1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe installatie / wat komt waar ?

Discussie in 'Telefonie - Vast' gestart door Sogan, 12 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wil graag overstappen naar "alles in 1"

  Momenteel "internet plus bellen" (oude planet).
  Modem hiervan zit boven.

  Mijn vraag is; wat komt waar ? Gaat het Ziggo modem naar boven ? (heb geen stopcontact in meterkast waar kabel binnenkomt).
  Waar komt de rest van de hardware ? signaal verdeler etc etc.
  Heb een vrouw die nogal van verandering houd in de woonkamer, dus TV staat nooit op dezelfde plek.

  Bedankt voor jullie reactie
   
 2. Het modem moet zo dicht mogelijk bij het AOP in de meterkast en zo ook de verdeler. Er zijn elektrische leidingen te over in de meterkast zodat het niet moeilijk zou moeten zijn daar een wandcontactdoos in te monteren tenzij je dubbellinkshandig bent :grin:.
   
 3. Bedankt voor je reactie.

  Er komen dus geen veranderingen in de woonkamer ?
  En bij installatie dmv ziggo monteur moet ik zelf zorgen dat er een stopcontact is , of kunnen/zullen zij dit regelen?
   
 4. Als je niet met een DECT toestel maar bedraad wil bellen, moeten er ook 2 aderige telefoonkabels vanaf het kabel/telefoniemodem naar de diverse kamers worden getrokken, maar als bij jou de KPN ook al in de meterkast binnenkomt is het een kwestie van afsluiten van KPN en doorverbinden op het kabelmodem en dat was in mijn meterkast een fluitje van een cent (zie foto). Ik zou wel een dubbele WCD in de meterkast monteren t.b.v. een eventuele versterker voor het kabelsignaal of andere apparatuur.

  [​IMG]

  Rechts met blauwe kabel: AOP KPN, thans niet meer aangesloten, schuin daarboven, verdeelkastje huisleidingen telefoon (onderste kabel komt vanaf kabelmodem),
  Links van bovengenoemd verdeelkastje zie je met groene kabel @Home/Ziggo AOP (Tratec TRP-10/MI) met daarboven de Tratec ETU-01 verdeler voor RTV en modem. je ziet rechtsonder ook nog de testtelefoon van @Home/Ziggo, toch handig als je andere telefoons het niet doen, zoals onlangs nog gebeurde na een te heftige stofbeurt van onze Siemens DETC in de woonkamer.
  Links Arris TM501B kabelmodem @Home/Ziggo met daarboven de Astro AL6 FC huisversterker. Onder het kabelmodem heb ik ook nog een klein verdeelkastje gemonteerd t.b.v. gemakkelijk overzetten van KPN naar @Home telefonie.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 dec 2008
 5. Menno, bedankt alles duidelijk
   
 6. Denk eraan dat de AOP die je daar op de foto ziet niet meer geleverd/geplaatst word.

  Dit is nu een Tras1000 icm een UMU splitter/verdeler. dit is een gewone wcd met een splitter die erop aansluit (bajonet). Ook de ETU-02 word niet meer gebruikt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina