1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Cisco aan te raden ter vervanging van Samung P850R?

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door marnic, 9 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi,

  Momenteel maken wij voor de ontvangst van digitale televisie, na volle tevredenheid, gebruik van een Samsung DCB-P850R. Ondanks dat we tevreden zijn over deze decoder denken we er toch over om de Cisco 8455DVB aan te schaffen. Belangrijkste reden is de HD ontvangst icm een harde schijf.

  Na het lezen van de vele berichten op dit forum vraag ik mij toch af of dit een goede keus zal zijn of is het verstandiger te wachten op de Humax HD PVR die komend voorjaar uitkomt. €400 voor een nieuwe decoder is immers geen koopje.

  · Hoe bruikbaar is de Cisco? Voldoet ie in het dagelijkse gebruik?
  · Krijgen wij een zichtbaar beter beeld door de upscaling?
  · Hoe bevallen de interactieve diensten? Persoonlijk vind ik het abonnement hiervoor duur óf is het het geld echt waard? Voorlopig vind ik de interactieve mogelijkheid weinig toevoegen aan de Cisco tov van bv de Humax HD PVR. Aan de andere kant kan het voor toekomstige ontwikkelingen best interessant zijn. Het toekomstige potentieel van de Cisco is wat dat aangaat wellicht groter dan dat van de Humax (of niet?);
  · Krijg je momenteel ook op de Cisco eur50,- retour via Ziggo?

  Alvast bedankt voor de reacties.

  Groeten!
   
 2. Ik ben er tevreden mee.
  Ik vind zelf de interactieve diensten niet nodig (en heb die dus ook niet) en je hoeft ze niet af te nemen, dus duur is het dan niet
  Vind ik ook, maar de cisco is nu al te koop en de Humax nog niet
  Nee
   
 3. Volgens het bestel proces van Ziggo wordt de mogelijkheid van 50Euro retour bij deze ontvanger wel geboden. Of ze het ook werkelijk doen is dan weer een andere vraag, daarvoor zal je iemand van Ziggo moeten hebben.
   
 4. Volgens deze pagina krijg je geen 50 euro terug bij de cisco:
  http://www.ziggo.nl/producten/televisie/digitale-ontvangers/
  Geld terug bij aankoop installatiepakket

  Bestel nu het Standaard Installatiepakket Digitale Televisie en ontvang € 25 van het aankoopbedrag retour. Bij aankoop van een Installatiepakket Digitale Televisie HD krijg je zelfs € 50 retour.

  Digitale televisie HD is niet hetzelfde pakket als Interactieve televisie (waar de cisco bij hoort)
   
 5. Dank voor de antwoorden zover.
  Zal de beeldkwaliteit door de upscaling ook zichtbaar toenemen?
   
 6. Hangt een beetje van je TV af.

  Neem aan dat je nu via scart kijkt met RGB op 576i analoog.

  De cisco output digitaal 720p en 1080i (en kan tegelijk ook via scart analoog outputten) Op mijn TV (een LG 37"LCD tv die niet al te duur was) is dat een wereld van verschil. Digitaal is haarscherp (ook bij SD) terwijl analoog ghosting effecten geeft bij scherpe contrastovergangen (bv logo's van ned 1). Ik gebruik 1080i overigens (beste beeld).

  Mijn ouders hebben een dure panasonic TV, en deze heeft een veel betere scart naar digitaal converter, en dus minder last van ghosting bij analoog.


  Gemiddeld gesproken is dat upscaling dus zeker de meoite waard. Ik vind het verschil analoog/digitaal SD groter als digitaal SD/HD
   
 7. Thx. Wij hebben overigens een 42inch LG full-hd. Momenteel is de Samsung inderdaad via een scart (rgb) aangesloten op de tv. De Cisco zal eventueel (natuurlijk) middels hdmi worden aangesloten.
   
 8. Je hebt helemaal gelijk, ik heb er overheen gelezen en een aanname gedaan. Stom!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina