1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wanneer Nederlandse zenders in HD ?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door HD_Albert, 10 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. 2009 nadert maar ik heb nog geen enkele aankondiging gezien van de zenders dan wel Ziggo over het beschikbaar komen van nederlandse zender in HD vanaf januari (of enigerlei andere vastgestelde datum).

  Daar moet toch ondertussen wel enige info over beschikbaar zijn ???
   
 2. Wie zegt dat deze zenders 1 januari of in januari beschikbaar komen. Voor zover ik weet is bekend dat ze in 2009 toegevoegd zullen worden, maar 2009 is 12 maanden lang.
   
 3. Op de HD-dagen is aangekondigd door Egon Verharen van de NPO dat ze eind eerste kwartaal 2009 gaan beginnen met Ned1,2 en 3 in HD.
   
 4. Dan hebben ze nog ruim 3 maand om het beschikbaar te stellen. :) Denk niet dat de zenders er 1 januari al bij zullen zitten.
   
 5. Als over drie maanden de NOS begint met uizenden van HD kanalen dan verwacht ik toch wel dat wij daar nu al wat info over krijgen.

  Bijvoorbeeld wanneer Ziggo begint met uitzenden van die kanalen.

  Al was het alleen maar om nieuwe digitale klanten te stimuleren meteen een HD decoder te laten aanschaffen zodat ze niet onnodig een SD decoder nemen waarmee ze geen HD kunnen kijken.
   
 6. :confused: waarom? Moet je al voorbereidingen treffen, een nieuw bankstel kopen of de huiskamer verbouwen? Er komen gewoon vanzelf een paar kanalen bij in je decoder, daar hoef je niets voor te doen.

  Als de NPO (Niet alleen NOS mag ik hopen) begint met uitzenden. En als die zelf nog geen harde datum hebben geroepen kan Ziggo dat natuurlijk ook niet.

  Als Ziggo dit gaat gebruiken in hun reclame hoop ik dat ze er eerlijk bij vertellen dat de NPO verwacht dat na een jaar pas 15% in HD beschikbaar is. Dan moeten mensen zelf maar uitmaken of dat genoeg is om een HD investering te verantwoorden.
   

 7. Heb je aandelen Samsung ofzo? :)
   
 8. In de VS zijn er veel zenders die 720p zijn en als je dat eenmal gewent ben is het echt prachtig. Persoonlijk vind ik 720p meer dan zat, met films en shows enz vind ik persoonlijk 720p vaak mooier dan 1080p, omdat 1080p iets te realistisch is waarbij het "film" effect wegvalt.

  Maar ik begrijp niet waarom zenders hier niet 720p gaan uitzenden. Het vraag veel minder capaciteit dan 1080p, maar de beeld is een stuk mooier dan PAL.

  Waarom beginnen zender niet eerst met 720p?
   
 9. Het doet er toch niet toe of je 720p meer dan genoeg vindt of niet ?

  Waar jij het over hebt is een gebrek aan vakmanschap. Men gebruikt de maximalen scherpte van 1080p om indrukwekkende hoeveelheid details te laten zien.....dat is mooi om je 40 inch tv aan vrienden te showen natuurlijk :)
  Maar dat zijn wel de meest inhoudsloze programma's.

  De meeste film en documentaire makers schieten nog steeds hun films op de ouderwetse filmrollen. De invloed van belichting op het chemische procres van ontwikkeling van de film kan nooit worden geevenaard door digitale film.

  Dus de beelden waar jij het (terrecht) over hebt, zullen in de toekomst behouden blijven tot oppervlakkige blockbuster films en special interest zenders. Bovendien digitale kwaliteit is een fixed resolution, terwijl een goed gemaakte filmnegatief over 100 jaar perfect bron materiaal zal zijn voor de opvolger van fullHD. :)


  Het is pure bullshit dat je op 1080p bij DiscoveryHD programma's als American Chopper of Overhaulin' te zien krijgt waar gewoon lowres handheld video in verwerkt zit.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina