1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Het grote Z3i topic

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Sloot, 8 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. 30mbit down en 3mbit up voor 69.95 p/m! Dat is wel erg duur ik verhouding met bijvoorbeeld UPC. 60mbit en 6mbit up voor 60 euro p/m of 120mbit down en 10mbit uo voor 80 euro p/m.


  Voor 70 euro, zou Ziggo toch echt wel een all-in-1 pakket moeten bieden met 30/3 mbit.
   
  • Met de hogere snelheden wordt de netwerkhardware steeds belangrijker!:!:
  -Met mijn oude sweex router kwam ik in jan. tot 13 mbit (let op je oude spul!!), daarna ging ik naar 22 mbit in de casema-periode.
  -Bij de overgang naar ziggo heb ik ook een low budged moederbord gekocht (ashrock am2nf3-vsta) en zat ik steeds op 16mbit, heel vervelend.
  -Toen ik zag dat mijn zoon wel op ruim 20 mbit zat op het thuisnetwerk, heb ik een nieuwe linksys 1000mbit switch gekocht voor 50 piek en toen bleek dat mijn netwerkkaart van mijn moederbord ook beperkt was tot 16 mbit heb ik een sitecom gigaport kaartje gekocht voor 20 piek. :shock:
  -Sinds 2 weken kom ik dus niet meer hoger dan 24 mbit (via dumeter en speedtest.net gemeten).
  -Bij navragen op de helpdesk werd mij gezegd dat ik alleen met een eurodocsis 3.0 protocol sneller kan. De hardware hiervoor komt in het 1e kwartaal.
  -Afwachten maar...:sleep:
  -Heeft iemand informatie over de distributie van de nieuwe modems ??

  [​IMG]
   
 2. In thoerie kan de Motorola SB5120 30Mbit down aan, in de praktijk is dit vaak 24Mbit.

  Als ze bij Motorola bijlven, zal het waarschijnlijk de SB6120 zijn if de SBV6120 (met telefonie)

  In thoerie kan dit 220Mbit down en 128Mbit up aan. Dus daar kunnen ze nog 3 tot 6 jaar mee vooruit ;)
   
 3. Hee thx voor de tip:cool:, als er in dit forum op zoek vind ik een mooie threat hierover. Ik vroeg me eigenlijk af hoe Ziggo het gaat distribueren, met ander woorden:
  • Moet ik het zelf aangeven dat ik het euro-docis 3.0 protocol wil gebruiken voor Z3i of moet ik het aangeven?
  • hoe is hun planning?
  • krijg een mailtje dat ik het modem mag ophalen of
  • krijg ik een pakketje thuis gestuurd/gebracht?
  Kortom is er wat georganiseerd/ projectplan?:confused:
   
 4. Grappig,

  Ik ben die link even gevolgd en kwam de volgende tekst tegen geplaatst in een artikel op internet (http://www.zdnet.nl/news.cfm?id=79959)

  'Modem
  Om snelheden van boven de 30 Mbps te kunnen halen, hebben klanten een nieuwe modem nodig, zegt Vos. "De productie van 3.0-gecertificeerde modems moet nog op gang komen, maar wij zullen in juli voldoende modems in voorraad hebben om aan de vraag te voldoen."'

  Dit bericht is gepubliceerd op 8 januari 2008.

  Nou, waar blijven die modems dan. Als er in juli voldoende op voorraad zouden zijn, moeten ze nu 6 maanden later toch wel iedereen met Z3i een nieuw modem kunnen toesturen.

  Dit zou een leuk kerstkadootje zijn, Ziggo.
  Zeker nu alle z3i betalers dezelfde snelheden hebben als een Alles in 1, maar dan meer er voor betalen.

  PS. voor Vos; Als je iets toezegt, dan .....
   
 5. Hehe en zo gaat het nou altijd als er geen gelijktijdige upgrade is van alle abonnementen. Straks is de upgrade een feit en kraait er geen haan meer naar. Wees blij dat je straks tot 30Mbit hebt. En zeg nou zelf, je weet toch donders goed dat Ziggo geen tegemoetkoming doet? Alles werkt en je krijgt de snelheid warvoor je het contract bent aangegaan. Trouwens, de upgrade gaat pas in in het eerste kwartaal van 2009, dus ze doen niets verkeerd. Tuurlijk snap ik wel dat men zich wat benadeeld voelt, grow up.

  Dat bericht is geplaatst in januari 2008 (zoals je zelf al zegt), inmiddels al vele malen achterhaald door berichten tussentijds en niet alleen betreffende het EuroDOCSIS 3.0 verhaal. Dus ga dan geen spijkers op laag water zoeken dmv oude berichten naar voren te halen.
   
 6. -Los van de metafoor dat we de opgroeiende spijkers uit het lage water hebben gevist :mrgreen:, weten wij toch nog niets over de distributie van die d3.0 modems,
  -vergeet niet dat dit een mega-operatie is waar nu toch wel aan gedacht moet zijn. Wellicht toch een verrassing.
  -Alleen al onderhandelingen/levering van en de productie bij Motorola is al een hele grote klus en de publiciteit,levering en aftersale moet al helemaal geplanned zijn. Over 2 weken begint het eerst kwartaal 2009:!: Ik vind het toch bijzonder dat we daar helemaal niets over horen.
  -Ik hoop dat ze in Delft beginnen:pompom::giveup:
   
 7. Best kans dat ze pallets vol met modems hebben staan, maar zolang de CMTS-en geen upgrade hebben gehad, heb je er niets aan. Dat zal dus eerst moeten gaan gebeuren.
   
 8. Deze informatie klopt niet helemaal. Het motorola modem word geleverd voor zowel de Docsis als EuroDocsis standaard, zoals de naam doet vermoeden word in europa/nederland de EuroDocsis standaard gehanteerd.

  Het motorola SBV5121 modem kan voor de Docsis standaard in theorie snelheden aan van 38Mbit down en 30Mbit up. Voor Eurodocsis ligt dit nog iets hoger en kan het modem in theorie snelheden aan van 51Mbit down en 30Mbit up.

  Bron (docsis): Motorola

  Bron (eurodocsis): Motorola
   
 9. Benadeeld ben ik zeker. Ik ontvang een bericht van ziggo met de volgende tekst:

  "Voor u als Internet Z3i abonnee betekent dit dat uw huidige maximum downloadsnelheid van 20.0 Mbit per seconde verhoogd wordt tot 30.0 Mbit per seconde. Dit is een snelheidsverhoging van 50%! Bovendien gaat uw uploadsnelheid omhoog naar 3.0 Mbit per seconde."

  Automatisch
  Om uw nieuwe snelheid te krijgen, hoeft u niets te doen. Wij zorgen er voor dat uw modem in december op afstand automatisch opnieuw wordt opgestart."

  Er werd ook heel duidelijk aangegeven dat deze verandering in de eerste 14 dagen van december werd doorgevoerd. En dat dan iedereen zijn nieuwe snelheid heeft.

  Op de internetsite stond download snelheid 30Mb/s.

  Nu blijkt dat de er veel problemen optreden, worden de teksten aangepast. ( download TOT 30mb/s).

  Gemiddeld zit ik op 22Mb/s download - 2Mb/s Upload. Is verglijkbaar met Alles in 1 Extra. Met 1 verschil. Ik betaal ongeveer € 25,- meer. Ik vind dat ik wel een gegronde reden heb om mij hier over te ergeren.

  Overigens haalt volgens, hetgeen ik hier gelezen heb, (bijna) niemand die 'tot 30Mb/s'

  Ik heb Ziggo enkele dagen geleden 2 berichtjes gestuurd. Een met een opmerking dat er verkeerde gegevens op hun internetsite staan, en een met de melding dat ik graag 3Mb/s upload had.

  Jep. Hun internetpagina is fijn aangepast, maar mijn upload niet.

  Je kunt wel alles blijven ontkrachten door ons het gevoel te geven dat we kleinzerig zijn. Betaal je rekening maar eens niet. Als je geluk hebt, wordt je gewoon afgesloten. Als je pecht hebt gaat je rekening naar een incassobureau. Dan wordt er ook geen begrip getoond voor de situatie.

  Nu kun je wel weer gaan roepen; "Je bent vrij om ergens anders naar toe te gaan". Mijn antwoord daarop is; "Ik kom al van een andere provider af, omdat het daar ook geklooi was." Dus kan ik beter zeuren en klagen, dan ben ik tenminste mijn ei kwijt, en misschien luistert er wel iemand. En gelijk heb ik. Al zeg ik het zelf.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina