1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geluid bij HD kanalen

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door charlie, 10 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Discovery HD

  Het volumebalkje verschijnt wel hoor en als ik het volume regel verschuift het balkje ook maar het geluidsvolume verandert niet. Pas als het balkje helemaal terug is naar nul stopt het geluid. Dus het is aan of uit! En dat alleen bij Discovery HD.
   
 2. Zelfde probleem hier, kunnen we dit niet voorleggen aan de Humax leverancier ?
   
 3. Maar hebben jullie het geluid beiden direct op de TV in gebruik?
  Of via een home cinema systeem ?

  Ik heb via hdmi het geluid via de TV lopen en geen problemen. Het zou kunnen dat de TV of homecinemasysteem anders omgaat met dolby geluid ipv normaal geluid.

  Je zou inderdaad je probleem voor kunnen leggen bij Copaco, de importeur van Humax, misschien heeft die tips voor jullie.
   
 4. De enige koppeling met de tv (philips 37PFL9603) is via hdmi. Alle zender (incl de twee HD kanalen) doen het normaal, behalve Discovery HD...
   
 5. eureka

  Ik heb het gevonden. Bij mij gaat het HDMI signaal van de Humax naar mijn AV Receiver en daar stond de Audio decoderingsprioriteit op Auto waardoor aan het Dolby Digital signaal voorrang werd gegeven. Nu heb ik hem geschakeld naar Dec. PCM en het geluid en de volume regelaar werken weer "as advertised"
  Het is dus niet alleen in de Humax de voorkeur PCM kiezen maar daarna ook voor de av-receiver of TV. Uit de Humax wordt ondanks de voorkeur PCM, gezet in het menu toch ook het Dolby Digital signaal afgegeven via de HDMI.
   
 6. Bij mij nog niet opgelost, heeft iemand anders nog de combinatie philips 37pfl9603 en humax 5000 aangesloten via hdmi?
   

 7. Ok, maar op deze manier blokkeer je wel het 5.1 DD signaal, je switched nu alles op DD Stereo..toch??
  Ik heb 't geluid van mijn Humax 5000c via een optische kabel naar m'n 5.1 receiver lopen en als ik die op pcm zet en de Humax in de instellingen ook op PCM zet dan zijn idd alle kanalen gelijk van geluidssterkte...echter je hebt slechts alléén stereo DD en dus niet het 5.1 DD wat door de sommige HD zenders wordt weergegeven....
   
 8. Reactie van Humax

  Het volume van Dolby Digital zenders kunt u om technische redenen niet regelen. Dit moet met de volumeregelaar van de eindversterker of de TV gedaan worden.
  Om grote verschillen tussen normaal stereo en Dolby Digital te voorkomen wordt aangeraden om het normale volumeniveau van de IRHD5000C op maximaal te zetten en het geluid uitsluitend met de afstandsbediening van de TV te regelen. Je kunt dan het geluid vaak met de afstandsbediening van decoder even zachter regelen als er bijvoorbeeld iemand aan de telefoon is, maar daarna kan het volume het beste weer op maximaal worden ingesteld.

  Op sommige zenders kunt u kiezen uit meerdere geluidssporen (geluid-optie toets). Bijvoorbeeld bij de Duitse zenders kunt u kiezen tussen Dolby Digital en Duits. Als u daar voor het analoge spoor “Duits” kiest kunt u daar het volume wel weer regelen. Discovery HD heeft echter alleen een Dolby Digital geluidspoor, dus kunt u daar het volume nooit van regelen en staat dat altijd op 100%.
   
 9. dolby digital

  Bedankt voor deze reactie van Humax. Dan is ons probleem verklaart en mijn laatste setting naar PCM bevalt mij ook niet zo. Dus de Humax op maximaal en het geluid verder regelen met mijn av-receiver. Het is niet anders.
   
 10. Graag gedaan, mijn vreemde probleem is hier ook mee opgelost. Nu nog op zoek naar een mooi AB die zowel de Humax als mijn Philips lcd ondersteund...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina