1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ARTE HD bij Ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door BertvanHorck, 4 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Kijk, dat werpt inderdaad weer een ander licht op de zaak. Dank voor de nuancering en het gratis lesje 'HD satelliet televisie'.
   
 2. Natuurlijk is het dan wel zo dat je een flinke hoeveelheid SD free to air zenders er bij ontvangt,maar alleen voor HD hoef je het nog niet te doen hoewel astra er wel naar streeft om uiterlijk eind 2010 100 HD zenders te bieden,maar het is dus de vraag hoeveel daarvan voor Nederland beschikbaar is.
  Je hebt helaas wel het nadeel dat steeds meer verhuurders en verenigingen van eigenaren moeilijk doen over een schotel, maar een aantal Duitse zenders gebruikt nu nog analoge satelliet via Astra en die contracten verlopen in 2010 en voor elke analoge zender (transponder) kunnen 4 HD zenders of 8 tot 9 SD zenders plaats nemen.
  Alle analoge zenders,zenden al simultaan digitaal uit.
  Concurrent eutelsat gaat ook op een groter HD aanbod over en kijk naar amerika, FOX heeft besloten om al hun zenders full HD te laten uitzenden.
  Dat waait wel over naar Nederland, ik verwacht zelf dat er begin 2010 zo'n 5 a 6 HD zenders voor Nederland bij zullen komen, zowieso ned 1,2, en 3 in het eerste kwartaal 2009,net 5/SBS en RTL wilden ook met elk minimaal 1 zender komen in de loop van 2009 dus er is wel hoop.
  4 Canal Digitaal zendertjes voor 9,95 is in elk geval geen concurrent voor Ziggo en zeker geen vervanging/alternatief.
   
 3. Klopt, de kabelbedrijven (als enige) in nederland zijn verplicht een bepaald pakket tv zenders analoog door te geven, en dit is nog een vrij ruim pakket ook. Voor zover ik weet loopt dit in elk geval tot 2011, en voor daarna ligt het balletje bij onze regering om te besluiten of daarna deze verplichting opgeheven moet worden of verlengd word met een x aantal jaren.
   
 4. Bepaald pakket (7 zenders, ned1,2,3, regionale omroep, lokale omroep, 2 vlaamse zenders nml. één en canvas) wel, niet per se analoog. Waarop baseer jij dat dit tot 2011 analoog zou moeten?
   

 5. Ik denk dat het probleem is dat ze bang zijn voor de publieke opinie. Nederland is een zéééér conservatief land. We hebben wel een ander imago, maar het "volk" is per definitie tegen elke vorm van verandering.

  Elke vorm van verandering in het dagelijkse patroon van de gemiddelde nederlander wordt tegenwoordig door media als bijv De Telegraaf meteen breed uitgemeten.

  Ik heb wel eens een vooraanstaand persoon van de publieke omroep gesproken en die zegt dat ze héél voorzichtig veranderingen proberen door te voeren, terwijl ze het liefst alles ineens zouden willen doen. Iedereen met een beetje liefde voor zijn vak bij de publieke omroep wil heel graag gebruik maken van de techniek die nu ter beschikking staat.

  Het heeft ze al zoveel moeite gekost om over te stappen op breedbeeld uitzendingen.
  Je kunt volgens mij echt zien dat kabelbedrijven hier ook bang voor zijn en geen harde beslissingen durven te nemen.

  Als ze het analoge pakket laten vallen gaat onmiddelijk iemand roepen dat alles dan wel weer duurder gaat worden en meteen gelooft iedereen dat dan ook.

  Ik geloof gewoon niet dat nederland qua mentaliteit geschikt is voor technische vooruitgang, zeker zolang mensen het belangrijk vinden dat voetbal samenvattingen op één vast tijdstip moeten worden uitgezonden.

  In de USA is dat toch even anders ben ik bang :)
   
 6. [off-topic]
  Dan emigreer je toch naar de States? Kijken of je dan nog net zo positief bent over het systeem daar... Het stoppen van de analoge uitzendingen (bijv) daar is uitgesteld van feb naar jun, zie http://www.usatoday.com/money/media/2009-01-15-digital-tv-switch-june_N.htm
  Zelfs in nederland gaat dat sneller. :wink:
  [/off-topic]

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina