1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wanneer failliet?

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door djbabe, 4 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allemaal ..
  Ik word doodziek van het hele bedrijf Ziggo ..
  Op geen enkele manier kun je normaal iemand aan de telefoon krijgen .. als je vragen stelt via de website krijg je antwoorden terug waaruit je direct opmaakt dat niemand de vraag heeft gelezen .. en als je dan een vraag stelt of iemand je terug kan bellen krijg je een mailtje met de contactgegevens !?!?!?!?
  Wat een ongelooflijk dom bedrijf is dit ...
  Al maanden probeer ik uit te zoeken wat mijn extra mailadres ook alweer was dat ik had aangemaakt .. niemand die een nuttig antwoord heeft ... al maanden probeer ik in te loggen op Mijn Ziggo ... ook dat lukt niet .. en niemand die een nuttig antwoord heeft ..
  Vreselijke wachttijden op dat telefoonnummer .. mensen die je erop gooien omdat ze duidelijk niet weten hoe ze door moeten verbinden (meerdere keren gebeurt) .. en iemand achter de website die absoluut geen vragen leest en beantwoord .. dit is het meest klantonvriendelijke bedrijf dat ik ooit heb meegemaakt! Vandaar mijn vraag wanneer ze failliet gaan ....
  Ik baal als een stekker dat ik UPC hier niet heb .. kon ik tenminste een snel abonnement krijgen voor mijn internet en niet dat "misschien doet ie het wel .. misschien doet ie het niet" abonnement dat ik nu heb...
  Bah bah bah bah volgens mij moet het juiste woord nog uitgevonden worden voor de klantvriendelijkheid van dit bedrijf .. misschien een tip voor de dikke van dale? Ziggo is synoniem aan belazerd worden?? Misschien zien we hem volgend jaar terug in het nieuwe woordenboek.
   
 2. Zonder concurentie zal ziggo niet snel failliet gaan. Mocht er ooit een andere kabel-aanbieder komen dan denk ik dat een groot aantal mensen opstappen, en ze dan pas de service verbeteren. Machtspositie....
   
 3. *zucht*......

  Lopen klagen over concurrentie terwijl je zelf de keuze maakt om voor Ziggo te gaan.

  Los van het feit dat de OPTA ism NMA in de toekomst een constructie op het coax netwerk wil toe gaan laten als nu ook gedaan wordt bij het netwerk van de KPN of Elektra. Je zal altijd te maken hebben met een bedrijf wat verantwoordelijk is over het netwerk wat bij jou in de straat tot aan je huis ligt. Stel er komt een provider met de naam X, die toegelaten wordt al dan niet door regelgeving op de coaxkabel dan zal deze partij een bedrag moet afdragen voor kabelhuur. Je zult dus nooit helemaal van Ziggo afzijn. Ziggo is namelijk de eigenaar van het netwerk.

  Ik heb reeds in andere topics geschreven.

  Een gebruiker maakt zelf de keuze om een abonnement bij Ziggo af te sluiten. Voor opgesteld dat de dienst verlening van wat voor bedrijf op een goed niveau dient te zijn is het wel zo dat de contractant zelf de keuze voor een bepaalde partij maakt.
  Er zijn genoeg alternatieven naast Ziggo, denk aan Internet & bellen via het netwerk van de KPN, BBNED of TELE2, maar ook via UMTS en tegenwoordig een optie; Vodafone biedt al snelheden aan van 7.2Mbit/sec. Ook een partij als T-Mobile biedt dergelijke opties. Voor TV zou men naast Ziggo de keuze kunnen maken voor Digitenne of CanaalDigitaal (schotel). Beide zijn zo goed als in heel Nederland te krijgen en bieden een bijna zelfde dienst als Ziggo met haar TV pakketen.

  Het bovenstaande geeft duidelijk aan dat er alternatieven zijn voor Ziggo, je moet alleen wel willen. Natuurlijk kunnen sommige keuzes meer kosten met zich mee brengen dan Ziggo met haar pakketen, maar dat is uiteindelijk een keuze die de consument (wij) maakt.

  Concurentie is mooi, maar kijk goed naar de GSM markt, vroeger had je alleen Vodafone en KPN (in den begine), door marktwerking zijn er na meer netwerken gehad te hebben nog maar 3 over. (kpn, vodafone, T-mobile)

  Vergeet niet dat concurentie op de kabel een stuk moeilijker is, de kpn maakt gebruik van een peer-to-peer netwerk, 1 op 1 verbinding van je modem naar de centrale, het kabel netwerk is ster-vormig, of te wel, ik zou contact kunnen leggen met mijn buren zonder contact met de centrale te hebben (in theorie).

  Concurentie is prima, maar weer wel waar je het over hebt.
   
 4. Wijze woorden allemaal Bullet. Mooi gezucht ook, maar zoals de meesten hier heb ook ik NIET voor Ziggo gekozen. Ziggo is me helaas overkomen, nadat ik jaren geleden wel bewust voor Multikabel koos. DIE keus maakte ik dus zelf na goed de diverse aanbieders en ervaringen te onderzoeken.

  Overigens ben ik wel blij om te zien dat er ook mensen zijn die niet klagen als hen een ondeugdelijk product of dienst is verkocht.
  Concurrentie is zeker prima, en ik weet wel waar ik het over heb.
   
 5. Dat meen je niet. Dus de mensen moeten zich er maar bij neerleggen dat er bedrijven zijn die 'ondeugdelijke producten' verkopen. Wat een onzin.
  Er moet een wet komen die de mensen beschermd, en dit soort bedrijven een termijn (dagen, geen maanden) stelt om hun sh*t op te lossen. Als dit niet lukt, moet de plug er uit getrokken worden.
   
 6. Nou ik heb niet gekozen voor ziggo maar @home, om dat ik het niet anders kan, kijk ik kan nu niet effen E 5000.00 neerleggen voor een telefoon modum en kabels (er motten nieuwe kabels de grond in), daarom heb ik dus kabel-provider gekozen,
   
 7. Klopt, Ziggo is ontstaan na de fusie, echter iedereen heeft de mogelijkheid om zijn abonnement op te zeggen. Bijaanvang, direct na de fusie, of per maand zoals Ziggo nu ook aanbied.

  Voor alle duidelijkheid, ik ben zeker niet pro-ziggo, vindt het alleen vreemd dat er geklaagd wordt, vervolgens verwacht wordt dat instanties concurrentie toe moeten staan, terwijl deze er volop is.

  Ik ben voor markt werking, echter zoals ik al in mijn voorgaande voorbeeld heb geschreven, er zijn alternatieven. Ik vindt het persoonlijk erg vreemd dat iemand die 1 of 2 post op dit vorm heeft geschreven direct in de aanval moet tegen over Ziggo, beheers jezelf, deel je ervaring op een normale manier en help constructief mee met de MVG om te zorgen dat de marktpartij waar wij zaken mee doen nog meer naar de belangen van haar contactanten luistert.
   

 8. Juist, je hebt zelf de keuze gemaakt....
  Wel eens naar mobiel gekeken, een gsm-abonnement inc. afgekocht internet? Je wil dit waarscheinlijk niet van wege kosten die maandelijk hoger uitvallen dat het gene wat je nu hebt.

  Als je het puur of feiten bekijkt is de dienstverlening van Ziggo groter dan die van @home, daarnaast heb je de keuze gehad om je abonnement op te zeggen bij de komst van Ziggo. Blijkbaar heb jij problemen met Ziggo, ipv constructief hier je problemen te vermelden zeg je alleen dat je niet blij met Ziggo bent.

  Prima, jou mening, maar wat heeft een ander, het MVG of Ziggo hier aan?
  Wees dan zo groots een probeer constucief mee te helpen.
   
 9. Wanneer er sprake is van een onduidelijkproduct zou dit zo snel mogelijk moeten worden opgelost. Echter volgens mij is nog steeds de trent dat het meer en deel van de Ziggo abonnees gewoon krijgt waar voor ze betalen. Natuurlijk zijn er exessen, in plaats van klagen help mee om die exessen in kaart te brengen, wees constructief en zorg dat je samen met anderen het gene wel kan bereiken waar je nu misschien mee vast loopt.

  Wat je schrijft over de plug er uittrekken is helemaal onzin, misschien specifiek voor jou aansluiting, die keuze heb je ook... het staat je vrij om je abonnement op te zeggen. Ziggo laat je daar in vrij, maar moet niet zo zijn dat omdat er mensen met problemen zijn mijn afgenomen diensten ten negative wijzigen.
   
 10. Dus WEER GELD HE? DE MACHT! SLAPEn RIJK WORDEN!
  Oh, dit nieuws gelezen dan> "Miljoenenschuld Ziggo slecht nieuws voor klant" Hoogleraar voorspelt bezuinigingen 21 augustus 2008
  Klanten en werknemers van Ziggo worden de dupe van de gigantische rentelasten van het bedrijf, zegt Hans Schenk, hoogleraar Industriebeleid aan de Universiteit van Utrecht. Volgens hem zal de kabelaar gaan bezuinigen op andere uitgaven zoals de klantenservice. Hij zei dit woensdag in het avondjournaal van de NOS. Ziggo heeft in 2007 – toen het bedrijf nog niet op de markt was gelanceerd - een verlies geleden van 265 miljoen euro. Dat kwam vooral door een niet misselijke rentelast van 460 miljoen euro, blijkt uit het jaarverslag. De totale schuld van Ziggo bedraagt bijna zes miljard euro. Fusiepartners @Home, Casema en Multikabel zijn sinds 2006 eigendom van de investeringsmaatschappijen Warburg Pincus en Cinven. Die fondsen hebben flink geleend om de kabelbedrijven te kunnen kopen. Ook afvalverwerker Van Gansewinkel en winkelketen Hema zijn overgenomen door durfkapitalisten. Beide bedrijven meldden deze maand forse verliezen door torenhoge rentelasten.
  Financieel avonturisme
  Volgens Schenk zijn Ziggo, Van Gansewinkel en Hema slachtoffer van "financieel avonturisme" en worden ze door hun eigenaren opgezadeld met miljoenenschulden. Klanten en werknemers worden daar naar zijn mening de dupe van. "Wat dan gaat gebeuren is dat je gaat bezuinigen op andere uitgaven, om die lasten te kunnen opbrengen", zegt hij tegen de NOS. "Dat kun je bijvoorbeeld doen door te bezuinigen op de dienstverlening aan klanten."
  Bij Ziggo gebeurt dat al, meent hij. "Ik geloof dat de klanten van Ziggo daarvan mee kunnen praten. Je hebt ongetwijfeld ook gezien dat de klachten over elkaar heen tuimelden. De callcenters konden de klachten niet aan. En we hebben ook bij andere bedrijven gezien dat de serviceverlening het kind van de rekening wordt."
  Opstartproblemen
  Vooral in mei en juni regende het inderdaad klachten over Ziggo. Een speciaal meldpunt van de Consumentenbond hiervoor kreeg in juni binnen één dag na de start al ruim 2.500 meldingen binnen. Maar volgens Ziggo was de ontevredenheid een gevolg van opstartproblemen en het samenvoegen van de (administratieve) systemen en netten van de drie fusiepartners.
  Bij de marktlancering in mei gaf de kabelgigant juist aan zich te willen onderscheiden met duidelijke communicatie en een prima klantenservice.
  Ziggo bezuinigt "absoluut niet" op de klantenservice, om zo zijn hoge rentelasten te kunnen opbrengen. Het investeert juist zwaar in alle afdelingen die daarmee te maken hebben. Dat bezweert een woordvoerder van het bedrijf in reactie op uitspraken van hoogleraar Hans Schenk.
  Volgens Schenk is Ziggo door zijn eigenaren opgezadeld met een miljoenenschuld, en zullen de klanten en werknemers daar de dupe van worden. De kabelaar zal trachten te bezuinigen op andere uitgaven zoals de klantenservice, voorspelt hij. "Ik geloof dat de klanten van Ziggo daarvan mee kunnen praten. Je hebt ongetwijfeld ook gezien dat de klachten over elkaar heen tuimelden", zei de hoogleraar Industrierecht woensdag in het late NOS-journaal.
  Samenloop van omstandigheden
  Ziggo-woordvoerder Gradus Vos ontkent stellig dat de dienstverleningsproblemen van mei en juni iets te maken hadden met een bezuiniging. Ze waren een gevolg van diverse omstandigheden: "Een aantal storingen, een brief die niet op het juiste moment verstuurd was en het feit dat wij toen nog bezig waren nieuwe callcenter- en helpdeskmedewerkers op te leiden."
  Extra personeel
  Van een bezuiniging op de klantenservice is geen sprake, bezweert de woordvoerder. "Wij investeren juist zwaar in alle afdelingen die te maken hebben met klantendienstverlening. Zo breiden wij het aantal helpdesk- en callcentermedewerkers sterk uit en nemen wij ook extra installatiemonteurs aan." Het bedrijf is wat dat betreft nog niet op volle oorlogssterkte, luidt het, maar het bedrijf heeft in ieder geval geen achterstanden meer en is nu redelijk tot goed bereikbaar.
  Financieel directeur Walter Blom gaf deze week al aan dat de rentelast van Ziggo geen invloed heeft op de investeringen. Vos: "Vorig jaar hebben wij meer dan honderd miljoen euro geïnvesteerd in verbetering van onze dienstverlening en netwerken."
  Grote datamigratie
  Een resterend deel van de abonnees wordt binnenkort overgezet op een sneller klantsysteem. Dat zal misschien niet vlekkeloos verlopen: "Een datamigratie van deze omvang is een grote klus waarbij ondanks al het testen toch iets mis zou kunnen gaan. Wij verwachten het niet, maar je weet het nooit zeker voordat het afgerond is."
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina