1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Storing in Hoofddorp e.o.

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Akos, 9 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik werk zelf op een Helpdesk en feit blijft. Als je een Helpdesk aan de lijn hebt en je wilt dat iets gebeurt en je bent bereid tot in de eeuwigheid te blijven hangen, dan kom je een ongelooflijk eind.
  - Op het moment is de eigen kennis van de Helpdesk Ziggo echt gigantisch beneden pijl. Om het maar even grof te zeggen, ik heb twee keer een zeer blonde dame aan de lijn gehad. Een keer een aardige begripvolle mevrouw, die mijn melding heeft doorgezet en een keer gewoon een goede gozer die best wilde helpen, maar me simpelweg niet meer kon vertellen dan wat al bekend was.

  - Wanneer je merkt dat iemand minder weet dan jij, dan heb je het gevecht al gewonnen. Het enige dat je hoeft te doen, is die persoon onder druk zetten. Dit betekent niet dat je moet strooien met technische termen, want dan denken ze ook "ja fuck jouw" en dan ben je fucked.

  - Breng het gesprek op hun niveau, leg ze alles eerst uit in Jip en Janneke taal, zodat ze zelf kunnen volgen wat er gebeurt. Als je dan vervolgens vragen gaat stellen over dingen die onder het oppervlak liggen, dan hebben ze daar geen antwoord op. Op zo'n moment is het aan jou, om hardop te vragen, of wat je uitgelegd heb, dan wel is begrepen. Er zijn twee typen begrip. Eentje die de melding registreert en absorbeert (luisteren) en de andere, die de diepere patronen die er achter liggen doorziet (meedenken) . Op het moment ben ik er nog 100% van overtuigd dat 50% bij Ziggo niet in staat is mee te denken.

  Daarom hebben een vriend en ik samen elke dag meerdere keren aan de lijn gehangen. Niet omdat we graag helpdesk medewerkers pesten, maar om iets te creeren, moet je zelf de aanleiding aanzetten.

  Een van de blonde dames begon zelfs mijn achternaam te articuleren. Dat is toch prachtig ? Je zet ze gigantisch onder druk, terwijl ze de feitenkennis niet bezitten. Aangezien je nooit zelfverzekerd kunt zijn over iets dat je niet beheerst, heb je altijd succes als je het blijft proberen.

  Een Helpdesk mag officieel de 2e lijn nooit geven aan een klant. Dit simpelweg, omdat men volgens het ITIL begrip werkt, wat een structuur is om processen aan op te hangen. Iets dat bedoeld is om orde te creeren in chaos. De Helpdesk is het SPOC ( Single point of contact).

  Ik heb inmiddels eenmaal de 2e lijn zelf gesproken. Iemand die ook zonder problemen niet onder de druk bezweek. Dat merk je meteen. Iemand die je niet probeert te verleiden het antwoord bij jezelf te laten zoeken. Iemand die naar je luistert, zonder "onder de indruk" te zijn. Op dat moment heb je iemand aan de lijn die jou verder kan helpen en waarschijnlijk meer weet van de technische infrastructuur dan jij.

  Om even heel duidelijk te zijn, schelden en schreeuwen tegen een helpdesk heeft absoluut geen zin. Je zult waarschijnlijk wel een 2e lijn aan de telefoon krijgen, maar deze mensen hebben meestal veel ervaring met zowel de technische als de hulpverlenende kant. Je zult helemaal nergens komen.

  De Ziggo helpdesk is een uitstekend helpdesk voor huis,tuin en keuken problemen. Waarschijnlijk elimineren ze 75% van de problemen, door gewoon een simpele instructie op te lepelen. Echter, op punten zoals de problemen/het probleem (Ik meen dat Hoofddorp ook op de Core.as1943.net zit aangesloten, die vermeld staat in mijn topic)die wij op het moment hebben, hebben ze niets in te brengen en kunnen ze (helaas) niet helpen.

  Vergeet nooit dat de munt twee kanten heeft. Tekeer gaan tegen een helpdesk, zal je helpen bij de eerste maal, maar het staat wel in de melding en de volgende die je bereikt, zal zich niet aan die steen stoten. Blijf gewoon beleeft, maar wel standvastig. Zogauw je zelf twijfelt, voelt de Helpdesk dat ook.

  Persoonlijk schuw ik de confrontatie niet. Wanneer er reden voor is, geef ik zonder problemen aan dat ik zeker weet dat de medewerker niet de kennis bezit om mij verder te hepen en vraag ik naar een rechstreekse lijn met een techneut.
   
 2. Hi Dubz, ik heb niet helemaal door of dit meer algemeen of tegen mij gericht was, maar ik behandel ze allemaal vriendelijk en met respect hoor. Ik werk ook in een supportorganisatie (zij het 3e lijns support). Ik weet wat het is om klanten aan de lijn te hebben, dus ik weet "hoe het voelt". Ik heb niet gevraagd naar hogere lijns support, omdat ik buiten kantoortijden bel, en ik er een klein beetje van uit ging dat die niet op dat tijdstip bezig zijn (uitgezonderd escalaties natuurlijk).

  Maargoed, dit is allemaal off-topic. On topic is: Wat zei de 2e lijns medewerker op dit probleem?
   
 3. Nee meer in het algemeen eigenlijk.
   
 4. Werkte Ziggo maar volgens de ITIL methode dan waren al die meldingen allang tot een problem gebombadeerd en werd er bij de desk een instructie achtergelaten wat er mee te doen. Het is heel kwalijk dat het management van Ziggo de mensen op de desk ook in het ongewisse laat, verplaats je maar eens in deze mensen...zit je zonder/verminderde kennis, een overvloed aan klanten ( vriendelijk, boos ) en geen idee wat je er mee moet...dat x uur lang. ITIL is er juist voor bedoelt om het hele traject van ICT te stroomlijnen en te zorgen dat je de juiste dingen op de juiste tijd doet. Ziggo doet m.i. aan deel-ITIL ( sommige zaken zijn wel ingeregeld, sommige niet ).
   
 5. Er is geen voorwaarde wanneer je wel en wanneer je niet aan ITIL doet en voldoet ;) Je hoeft niet alles te implementeren om toch aan ITIL te doen.
   
 6. Problemen Ziggo z3i

  Problemen houden hier ook aan. Sinds de snelheidverhoging en vanaf dat ze hier bezig waren met onderhoud heb ik alleen maar problemen..

  Met multikabel nooit problemen gehad altijd gedownload met 2.2 mb/s nu ligt dat op 0.5 mb/s en de verbinding valt ook af en toe helemaal weg.

  Dns probleem geeft mijn pc dan aan...

  Gemailt naar ziggo en geen antwoord gekregen, tweede mail vandaag maar gestuurd maar ik verwacht geen antwoord terug...

  Ik betaal voor dit abbonement 70 euro per maand en ik krijg de snelheid van een abbo van 2 tientjes per maand..

  Heb het gevoel dat ik word opgelicht vooral omdat de problemen aanhouden al meer dan een week lang..

  En ze kunnen mij niet vertellen dat er geen oplossing voor is.. Denk dat ze geen geld willen investeren om problemen te verhelpen maar wel geld willen investeren in nieuwe klanten werven.. (zie tv reclames, je word ermee doodgegooid)

  2135SP Hoofddorp -> Wanneer een andere aanbieder mij ook 3 mb/s kan aanbieden op dit adres ben ik vandaag al overgestapt!
   
 7. dat mailen heeft nog nooit gewerkt,
  ik meerdere malen gemailed in het verleden om diverse dingen,
  en alleen die standaard auto-reply gekregen.
  totaal zinloos dus.
  enigste wat nut zou kunnen hebben is om ze te bellen en je probleem voorleggen.
  en natuurlijk hun standaard vragen meteen van tafel vegen zoals resetten, router afkoppellen etc etc.
  en dan ook je probleem terug koppellen naar deze forum met de 2-3 topics die hier over gaan.
   
 8. Dat heb ik inderdaad ook, reageren doen ze ook niet want als je belt, hebben ze je klachten nog niet eens gelezen :roll:
   
 9. had dat probleem ook voorgelegd bij de helpdesk en die zeiden ook al dat ze dit probleem vaker hadden gehoord.
   
 10. Ik ben nu ingelogd ingame (vraag me niet wat ik weet het al : addict bla bla :lol:) heb pieken van 1900 ms! Hoogste ooit was 6486, waar ik nog n screeny van gemaakt had) En rond dit tijdstip wordt ik ook regelematig gekicked van de server.

  Het is al echt een tijd zo, wordt er nou wel zuur van :oops:

  Moeten we anders ffe langs ziggo gaan ofzo ? :confused: Ffe de boel forceren :lol:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina