedbandversterker uitschakel (door de adapter eruit te halen) dan is het in een keer weer 100% / 100% / BER 0,0.

  Dus heb ik de boel maar weer omgebouwd zodat mijn internetverbinding geen hinder ondervindt van het in en uitschakelen van de breedbandversterker. Maar het returnsignaal kan niet door die filter heen (natuurlijk..) dus kan ik iTV echt op mijn buik schrijven totdat er een oplossing is voor die versterker. Maar ik heb nog geen reactie mogen ontvangen (had ik ook niet verwacht hoor, zo snel).

  Het zou wel goed zijn van Ziggo als ze de testers zo snel mogelijk aan een antwoord helpen, want elke dag dat het niet functioneert gaat van de echte testtijd af... maar dit hoort ook bij de test... :roll:

  ik vond dit stukje over BER op het web... ik wist niet wat het was, en met mij waarschijnlijk meer mensen;

  BER = Bit Error Rate. Hoe hoger dit getal, hoe meer pakketjes er opnieuw verstuurd moeten worden. Nou ja, lees zelf maar mee...

  ========================================================
  In telecommunication transmission, the bit error rate (BER) is the percentage of bits that have errors relative to the total number of bits received in a transmission, usually expressed as ten to a negative power. For example, a transmission might have a BER of 10 to the minus 6, meaning that, out of 1,000,000 bits transmitted, one bit was in error. The BER is an indication of how often a packet or other data unit has to be retransmitted because of an error. Too high a BER may indicate that a slower data rate would actually improve overall transmission time for a given amount of transmitted data since the BER might be reduced, lowering the number of packets that had to be resent.
  ========================================================
   
 9. In de mail die je vorige week kreeg staat:
  "Beschikbaarheid Interactieve Televisie
  Alle interactieve diensten komen over uiterlijk twee weken volledig beschikbaar. Tot die tijd is het al mogelijk om met de CISCO ontvanger digitale televisie te kijken en op te nemen..."

  Tav de installatie/WCD verhalen: ik heb een nieuwbouwwoning met in de meterkast 1 coax aansluiting. Direct daarop breedbandversterker gehangen, en bestaande WCD aansluiting in woonkamer intact gelaten (TV, radio en UTP). Immers, in dat kastje zit (waarschijnlijk) hetzelfde filter als in die 3-weg splitter voor tv/radio. Aangesloten en werken. Interactieve TV/VOD werkt (tenminste, tot op zeker hoogte .. krijg melding dat portaal niet bestaat en ik 0900 nummer moet bellen .. probleem Ziggo dus).

  Conclusie: soms hoef je helemaal niet met WCD's in de weer :pompom:
   
 10. Je kunt wel de catalogus ontvangen als de wcd niet vervangen is, maar de echte vod gaat alleen werken als de wcd vervangen is.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina