1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ARTE HD bij Ziggo

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door BertvanHorck, 4 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ja, ook graag Arte HD toevoegen!

  Mvg

  Bert
   
 2. zonde van de bandbreedte......
   
 3. Als we het over 'zonde van de bandbreedte' hebben weet ik nog wel een stuk of 40 zenders te bedenken die deze titel wat mij betreft eerder verdienen dan Arte en die, als het aan mij ligt, direct van de band af gegooid zouden kunnen worden. De vrij gekomen ruimte zag ik dan graag opgevuld met een stuk of 5 extra HD zenders, waaronder natuurlijk Arte HD, en een hogere bitrate voor de overblijvende SD kanalen. Puur persoonlijk maar ik kijk liever kwaliteit dan kwantiteit. Ieder zijn meug.
   
 4. Hoe zat het ook al weer ?
  Zijn de kabelbedrijven wettelijk verplicht naast het digitale signaal ook het analoge signaal te blijven aanbieden ?

  Het klinkt natuurlijk te eenvoudig, maar bedenk eens hoeveel ruimte er is voor meer digitale tv, als je het analoge signaal van de kabel afknalt :lol:.

  In veel landen is er al geen analoog signaal meer uit de lucht te vangen.
  Nederland is ook al geswitched naar digitaal only. In Amerika b.v. gebeurt dit op 17 februari a.s.

  Zouden ze voor kabel ook moeten doen. Maar goed, zal wel jaren gaan duren, omdat er dan ontzettend veel mensen opeens een digitale decoder moeten hebben. En als je meedere tv's in huis hebt......
   

 5. precies, daar sla je precies de spijker op zijn kop...... ieder zijn meug......zo kan er nooit een zender worden toegevoegd aan het pakket! Wist je trouwens dat op de astra 35 HD zenders te ontvangen zijn!
   
 6. Ik denk dat we even voorbij gaan aan het volgende:
  Hoe vaak kijkt een gemiddeld mens Arte ?
  Weinig.
  Waarom Arte HD ?
  Wow,we hebben weer een HD net ( ik heb ook een HD decoder ) maar op het moment dat HD gemeengoed is geworden,dat je er aan gewend bent en alleen bij een SD kanaal nog zoiets hebt van gatver,dan is de situatie weer zoals ie was en kijk je er weer niet naar.
  We moeten oppassen dat er niet alleen zenders worden toegevoegd alleen omdat ze HD in hun naam hebben.
  Ik kijk nu alleen naar het blokje rond 6 tot 8 naar Nederland 1.
  Dat is nu gewoonte geworden, 6 uur het journaal en eten,lekker ff uitbuiken bij Lingo,even de ziekenhuis of plattelandsdokter en daarna gaat ie over op een van de commercielen.
  Ik zie datzelfde blokkie straks in HD maar zal verder geen minuut meer naar ned 1,2 of 3 kijken, HD of niet.
  We hebben nu een HD bak,we hebben nu een HD decoder,dus we willen nu HD content,al is dat SUUS in HD,als er maar HD bij staat.
   
 7. Dat Astra er 35 heeft wist ik niet. Weer een grote reden om de kabel door te knippen en een schotel op het dak te plaatsen. Als Ziggo zo blijft rommelen gaat dat ook snel gebeuren.
   
 8. Even te simpel gezegd, er bestaat geen 1 astra,er zijn meerdere satellieten,je moet al snel met meerdere LNB's aan gaan komen om alle astra posities te bekijken.
  Daarnaast reken je jezelf wel rijk, er zijn inderdaad 35 zenders maar die zijn lang niet allemaal free to air en lang niet allemaal voor nederland te kijken.
  Zo heeft het franse canal+ een aantal HD zenders die voor de nederlandse markt zijn afgeschermd en ook BskyB heeft diverse HD zenders die hier niet te ontvangen zijn.
  Voor Natgeo en Discovery ben je aangewezen op Canal Digitaal Nederland die met de andere zenders ook niet al te scheutig is en zware compressie gebruikt.
  Je hebt een astra op 5 graden oost, 28,2 graden oost waar ook o.a. BBC HD te vinden is, je hebt een astra op 23,5 graden oost en een Astra op 19,2.
  Voor de astra 19,2 en 23,5 is een dual LNB maar die is er weer niet voor de 28,2 en voor de 5 graden oost dus heb je een schotel nodig die je of kan draaien of met meerdere LNB's wat niet voor iedereen even makkelijk te installeren is en het bereik tussen 5 graden en 28,2 graden is te groot voor meerdere lnb's.
  Dan heb je dus ook nog een HD satelliet ontvanger nodig,maar de officieel gecertificeerde met mediahighway EPG werkt alleen op 19,2 en 23,5
  Kortom,er zijn dus wel veel HD zenders maar ze zijn verdeeld over 4 satellietposities en lang niet allemaal free to air te ontvangen,EPG werkt alleen met gecertificeerde,je hebt minimaal een canal digitaal abbo nodig en dan nog kan je lang niet alle zenders bekijken omdat er in nederland simpelweg geen abonnement te verkrijgen is,dan moet je je toevlucht gaan zoeken tot illegale dingen waarvan je garantie tot aan de hoek hebt.
  gewoon zeggen,je kan 35 zendertjes in HD zien is wat heel erg rooskleurig !

  Voor de Nederlandse kijker zijn vrij te bekijken:
  BBC HD, ARTE HD en Anixe HD.
  Betaald via Canal Digitaal:
  Discovery Channel HD, National Geographic Channel HD, BravaHDTV en Eén HD.
  En dat pakketje van 4 zenders kost dus al 9,95.
  http://www.canaldigitaal.nl/zenderpakketten/prijsinformatie.aspx
  Dus om daar nu massaal je kabel voor op te zeggen... mwa.. dacht het niet..
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 dec 2008
 9. Ik heb geen HD tv, maar ik teken wel mee hoor, voor jullie :roll:
   
 10. Xitami

  Je mist wat......


  Maar toch bedankt!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina