1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

HDMI-kabel

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door StevenJ, 2 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Waarom is er een wetenschappelijk onderzoek nodig om zoist simpels als elektrotechniek 101 aan te tonen ?? :shock:

  Een kabel kan last hebben van omgevingsstoring. Nou dan heb je een beter afgeschermde exemplaar nodig, einde discussie.
   
 2. Eh, dan begrijp je het punt nu net niet: dat een kabel omgevingsstoring kan hebben heeft niemand hier in dit topic ontkend. Dat een betere kabel minder last hiervan heeft ook niet.

  Punt is dat bij een digitaal signaal omgevingsstoring pas erg is (en zichtbaar is) als die boven een bepaalde minimumwaarde komt. Daaronder corrigeerd de ingebouwde foutcorrectie.
  En het blijkt dat onder de 5 meter zo goed als geen enkele kabel, ook de hele goedkope niet, zo veel storing heeft dat het beeld er ook maar iets onder te leiden heeft.
   
 3. Ook zit het vaak tussen de oren dat duurder beter is....:thankyou:
   
 4. Het komt er in het kort op neer dat iedere doorsnee burger met een premie-a woning een kabel van 1 a 2 meter nodig heeft, want zij hebben immers alles onder elkaar gepresenteerd in hun stereo-toren (liefst vlakbij het raam, zodat iedereen het goed kan zien in de straat) . En dat als je niet onder deze categorie valt en je de spullen netjes wegwerkt of van minimalistisch houdt en geen behoefte hebt om alles mooi te presenteren in je "showroom" je dan pech hebt en er niemand is met een fatsoenlijk advies. (zelfs Ziggo, weet hier geen antwoord op, hilarisch)

  Kortom niemand op dit forum kan mij vertellen welke kabel wel perfect is boven de 5 meter. (5 a 10 meter) Simpelweg omdat niemand er ervaring mee heeft? Maar wel allemaal dure kabels afkraken?

  Yeah right
   
 5. Is het nu zo verkeerd om eerst eens een goedkope kabel van zeg 7 of 10 meter te proberen?

  Werkt het dan heb je echt geen andere kabel nodig. Beter beeld zul je niet krijgen.

  Werkt het niet dan kun je de kabel ruilen en alsnog een dure kabel kopen.
   

 6. Meest domme opmerking die ik ben tegengekomen tot dusver omtrent dit onderwerp en ook typerend voor het niveau van sommige op dit forum.
  Ik heb al diverse keren uitegelegd dat ik een kabel gekocht heb van Profi-gold SKY ter waarde van 150 euro en deze niet voldoet.
  Maar het is duidelijk dat jij tot de standaard-groep behoort die hun decoder 1 meter naast hun tv hebben staan naast de rest van de apparaten. (waarschijnlijk allemaal mooi in blinkend zilver en regelmatig opgepolijst met zilverpoets)

  Kortom er is niemand op dit forum die een kabel langer dan 5 meter in gebruik heeft. Weet iemand een ander forum waar meer kennis in huis is?
   
 7. Even afgezien van het feit dat je in deze thread nog niet had uitgelegd dat je kabel kennelijk niet voldeed: waarom voldoet hij niet? Geen beeld of artifacten? Geen kabelbreuk of zo? Zou eerst deze kabel eens proberen te ruilen (mits nog mogelijk) voor een andere voor je een nog duurdere kabel koopt.
  Nogmaals: heb met 3 meter kabels nog nooit enig verschil gemerkt tussen goedkoop en duur (heb beide). Maar een kabel kan natuurlijk gewoon defect zijn.

  Verder: we zijn allemaal echt wel heel trots op je hoor dat je alles zo mooi in je kamer hebt weggewerkt en je zo'n mooie dure kabel hebt. OK, als we dat gehad hebben, kunnen we dan weer normaal reageren hier?
   
 8. Nou goed, ik zal happen.
  Het is wel een Engelstalig forum, maar er is geen betere: http://www.avsforum.com/avs-vb/
   
 9. Idd een goed forum. Waar overigens geen andere conclusie te vinden is dan dure kabels kopen is onzin. Zelfs voor 40 foot kabels als ik het daar zo lees. En 40 foot is ruim 13 meter, dus ruim meer dan de 7 a 10 die Robbe zoekt.

  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=906779
  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1001284

  Conclusie aldaar (een foot is ongeveer een derde meter, dus delen door drie voor meters):
  If not inwall... then any 40 footer will work and you can look at the active hdmi solutions. If I recall HDMI starts to degrade after about 35 feet regardless of gauge. TO go past 35 feet requires an active HDMI transmitter to get up to about 65 feet.

  Het onderscheid wat ze maken voor inwall is overigens niet omdat je dan per sé betere kabels nodig hebt, maar meer dat je geen zin hebt om je muren open te maken als mogelijk over een jaar of 4 de bandbreedte van goedkopere kabels wel net onvoldoende zou zijn vanwege quad HD resoluties of zo iets exotisch (gezien de trage overgang op 1080P denk ik overigens dat iets hogers dan 1080P wel langer gaat duren dan 4 jaar, maar wie ben ik).
   

 10. Eindelijk een serieuze reactie. Ik weet helaas niet wat artifacten zijn, maar ik heb inderdaad in een andere thread omschreven wat de complicaties waren. ik had prima beeld tijdens 540i met een hdmi kabel. toen ik hem hoger wilde zetten kreeg ik rondspringende witte pixels. ze dansen rond op je scherm en zijn het meest zichtbaar op zwarte vlakken.
  Met de scart-kabel lijkt 540i zelfs nog beter dan met de hdmi.
  1080 was knudde, buiten de rond-dansende witte pixels ook last van plotsklaps wegvallen van het beeld in complete ruis voor enkele seconde.
  Met een korte kabel nergens last van. Helaas staat de decoder 5 meter verder en gaat de kabel achter een dubbelwandige muur naar de andere hoek. Ik heb reeds een kabel van profi-gold terwaarde van 150 euro die dus niet goed is, en mijn vraag die ik nu al diverse keren heb gestelt is, welke kabel moet ik nu kopen op een lengte van 7 meter om goed beeld te hebben.
  Zowel Ziggo, als de leverancier/fabrikant van de decoder kan er geen zinnig woord op uitbrengen. Blijkbaar is het een groot "grijs" gebied, en durft niemand zich in deze voodoo-kringen te bewegen.
  Behalve de vele reacties van mensen hier op het forum , die zonder te lezen schreeuwen dat dure kabels onzin zijn.

  Je wordt er moedeloos van, als je sommige reactie leest.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina