1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Testtraject Interactieve TV voor Ziggo panel deelnemers

Discussie in 'Digitale TV - On Demand & Replay' gestart door xahmol, 12 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ok, nu heb ik opeens "Geen toegang" bij Provisioning status...

  Zeer frustrerend dit.
   
 2. Ehh, heb jij de bijgeleverde handleiding voor het aansluiten wel gelezen?
  Volgens mij moet je blz 24 eens bekijken :oyeah:
   
 3. dan begrepen we elkaar toch goed.:applause:

  begrijp helemaal wat je bedoeld hoor echt. kom jaarlijks en bijna meerdere keren per jaar in de usa.

  De heerlijkheid van de tv daar, kan Ziggo nog wel wat van leren. maar ach daar is dan dit traject weer voor he zalle we maar zeggen:rolleyes::mrgreen:

  ben destijds zelfs langer gebleven (gelukkig klusje niet kaar! ahum:oops:)om prison break te kunnen kijken!
  1 jaar later komt t hier pas...

  mmmm ik moest maar weer eens gaan.....:frons:
   
 4. "Na een uurtje of twee echter begint het beeld ongelooflijk te haperen, zwart beeld, hangend beeld, geluid-rommeltje... Toen ik de stekker van de versterker uit de contactdoos haalde (was overigens behoorlijk heet!). werd het beeld weer probleemloos weergegeven. Maar iTV werkt dan niet, en ook internet kun je vergeten. Ik hoop dat dit een eenmalig geintje was, want testen vind ik prima, maar je moet op zijn minst wel normaal TV kunnen kijken en internetten..."

  Dus.... Op deze manier heb ik én Internet én kan ik de adapter van de breedbandversterker eruit halen. Maar, iTV is dan wel uitgesloten heb ik inmiddels ontdekt. Nu kan ik wél storingsvrij digitale TV kijken... Maarre.. dat kon ik voordat ik deze Cisco kreeg ook prima hoor.. ik hoop dus dat er een oplossing is voor dit probleem.. want anders is dit avontuur voor mij natuurlijk snel afgelopen.
   
 5. Nou, alles geinstalleerd en de wcd vervangen en alles werkt. Kostte even wat tijd, je moet geen haast hebben met de cisco. Tussen neus en lippen door zag ik ook nog dat mijn modem van nieuwe software werd voorzien.
   
 6. stitch_duck

  stitch_duck Forum Member

  Berichten:
  338
  Ziggo:
  Alles in 1
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Locatie:
  015 Ziggo (Casema)
  Lid geworden:
  24 mrt 2008
  Uitzending gemist hapert bij mij behoorlijk (lijkt wel slowmotion) geluid lijkt wel goed, iemand enig idee hoe dit op te lossen?
   
 7. Bij mij blijft hij op "Kabelmodem initialisatie" staan en geeft dan PROVISIONING ERROR.

  Ook hapert soms het beeld en geluid bij de niet VOD kanalen...

  Iemand een idee?
  Met mn Samsung 380 HD ontvanger nooit problemen!
   
 8. Op hoeveel % staat jouw signaal en kwaliteit, ik heb namelijk net 3 programma's gemist gekeken,en geen hinder ondervonden. Bij mij staat ze constant op 100%
   
 9. Hier is eea vandaag ook binnengekomen. Voor degenen die m nog niet hebben: een grote doos met daarin een doos met de decoder, ab en batterijen voor de ab, scart kabel, hdmi kabel en rf doorluskabel. Daarnaast een doos met aansluitpakket (1 gatsdoos, 4 poorts 2-way versterker, wat f-plug naar coax verloopjes, een tv-radio scheidingsfilter, een coax naar f-plug verloopkabel voor verbinding hoofdaansluiting (1gatsdoos) naar versterker, en de nodige schroefjes en plugjes en zo. Ook een DTV pakket met een boel briefjes, foldertjes etc.

  HEEL GOED VERSTOPT IN HET DTV PAKKET zit de nieuwe smartcard (ergens in een van de foldertjes geplakt, zoals eerder gemeld)

  Even opletten, oude kaart eerst in het apparaat stoppen, hdmi er in en dan stroom erop.

  Nu niet in paniek raken het beeld blijft een kwartiertje op zwart, geduld, er komt vanzelf een keer beeld.

  Provisioning gaat zo te zien bij de meesten de eerste keer fout. Gewoon negeren. Nadat ie een tijdje aangestaan heeft kun je dat via het systeemmenu alsnog doen. Ook dan duurt dat eeuwen maar uiteindelijk was het hier voor elkaar.

  Hier totaal geen problemen ondervonden, maar ja, in de meterkast had ik alles al zonder scheidingsfilters en met f-pluggen zitten. nieuwe wcd en versterker zitten dan ook nog gewoon in de doos. De kabel naar de tv is een goede, dikke "satellietkabel" oftewel lekker dikke goed afgeschermde coax. De door andere genoemde problemen kunnen best voortkomen uit wat mindere kabels of plastic pluggen. Door instraling van onder andere digitenne signalen kun je flinke storingen krijgen. Hier signaal 100%/kwalitet 100%/ber 0 en nog geen hapering gezien.

  Bediening is eenvoudig, afstandsbediening zit redelijk logisch in elkaar. Hij ligt hier in de hoek, want ik heb het apparaat gelijk in mijn Logitech Harmony gezet. Daar stond ie (uiteraard) in de database en stonden alle knoppen direct goed, op 1 na.

  PVR werkt prima en logisch, timeshift werkt goed hoewel skippen in vaste stappen van 5 min gaat die alleen via de systeeminstellingen aangepast kunnen worden naar 1 minuut of 10 minuten. Ik had liever 3 minuten gezien. Daarnaast kun je gewoon fast-forwarden en rewinden.

  interactief is uitzending gemist actief voor publieke omroepen en sbs. terugkijken tot een week terug voor een beperkt aantal eigen producties zoals ook via portal. Kwaliteit voor publieke omroepen is redelijk: minder dan live, (het zullen dezelfde 2mbit streams zijn die ook tele2 bijvoorbeeld gebruikt neem ik aan) maar nog steeds de kwaliteit van een goede videorecorder (wat is dat pappa?). Films zal nog even afwachten zijn.

  De oude decoder is naar boven verhuist en daar kunnen we dus nog 2 weken genieten van film1 etc vanwege de nieuwe kaart.

  Al met al ben ik tevreden met het apparaat en (hoewel ik best een flink aantal puntjes heb voor de volgende enquete) is de aansluiting soepel verlopen.

  Enige grote probleem met de Cisco is het probleem wat vaker genoemd is: schakelen van een 5.1 kanaal naar een niet 5.1 kanaal waarbij het geluid uitvalt. Hopelijk zal hier snel een firmware update voor verschijnen.
   
 10. Tja, hoe lang zijn eeuwen tegenwoordig?

  Kreeg je wel direct bij provisioning "gereed"? Of stond hij bij jou ook een uur of wat op "even wachten"?

  Ik heb nu m'n oude kaart erin gegooid en hij blijft op "Even wachten" staan. Op hoop van zege dan maar...

  Ook staat mijn signaal op zo'n 65-75% verschilt nog wel eens, is dat erg?
  De kwaliteit staat wel op 100%. Nou ja op de eerste tuner, de tweede is aan het opnemen van TCM en dat geeft wel vaker lagere kwaliteit.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina