1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Het grote Z3i topic

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Sloot, 8 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Alleen modem resetten inderdaad, maar er is ook heeeeeeeel vaak verteld (vooral hier door de mensen van Ziggo) dat de verhoging van Z3i nog even op zich moet laten wachten. Einde discussie over dat (voor mij in ieder geval, anders krijgen we van die welles/nietes gevalletjes en daar ben ik iets te oud voor ;)). Sterkte er mee.
   
 2. Je hebt gelijk. Er is al genoeg over bekend, oa. "
  "In de loop van de tweede helft van het jaar gaan we ook de snelheden verhogen, beginnend bij ons snelste internetabonnement". :?

  Hier op het forum wordt inderdaad veel besproken, maar hoe denk je moeten mensen er mee omgaan die geen idee hebben van het bestaan er van. :oops:

  Bovendien bepaal je zelf of je reageerd op een topic, daar ben je vrij in.
  Ik vind in een forum, aka discussiegroep, mag ieder zijn zegje doen. Mits het netjes blijft.

  Ik ben 40 jaar. En nog lang niet oud. :wink:
   
 3. Ik heb gehoord dat het gaat om dezelfde modems als die bij UPC worden gebruikt en die zijn van cisco. Daarnaast als je naar de theorie kijkt kan de snelheid nog wel hoger:wink:. Zolang er maar genoeg channels worden toegevoegd kan die snelheid aardig snel oplopen.
   
 4. Hoe moeten er channels worden bijgeplaatst dan??:roll:
   
 5. Door middel van nieuwe versterkers en verdelers. frequenties e.d.
  google is je vriend teveel om uit te leggen:wink:
   
 6. ok, thx. Ik heb ze nog niet bezig gezien in de buurt. Maar wellicht dat medewerkers van Ziggo daar meer over kunnen zeggen?:idea:
   
 7. De versterkers zullen normaalgesproken geen 'update' nodig hebben. Het gaat er vooral om dat er voldoende downstream frequenties beschikbaar zijn. Dat zijn werkzaamheden die op de CMTS en de bijbehorende apparatuur plaatsvinden, en daar zul je dus niemand voor in je straat bezig zien.
   
 8. Aha, dank je voor het leren begrijpen, Cable modem termination system volgens wikipedia. Ik snap het nu bijna als dat verhaal lees. :
  "Een CMTS verpakt IP paketten in een MPEG datastroom en die datastroom wordt vervolgens via QAM modulatie verzonden over een kabelnetwerk. Data vanaf een DOCSIS modem naar CMTS legt de omgekeerde weg af: het IP verkeer wordt uit de ontvangen datastroom gehaald en uitgekleed tot IP paketten." Slim bedacht hoor.

  [​IMG]

  Dan zitten de kasten bij mij in de wijk waarschijnlijk tussen de splitter en de combiner?:?:

  Als ik er wat over doorlees, op bv Technet, wat ik mij voorstel uit jou verhaal is dat bij de hardware die het cmts vertegenwoordigen het aantal channels voor down en upload verhoogd moet worden bij docsis 3.0. Dit kan dan ws met verschillende frequenties meer channels te maken:?: Dus door het bijplaatsen van nieuwere apparaten dan onderstaand plaatje? Deze is uit 2002 voor 1300 users en ws niet voor meerdere channels en slechts 40 mbit:
  [​IMG]
  A CMTS from ADC; The Cuda 1000 is a small CMTS from ADC that supports approximately 1,300 users. It provides one downstream port of 40 Mbps and up to 6 upstream ports of 10 Mbps each.
   
 9. Bij euro-docsis 2.0 kan een modem slechts één channel gebruiken dus één voor downstream en één voor upstream hierdoor is een maximum snelheid van circa 50 Mbit down en 27 Mbit up te halen. Het grote voordeel van eurodocsis 3.0 is dat die gebruikt maakt van meerdere channels hierdoor kan de snelheid behoorlijk oplopen. Op dit moment is het maximum aantal channels wat modems kunnen gebruiken 8. Wat de theoretische maximum snelheid naar 8 x 50 Mbit down wat neer komt op 400Mbit en 8 x 27 Mbit up wat neer komt op 216 Mbit up. Maar ja dat is het theoretische verhaal in de praktijk zul je die snelheden niet halen. een channel is 8 MHz breed met het verdwijnen van analoge zenders komt dus de mogelijkheid om meer als 8 channels te gebruiken waardoor de snelheid nog meer omhoog zou kunnen worden gebracht.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 dec 2008
 10. [​IMG]

  Wow. Vanaf 1 december krijgt u sneller internet. Tot 30mb/s download en 3mb/s upload.

  Is jullie Z3i verbinding ook zo supersnel (zie afbeelding) geworden, of ben ik de enige die op 60% van de beloofde snelheid zit.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina