1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Heb jij al de snelheidsverhoging?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door smeets116, 11 dec 2008.

?
 1. ja

  68 stem(men)
  60,2%
 2. nee

  45 stem(men)
  39,8%
Niet open voor verdere reacties.
 1. Dit is het maximum wat je ongeveer zult halen met je huidige modem. Je krijgt pas 30Mbit indien je in het eerste kwartaal van 2009 een ander type modem (docsis 3) krijgt.
   
 2. Toch vreemd, volgens de specs is dit modem geschikt tot 41mbit, volgens mij is dat het totaal, up & down.
  En als er docsis 3 komt wil ik natuurlijk wel richting wat Chello nu biedt, want ik betaal me scheel nu. Ik weet dat ik er behoorlijk vaak over zeur maar er is gewoon geen mogelijkheid om over te stappen op Chello anders had ik dat wel gedaan. Het is te weinig snelheid voor te veel geld als je naar de concurrentie kijkt.
   
 3. Nog wel ietsje meer. Als je de setup van een motorola modem bekijkt bijvoorbeeld zie je dat je downstream snelheid op 55Mbit en upstream op 15Mbit staat ingesteld. Echter op die downstream en upstream zitten nog meer mensen (je buren en zo) die allemaal hun 'eigen' stukje bandbreedte hebben op zo'n kanaal. Als jij nu bijvoorbeeld 55Mbit zou krijgen, dan kan er verder op dat kanaal niemand meer internetten. Op die manier zou de capaciteit snel opraken. In elke wijk heb je een aantal van die downstream en upstream kanalen. Met docsis-3 kun je dynamisch over meerdere downstream en upstream kanalen data gebruiken en is dit geen probleem meer tot het maximum van het aantal downstreams wat gebruikt wordt. Dat zal in de eerste helft van 2009 gebeuren zo heeft Ziggo bekendgemaakt, te beginnen met de snelste abonnementen.
   
 4. Ja

  Begin december testte ik en bleek ik al weer sneller te zijn:pompom:
   
 5. Dan is dat "tot 30mbit" wat ze nu adverteren wel een beetje misleidend, ik snap dat de 30 niet haalbaar is maar dan denk ik aan 1-2 mbit daaronder, niet 7-8. In de Multikabeltijd had ik al 22mbit, sinds het Ziggo is is het 20 geworden.

  Maar nu lees ik dus dat mensen 20/3 hebben met een alles-in-1, dus die betalen 70 per maand voor telefonie, internet, tv, digitale tv en kunnen onderling gratis bellen.
  Ik heb 23/2,2 (want ook de 3 up haal ik niet) en betaal 70 voor internet en daarnaast nog voor tv, digitale tv en telefonie (geen abonnementskosten maar wel alle gesprekskosten, ook onderling).

  Ik heb overigens een Webstar EPC2203, geen Surfboard modem. Hiervoor (lees: een week geleden) had ik een ouder model Webstar.

  Receive Power Level -3.5 dBmV
  Transmit Power Level 48.5 dBmV

  Ik weet niet of deze waarden goed zijn, de onderste stond op 55 en dat was volgens de monteur veel te hoog en daardoor was mijn internet zeer instabiel. Nu is het wel weer stabiel overigens.
   
 6. Ik sluit me bij deze discussie aan voor wat betreft de snelheid en prijs.
  Lees al enkele weken dat links en rechts de upgrades al hebben plaats gevonden. Ik kom momenteel met mijn Z3i niet boven de 2850, en dat duurt ook dan nog maar even. Ik zit gemiddeld iets boven mijn oude snelheid van 2500-2650 KB. Ik heb 3 verschillende snelheids testen gedaan en bij alle 3 kwam ik (nu) niet boven de 20000/2900.

  Best jammer, bij multikabel was, naar mijn idee, alles beter geregeld.
  Enfin, misschien wordt het binnenkort wat beter en anders maar eens kijken naar alternatieven.
   
 7. Hier zijn er momenteel geen alternatieven. ADSL is niet zo snel en glasvezel providers heb je hier ook niet.
  Stabiliteit is top en als er echt wat is heb je snel een monteur, dat is altijd goed geweest, maar qua service (zoals gratis onderling bellen etc.) en waar voor je geld lopen ze nu hopeloos achter op de grootste concurrent Chello.
   
 8. Doe mee aan de enquete !!!

  Z3i na sneheidsverhoging:

  [​IMG]

  15 december een berichtje gestuurd naar Ziggo over mijn upload snelheid, maar tot nu toe nog geen reactie gehad.
   
 9. Lijkt wel heel erg op die van mij, ook Z3i

  [​IMG]
   
 10. haal nu niet een meer me oude snelheid van 22mbit momenteel al paar dagen 7mbit upload is 2.8mbit zal wel druk wezen word tijd dat docsys 3 en nieuwe modems komen
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina