1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Standaard NARRATIVE als geluid? Wil ik niet!

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door Pluis, 2 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik kijk veel naar BBC3 en BBC4. Die hebben een geluidskanaal dat NARRATIVE heet, waar voor slechtzienden de gebeurtenissen in beeld verteld worden door iemand met een duidelijke stem. :-)

  Nou staan BBC3 en BBC4 daar standaard op! Wil ik iets opnemen dat ik geprogrammeerd heb, krijg ik altijd dat geneuzel in m'n audio. Weet iemand hoe ik dat kan instellen? Mijn standaard voorkeur voor geluid staat op Nederlands.
   
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ze hebben bij Ziggo inderdaad pas iets aan de Engelse audiotracks veranderd. :eek:

  Je moet dus even de goede taalleuze instellen (English) met de groene 'taalknop' van de Humax. Als het goed is worden deze settings dan bewaard.
   
 3. "audio description" op BBC3 en BBC4

  Hoi,
  Ik heb precies hetzelfde probleem. Helaas werkt jullie oplossing niet. Ik kan drukken wat ik wil op de groene knop; het blijft NAR! De speakers kan ik daar wel instellen, maar meer ook niet. Ik heb inmiddels al mailtjes gestuurd naar de BBC en Humax, maar van beiden nog geen antwoord. Wat moet ik dan nu? Groeten, Esther
   

 4. De BBC heeft problemen met de ENG audiotrack op BBC en BBC4.
  Ze bieden daarom nu het engelse audio aan op de audiotrack NAR.
  NAR geeft nu dus het normale geluid en niet het geluid voor slechtzienden!

  Omdat de ENG audio track meestal geen audio geeft door de problemen bij de BBC, hebben we bij Ziggo deze uitgeschakeld. Reden hiervoor is de meestal klanten hebben ENG als favoriete taal en horen dan tijdens de problemen geen geluid. Nu het nomale geluid op de NAR track ( en dus niet hetzit zie je deze dus als track. dit is ook de enige audiotrack die nu bij BBC3 en BBC4 zit.

  De verwachting is dat dit door de BBC op korte termijn opgelost gaat worden.

  Let wel het maakt dus niks uit, je hoort de normale audio alleen de language descriptor is niet wat je normaal verwacht.
   
 5. Nog steeds narrative geluid BBC3

  Gisteren bij het zappen kwam ik langs Shrek op BBC3, en het viel me op dat er nog steeds alleen maar een narrative geluidsspoor bij zit. Normaal valt dat niet op, maar dit was een van de weinig uitzendingen waarbij inderdaad een audio description bij zit. In de pauzes tussen de dialoog door werd er verteld wat er gebeurde.

  Leuk om een keer te zien (horen), maar normaal toch wel irritant. Kan het gewone geluid niet terug gezet worden, of zijn daar nog steeds problemen mee? (Misschien beide sporen laten staan als service aan de slecht ziende medemens? Ik kan me best voorstellen dat een film hiermee wel te volgen is, het wordt een soort hoorspel).

  BBC4 heb ik niet gecontroleerd, maar dat zal wel hetzelfde zijn.

  En als we toch met de BBC bezig zijn, BBC1 heeft alleen maar text-ondertiteling, terwijl de andere 3 text en DVB-subs hebben. Het maakt qua uiterlijk niet zoveel uit, de DVBsubs zien er hetzelfde uit als de TXT-subs. Alleen ik begrijp dat de Cisco geen TXT-subs kan laten zien, dus als die straks beschikbaar komt in @Home gebied zou BBC1 daarop geen ondertitels hebben.
   

 6. BBC3 had de afgelopen week een aantal keer dat er geen audio was via de engelse track (eng), daarom was de engelse track geblocked en had je tijdelijk alleen NAR. Inmiddels moeten beide tracks er weer bij zitten. Garantie op het feit dat er bij de BBC nog een keer wat fout gaat kan ik helaas niet geven. BBC4 had deze problemen dit keer niet, alleen op BBC3 ging het een paar keer fout.

  Goed gezien. Inmiddels is op BBC1 zowel TXT als DVB subs weer aanwezig.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina