1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Internet langzamer door router, normaal of niet?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door BlackFulcrum, 8 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het zit zo, ik heb sinds tijden een router, en we spreken minstens 7 jaar.
  Ik was geen groot downloader, ik speel voornamelijk MMO's en surf, tot dat ik een paar maand geleden Anime's (Japanse tekenfilms) ben gaan downloaden, sukkel die ik ben, let ik niet echt op mijn download snelheid.

  Ik bespreek dit een paar week geleden met collega's op het werk, en die vertellen mij dat ik veel hogere snelheden moet draaien, dus ik op speedtest (.nl en .net) en ik kom uit op een 5 to 6mbit connectie, terwijl ik een 12mbit moet hebben, oke, da's ideaal, maar zelfs met aftrek moet dat meer zijn 5mbit
  Dus ik dit terug rapporteren aan de collega's, die mij vertellen dat dit alleen maar aan ziggo kan liggen.

  Kom ik thuis om te gaan bellen, blijkt mijn vader net die morgen onze drie losse abbonementen (bellen, digi tv, en internet) te hebben gecombineerd in een alles-in-1-extra pakket, wat ons €1,50 in de maand meer gaat kosten dan wat we betaalden, en na 1 december zou de snelheid van het internet omhoog gaan naar 20mbit, nu wil ik helemaal dat het opgelost word.
  Gebeld, kan zijn door het onderhoud aan het netwerk, bel na 1 december terug als het probleem blijft.

  Het blijft, de beste man van Ziggo was zeer behulpzaam, en wou toch dat ik mijn router los koppelde en de pc direct aansloot op het internet, het enige ding wat ik niet had gedaan omdat mij collega's mij hadden verzekerd dat het daar zeker niet aan kon liggen, hoewel ik ze duidelijk had verteld hoe oud het ding was.
  Snelheid van 5mbit naar 15mbit, tijd voor een nieuwe router, niet de schuld van Ziggo, maar van mijn oude Netgear MR 314.

  Ik een nieuwe router halen vandaag, een ICIDU Broadband Router 4 ports, 10/100 mbps, NI-707513.
  Ik steek hem er in 9 tot 10mbit, firmware upgedate, helpt ook niet.

  Nou is mijn vraag is het verschil van ongeveer 5mbit verlies normaal met de nieuwe ICIDU router, of zou ik dichter bij de 15mbit van de directe aansluiting moeten zitten?

  Ik heb 3 computers er aan hangen, 1 van mij, 2 van m'n vaders bedrijf aan huis, hoewel de mijne de enige is die aanstaat op het moment, maar een verschil van 5mbit van zonder router naar met router is wel wat veel naar mijn idee, maarja ik ben een leek.

  En als extra vraag, weet iemand hoe ik dit ding moet instellen voor geval dat het wel normaal is, email hij blokeerd namelijk (poort 110), en ik heb overal gekeken geactiveerd, gedeactiveerd, en hij doet het nog niet. (gebruikelijk trukjes, zoals alles opnieuw opstarten in volgorde helpen niet)

  PS. exuses voor eventuele engelse woorden waar die niet horen, ik speel al 8 jaar mmo's met Amerikanen, dat ik beter Engels dan Nederland typ, en nogal snel in het Engels verval.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 dec 2008
 2. Met een router van een jaar of 6/7 oud is het heel goed mogelijk dat de snelheid tussen de 6 en 8mbit blijft steken. Dat een router 10/100Mbit poorten heeft zegt nog niet zoveel over de doorvoer snelheid van WAN <-> LAN, en dit kan problemen opleveren. Ik denk dat jou router aan zijn max zit en je een nieuwer type router nodig hebt om het maximale uit je verbinding te kunnen halen.
   
 3. Sorry I ben misschien niet helemaal duidelijk geweest, de ICIDU router is nieuw, mij oude router is/was een Netgear MR314.

  Mijn vraag is het verschil van 5mbit verlies van de nieuw ICIDU router, vergeleken met een directe aansluiting normaal of niet? (9-10mit, vergeleken met 15-16mbit)

  Ik zal het even wat duidelijker maken in de originele post.
   
 4. Ik weet het niet... ken dat merk niet maar een Router voor 15.-
  Zet er mijn vraagtekens bij.. maar ik kan ook ongelijk hebben
   
 5. Als je snelheid ook met de nieuwe router aanmerkelijk lager is dan zonder router vrees ik dat ook de nieuwe router die doorvoer snelheid niet kan leveren. Ken overigens het merk niet, maar voor 15,- sta ik er op zich niet heel gek van te kijken dat het geen snelheidsmonster is, maar dan kan een persoonlijke mening zijn.
   
 6. Icidu is het huismerk van Mycom. Ik weet niet wat het huidige assortiment nog is van deze winkel. Maar als ze hem nog hebben, ik gebruik zelf de Asus WL520g router. Deze voert mijn snelheden van 20/3 Mbit zelfs draadloos compleet en volledig door. Probeer deze eens? :cool:
   
 7. Snelheidsproblemen hebben momenteel veel Ziggo klanten. Ondanks dat het niet te verklaren valt (en ook door techneuten wordt ontkent), schijnt het bij sommige klanten uit te maken wel IP je krijgt toegewezen. Mogelijk maakt dat het verschil als je rechtstreeks of via een router verbind.
   
 8. Wat ze niet op voorraad hebben kan besteld worden daar, dus dat is geen probleem, maar voor het geval dat, zijn er nog andere aan te raden goeie routers voor een 20mbit verbinding (of zoals ik moet zeggen een "tot 20mbit" verbinding)
  Merken die ik evt. moet ontwijken?

  Ik neem de ICIDU zowiezo morgen weer mee terug, want ik krijg na een hele avond nog steeds niet de email aan de praat, blijft die poort 110 blokkeren, ook al heb ik die exact volgens de regels geopened, en dan zelfs na een Modem>Router>PC restart werkt het nog niet.
   
 9. Als je met 2 routers een lagere snelheid behaalt en zonder de router wel de juiste snelheid is de kans groot dat de routers in dit geval het probleem zijn.

  Kan nog steeds aan het ip-adres cq ziggo liggen, maar de kans word wel aanmerkelijk kleiner. Mede omdat ik persoonlijk een router van 15,- niet tot hele hoge snelheden in staat acht.
   
 10. Euh, dat heeft de OP niet gemeld hoor. BertK had het over 15 Euro. :wink:
  Nouja, ik heb een professionele Gigabit router van ruim 200 Euro en mijn snelheid is ook laag.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina