1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo levert Modems die niet werken...

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door dvanduijn, 4 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vanochtend heb ik bij Dynabyte een Ziggo Internet Z2 abonnement afgesloten. Bij thuiskomst ben ik de boel aan gaan sluiten en toen ik de modem ging activeren kwam er te staan dat dit niet lukte en ik contact op moest nemen met de klantenservice. Na 25 minuten aan de lijn te hebben gehangen kreeg ik iemand aan de lijn die vertelde dat ze de verkeerde modem hebben gegeven (terwijl het een officiele doos van Ziggo zelf was). De modem die erbij zat was een Scientific Atlanta.

  Toen ik terugging naar de winkel werd mij verteld dat deze modem in alle pakketten zit die ze verkopen.

  Nogmaals Ziggo gebeld en toen werd me verteld dat deze modem niet werkt bij mensen in het voormalig Casema-gebied, terwijl ik het pakket in een winkel heb gekocht in dit gebied. Uiteindelijk heb ik alles ingeleverd en de hele boel geannulleerd. Even later ben ik naar Den-Haag gereden, een gebied dat ook in het Casema-gebied ligt maar bij alle winkels zat de Scientific Atlanta modem erbij.

  Het blijkt dus dat Ziggo modems verkoopt in gebieden waar die modem niet eens werkt.
   
 2. Je haalt het begrip modem en decoder door elkaar. De Scientific Atlanta is een HDTV PVR en hiermee kun je HD Digitale Televisie ontvangen en opnemen. Een modem gebruik je om via de kabel Internet en telefoondiensten van Ziggo af te nemen.
   
 3. Helemaal niet, dit is een modem hoor!
  [​IMG][​IMG]
   
 4. :thankyou: Je hebt helemaal gelijk. Dit is een modem. Wist niet beter dan dat de Scientific Atlanta een HDTV PVR was. Weer wat geleerd.
   
 5. En voor zover ik weet werkt elk type modem op elke plek waar Ziggo levert.

  Mogelijkerwijs/waarschijnlijk dat het modem niet of niet goed geregistreerd staat waardoor je niet kan activeren. Echter dit kan alleen door de HD of een van de medewekers hier gecorrigeerd worden.
   
 6. Mits een bepaald merk modems in die regio gebruikelijk is. Arris modems kom je alleen in het @Home gebied tegen, en ik denk dat ook alleen in het @Home gebied profielen voor dit merk beschikbaar zijn.

  De Scientific Atlanta modems zijn echter algemener dan de Arris modems. Volgens mij (weet het niet zeker) moet deze ook in Casema gebied werken. Bij @Home en Multikabel werken ze in elk geval wel.
   
 7. ik zit ook in het @home gebied, toen ik destijds telefonie nam (jaar of 3 gelden) heb ik tevens een Scientific-Atlanta webstar modem gekregen, deze werden dus ook toen al in het @home netwerk aan de klant uitgeleverd, en ik gebruik deze modem nog steeds zonder enige problemen........
   
 8. @TS:
  Welke lampjes gaan er branden op het modem?

  Een Scientific Atlanta modem moet gewoon werken in in Ziggo gebied. Aangezien ik uit het verhaal van de TS haal dat de TS wel op de activatie pagina komt maak ik op dat het modem online komt, en een modem kan alleen online komen als het technisch werkt en compatible met elkaar is.
  Daarna zijn er nog wel een paar dingen die mis kunnen gaan, maar ik weet bijna zeker dat het gewoon gaat werken en dat het nu ergens mis gaan in de registratie van het modem bij Ziggo waardoor de activatie niet lukt.

  Dat het modem misschien in andere gebieden meer voorkomt heeft meer te maken met welke modems meer uitgeleverd werden door bv @home of Casema. Wellicht dat Casema destijds een goede deal met motorola had gesloten waardoor er voor het overgrote deel Motorola modems zijn uitgeleverd.
   
 9. Dit moet toch iets genuanceerd worden. Of het modem wel of niet online komt, hangt van de instellingen van de CMTS af. Tegenwoordig is het zo dat elk compatible modem (zeg maar elk Eurodocsis modem) online komt.

  Pas bij het activeren van het modem wordt er een actief modemprofiel aan het modem toegekend. Dit profiel wordt vanaf de CMTS naar het modem gestuurd. Mocht het nu zo zijn (nogmaals: of het zo is weet ik niet) dat er in het Casema gebied tot nu toe geen SA modems gebruikt worden, zullen de CMTS-en ook niet beschikken over het bijbehorende modemprofiel.
   
 10. In het oud Casema gebied werken alleen de Motorola modems, het netwerk is hier inderdaad nog niet aangepast voor de Scientific Atlanta... Precies zoals Tja aangeeft...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina