1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Internetsnelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Pabloberg, 1 dec 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Blij dat ik niet de enig ben (of eigenlijk, was) met dit probleem. Wanneer het is mis gegaan weet ik niet, maar een week of twee terug was de download snelheid doorgaans niet hoger dan 1Mbit terwijl dat 16 danwel 20Mbit zou moeten zijn. Ik ben ook niet geheel onbekend met IP netwerken en heb ook al het e.e.a. uitgeprobeerd. Resetten van het Motorola SBV5121E modem (langer dan 60 sec. van spanning), drie verschillende PC's danwel laptops direct aan het modem, testen in safe mode (daar vraagt Ziggo om als je belt, weet ik uit ervaring). Alleen de firewall uitschakelen als je direct aan het modem (en dus het internet) is een heel slecht idee, dus dat heb ik maar niet gedaan. Niets hielp. Uiteindelijk Ziggo gebeld. Erg aardige dame maar een zeer kort gesprek. "Over twee of drie werkdagen wordt U gebeld". Fijn. Drie dagen later maar weer gebeld. "Het is in behandeling, meneer". Mooi, maar wanneer denkt U een oplossing te kunnen bieden? "Dat kan ik niet zeggen" Dat schiet dus niet op. Tot op heden nog geen nieuws. Het is nog maar drie dagen na het tweede gesprek. Ik denk dat ik iets te snel wil.

  Na het lezen van dit onderwerp, hoeft Ziggo ook eigenlijk niet meer te bellen. Tenminste, niet voor het in orde maken van de snelheid. Misschien kan Ziggo nog een oorzaak vinden en een structurele oplossing leveren. Ik wacht wel af wat er gaat gebeuren. Mogelijk komt het probleem weer terug, lees ik ook in een van de berichten. Nog iets over het resetten, ik heb het modem eerst herstart door de reset knop even kort in te drukken. Dat helpt niet, je moet de reset knop ingedrukt houden tot het modem zichzelf herstart. Het herstarten/on-line komen duurt dan wel langer dan anders, maar daarna heb je ook wat. Namelijk snelheid. En nu maar hopen dat het zo blijft.
   
 2. Wat is dan nu jouw snelheid na het indrukken van de resetknop op je modem. Die van mij is nu :
  [​IMG]
  Dat is natuurlijk een verbetering ten opzichte van de 4000 kb/s die ik had maar komt nog niet in de buurt van de circa 20000 kb/s die ik zou moeten hebben.
   
 3. Gisteren heb ik dat in de loop van de dag een paar maal gecontroleerd via speedtest.net op o.a. de server in Alkmaar, Brussel en in Groningen. De download snelheid zat doorgaans op ruim 19Mbit/sec en de upload is gelijk aan die van jou. Af en toe was de download snelheid iets minder, maar dat was wel op de de tijden dat er meer mensen gebruik maken van het internet.

  Je zal het ongetwijfeld wel hebben gelezen, maar ik vermeld het nog maar een keer " je moet de reset knop ingedrukt houden tot het modem zichzelf herstart"

  Succes.
   
 4. Thnx.

  Straks nog een keer proberen om te resetten. Kijken of er meer uit kan.

  Nog een tip, als je het niet wist :

  http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php?t=325100

  resultaat ij mij is nu :

   
 5. [​IMG]

  Zo zag het er net (= 19.40) uit. Bedankt voor de tip over de MTU size. Dat zit bij mij wel goed.
   
 6. Is dat een test middels een draadloos router ?

  Zoja, welke router ?

  Je woont ook in Hoorn zag ik. KB, GW, Binnenstad, Risdam, Zwaag, Bangert ?

  Ik krijg hem niet goer dan 14000 kbps met een draadloos router van linksys WRT54G (geloof ik uit m'n hoofd)
   
 7. Inderdaad, ik woon in Hoorn en wel in de KB. Ik heb ook een Linksys WRT54G router versie 1.1 of zo. Die heb ik al een paar jaar. Draadloos kom ik ook rond de 14Mbit uit en dan is op een afstand van een meter of 6 van de router zonder obstakels. Ik heb dan een verbinding van 54Mbit (dat is dus het max. van de 802.11g standaard. Volgens de site http://www.barnardmicrosystems.com/L4E_communications.htm is 19Mbit het maximum, maar dat is dan wel bij ideale omstandigheden.

  De maximale downloadsnelheid haal ik alleen als ik de PC direct aan een 100Mb FastEthernet interface van de het modem verbind. En dat zal bij jou nu ook wel het geval zijn. Wil je de volle 20Mbit draadloos benutten zal je een router en netwerkkaart moeten gebruiken die met de 802.11n standaard werken.
   
 8. heb dit meerdere malen geprobeerd blijf bij het oude 6,61 Mbps ik heb de arris modem en een netgear router
   
 9. modem resetten

  Timmie,

  Misschien is de harde reset van jou modem anders geregeld, dit kun je vinden in de handleiding of bij de leverancier op de site. Voor de volledigheid, de resetknop op de achterzijde van het modem in drukken als het modem aan staat en +/- 5 sec vast houden totdat alle lampjes op het modem uit zijn en het modem opnieuw op gaat starten (dit duurd nu wel langer als normaal). :rolleyes:

  En nog een aandachtspunt bij een router moet je er rekening mee houden dat je ongeveer 2 a 3 Mbit/sec lagere download snelheden haalt, indien je draadloos met je router communiceerd gaat hierbij (ivm foutcorrectie) nog een aantal Mbit/sec verloren.:sad::sad:

  gr. Pablo
   
 10. In je modem inloggen en gewoon je downstream handmatig aanpassen werkt ook en gaat een stukje sneller. Kan ik inmiddels 2 keer per week doen omdat Ziggo de kanalen overboekt terwijl andere vrijwel leeg zijn. Incompetentie te top.

  Hangt af van je router. Bij een echt oud model kun je problemen krijgen bij 10Mbit/s+, bij een draadloze G bij 20Mbit/s+, maar bij een goede moderne router (N of evt een hele goede G) gaan er helemaal geen Mbit/s verloren.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina