1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

BBC HD bij Ziggo :-) ??

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door BertvanHorck, 4 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. SBS heeft wel degelijk aangegeven voornemens te zijn ergens in 2009 Net5 over te laten gaan op HD omdat Net5 nogal wat series in HD heeft verworven
   
 2. BBCHD zendt nu uit in 1440x1080 met een DAR van 16:9 natuurlijk.
  beetje een tussenvorm van HDlite en FullHD.

  -edit- oh, dit staat ook al in het satellitemagazine artikel.
   
 3. Laten we eerlijk zijn, wie kijkt er naar al die regionale zenders? Wat heb ik van doen met Brabant tv of tv uit Limburg? Natuurlijk leuk voor die mensen daar, maar voor mij hoeft het niet.
   
 4. De regionale zenders zouden maar op 1 of 2 kanalen moeten, per regio dus, darmee wordt bandbreedte "verdiend" die goed kan worden gebruikt voor HD kanalen
   

 5. Dan heb ik het te optimistisch gelezen.

  En het is idd belachelijk dat de commerciële zenders extra geld willen zien. Mits alle commerciële zenders in een keer over gaan en je dan de keuze hebt tussen basis SD pakket of basis HD pakket.

  BBC HD mag van mij in het HD pakket van 3.95 Dan gaat Ziggo dit pakket ook meer verkopen. Want de vraag naar BBC HD is toch erg groot. en niet alleen bij ziggo ook upc klanten vragen veel om BBC HD.
   
 6. Inderdaad, voor jou hoeven deze kanalen misschien niet. Maar het is geen toeval dat bij Ziggo alle regionale omroepen (ook van buiten het verzorgingsgebied) worden doorgegeven. "Vroeger" had @Home alleen alle regionalen uit haar eigen gebied. Dat toen overal alle regionalen werden doorgeven was min of meer per ongeluk, dat was eenvoudiger (goedkoper) dan per regio een andere zender doorgeven.

  Het bleek dat dit door klanten gewaardeerd werd, en daarna is besloten om alle regionale omroepen te gaan doorgeven. (vanwege vraag uit de markt dus) Dus blijkbaar zijn er mensen waarvoor dat wel 'hoeft'. En misschien hoeven die geen BBC-HD...

  Daarnaast staat er in de nieuwe multimediawet die er aan komt dat kabelbedrijven verplicht worden om digitaal in ieder geval ook de regionale omroepen van aangrenzende provincies door te geven. Dat zijn er al snel 4 of 5, afhankelijk van de provincie. Maar dit terzijde.

  Maar laten we de vraag eens interessanter maken, zouden BBC3, 4 en BBC Prime weg mogen om ruimte te maken voor BBC-HD?
   
 7. Maar laten we de vraag eens interessanter maken, zouden BBC3, 4 en BBC Prime weg mogen om ruimte te maken voor BBC-HD?


  Zou ik geen probleem mee hebben, in ruil voor BBC HD.
   
 8. Re:

  Niet mee eens. Ik kijk met regelmaat naar BBC 3 en 4.

  Ik denk persoonlijk dat er meer winst is te halen bij de themakanalen van de PO. Veel themakanalen brengen precies hetzelfde. Als ze een aantal gewoon samenvoegen, heb je meteen weer meer ruimte. Omega TV en Geloven kunnen samen (echter 1 ervan gaat al sneuvelen). Journaal 24 en Politiek 24 kunnen samen (volgens mij zijn er maar weinig mensen die nonstop het nieuws kijken buiten de vaste tijdstippen. Als ze nu de rest ook zo bekijken, kan je met minder kanalen hetzelfde doen. Je hoeft niet voor elk geluid een apart kanaal te maken. Als ik met regelmaat zie dat consumententv ook zembla brengt dan ben je niet goed bezig. Zembla is een documentaire serie en hoort volledig bij Holland Doc.

  Cultura kan bijvoorbeeld weer samen met Sterren.nl. Dan heb je 1 cultuurkanaal.

  Als ze dat zouden doen samen met de opheffing van de al aangekondigde themakanalen, heb je meteen meer bandbreedte. Verder gaan er analoog weer kanalen weg, dus volgens mij moet Ziggo daarmee al een eind kunnen komen. En ik heb het gevoel dat Ziggo nu nog bandbreedte over heeft. Tenslotte is al eerder een HD- en Filmkanaal gesneuveld. Ik denk persoonlijk dat de reden meer financieel dan technisch van aard is. De investeerders van Ziggo willen dividend en winst. Ik denk persoonlijk dat het investeren van geld in een beter produkt op den duur meer klanten oplevert.
   
 9. Dat is lekker zeg , voor HD moet dus alles maar wijken.:no:
  Kan ik ook zeggen laat al die sportzenders er maar af , voor mij hoeft dat niet.
  Maar ik weet dat er veel mensen zijn die ze wel belangrijk vinden en wie ben ik om dan te gaan roepen dat die mensen maar zonder moeten doen.
  Zelfde geld voor de regionalen waar ik en velen met mij regelmatig met veel plezier naar kijken.
  Uiteraard wil ik de HD kijkers BBC HD niet onthouden maar niet als daarvoor andere zenders zouden moeten wijken.
  BBC HD komt er vast wel medio 2009 :pompom:
   
 10. excuses als ik te ondoordacht was
  Ging er even van uit dat Limburgers naar limburgs regional nieuws kijken enz

  De regeling dat aanliggende provincies ook mee worden gestuurd is dan lijkt me redelijk tenzij er grote groepen Limburgers zijn die perse Noord Holands nieuws willen zien
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina