1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Aansluiten DVD/HDD-recorder met Samsung DCB-P850R

Discussie in 'Samsung DCB-P850R (PVR)' gestart door hps58, 10 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. L.S.

  Ik heb een Samsung DCB-P850R en heb op de harde schijf wat opgenomen series staan die ik graag op wil nemen via mijn Medion Digitale DVD-/HDD recorder. De reden hiervoor is dat na de laatste update naar versie 45 het geluid van de digitale zenders minder is geworden en om dit eventueel aan te passen moet ik het systeem resetten naar de fabrieksinstelling. Maar ik wil de opgenomen serie ( een compleet seizoen) niet kwijt raken.

  Nu heb ik ergens gelezen en is het mij ook verteld dat je de opnames op de harde schijf van de Samsung wel kunt opnemen op een externe hdd/dvd-recorder, door de serie gewoon af te spelen en door de scart verbinding op de hdd-recorder op te nemen.

  Ik heb zowel de handleiding van de Medion als de Samsung doorgenomen en heb het volgende gedaan:

  De HDD-recorder is dmv een scart-kabel (uigang decoder) aangesloten op de samsung receiver ( AV2 (ext)). Ook is de hdd-recorder aangesloten op mijn Samsung TV met een scart kabel. ( via tv-out op hdd-rec naar tv)

  Als ik de STB ( Samsung) uitlaat kan ik via de afstandsbediening van de Samsung TV wel kiezen voor de SCART uitgang waar de hdd-rec op aangesloten is en krijg ik wel beeld, maar dan zoals je vroeger ook je video moest instellen. Ik kan dan ook de setup van de hdd-rec uitvoeren maar hij vindt geen zenders, ook niet als ik in het menu aangeef "Decoder = On".

  Wat doe ik verkeerd of moet ik misschien de hdd-recorder doorlussen met een coaxkabel met de samsung-receiver. Dus dat je analoog de zenders kunt ontvangen. Ik heb eigenlijk alleen maar beeld nodig om te kunnen zien of de opnames vanaf de Samsung-hdd naar de medion-hdd-recorder goed gaan.

  Ik hoop dat ik duidelijk genoeg ben geweest en wacht op jullie reacties.

  Met vriendelijke groeten
  HPS58
   
 2. Je hoeft op de recorder geen zenders te zoeken. Je dient deze in te stellen op het externe kanaal waar de decoder aan hangt. Zenders kiezen doe je vervolgens op de decoder.
   
 3. Ik heb al mijn zenders ook al via de decoder ingesteld, maar als ik de dvd-recorder aansluit en via source op de afstandsbediening naar ext2 ga, heb ik alleen maar een beeld met allemaal ruis en sneeuw. Ik wil graag als ik de dvd-recorder selecteer een normaal beeld zien zodat ik ook kan controleren wat ik heb opgenomen.

  Hoop dat het duidelijk is wat ik bedoel, ik heb in principe een beeld nodig wat je vroeger ook had als je je video-recorder aansloot op de tv.

  Ik lees morgen de antwoorden wel, het is nu tijd om te gaan slapen.

  Groeten
  HPS58
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina