1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Digitale TV met een ouder toestel

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door renata01, 11 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Mijn moeder heeft het Alles in 1 pakket afgesloten. Gisteren dit voor zover aangesloten, maar had problemen met de decoder. Zowel het rode, groene en oranje lampje bleef tegelijk branden. De afstandbediening reageerde niet, behalve de source knop. Het beeld ging van links naar rechts of van onder naar beneden. Maar als ik op de source knop drukte, kreeg ik weer de analoge tv.

  Vandaag stond ineens een monteur op de stoep om draadloos internet te installeren, wat ze niet had besteld, maar goed, toch maar laten installeren. Uiteindelijk heeft ie de decoder ook goed gekregen.

  Nu heb ik zelf ook van Ziggo een Alles in 1 pakket, ook met een ouder TV toestel, en als ik mijn tv en de decoder aan doe, heb ik gelijk het beeld, ongeacht op welke zender de tv staat.

  Bij mijn moeder is dit dus anders wat ik dus niet begrijp. Haar TV gaat standaard aan op zender 1. Als ze de decoder aan zet, zie je het beeld van de digitale decoder van boven naar beneden en van links naar rechts, maar het geluid hoor je van de analoge tv. Zet ik de TV op AV1 (zender 0) dan werkt het wel goed. De monteur zei dat dit kwam doordat het een ouder TV toestel is. Maar omdat dit bij mij niet zo is, snap ik dat niet.

  Ik heb net gebeld met Ziggo, kreeg een onvriendelijke meneer ervoor. Hij zegt: waarom sluit u dan ook digitale TV af met een oud TV toestel.Sorry hoor, maar als ik dat niet weet en er niet over wordt geinformeerd, kan ik daar toch niks aan doen. En op deze toon haal je ook echt geen klanten binnen. Vervolgens zegt hij dat er iets met de scartaansluiting is, waardoor de analoge TV niet wordt 'uitgeschakeld'.

  Wie o wie kan me helpen, want ik weet het niet meer.

  Alvast bedankt.
   
 2. Dat ligt vermoedelijk inderdaad aan de TV.

  Oudere TV's kun je vaak alleen op de SCART ingang schakelen door hem zelf op het (SCART) video-kanaal te zetten (meestal kanaal nul). Nieuwere herkennen een statuslijntje op de SCART stekker en schakelen dan om naar het SCART-video-kanaal.

  Ziggo zal je hier inderdaad geen service op kunnen geven omdat dit een effect van de TV is. Misschien kun je nog iets met de handleiding van die tv als je die nog hebt. Soms kun je er nog wel iets aan instellen.
   
 3. Ik heb een elf jaar oude TV van Philips en die schakelt automatisch over naar AV1.
  Dus hier geen probleem de digitale TV.

  Harry
   
 4. Dit kan ook een scartkabel zijn die aan een van beide zijden geen goed contact maakt waardoor het sync signaal niet doorkomt en het beeld niet stil blijft staan. Hoeft de oorzaak niet te zijn, maar het kan wel.
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dat probleem kan ook aan een slechte of slecht zittende SCART kabel veroorzaakt worden.
  Hier had iemand een soortgelijk probleem:

  Op 1 tvtoestel zowel digitaal als analoog signaal?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 dec 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina