1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hellup! M'n Alpacrypt doet het niet meer!

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Zwollywood!, 30 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Als alleen de zenders uit het standaard pakket werken is er wel een verklaring.

  Vanwege administratie problemen kun je momenteel de zenders uit het basispakket ontvangen bij Ziggo zolang er maar een Ziggo smartcard aanwezig is, geregistreerd of niet.

  Een verlopen/ (nog) niet geregistreerde smartcard doet het hier ook in mijn Alphacrypt module, alleen dan het standaard pakket uiteraard.
   
 2. Alphacript werkt weer

  Alle zenders werken óók de gecodeerde en enkele vrije HD zenders
   
 3. Vraag m.b.t. DVB-C en Sony Bravia LCD

  Beste allemaal.
  Ik heb een Sony KDL 40L4000 LCD televisie gekocht met o.a. een ingebouwde DVB-C tuner. Het analoge beeld is goed te zien, echter als ik kritisch kijk zijn de pixels toch wel zichtbaar en is het beeld dus niet helemaal zuiver. Maar dat wist ik bij aanschaf.

  Momenteel neem ik analoge televisie (standaard pakket) af bij Ziggo.

  Ik wil graag digitaal gaan kijken. Echter een vereiste is dat ik GEEN gebruik wil maken van een externe kastje die ik dan aansluit op mijn Bravia.

  Ik weet dat er een Alphacrypt CAM bestaat die te samen met een smartcard van Ziggo geactiveerd kan worden, zodat ik digitaal kan gaan kijken.

  Nu is mijn vraag aan jullie ervaren gebruikers het volgende:

  Kunnen jullie mij stap voor stap uitleggen wat jullie ervaring met dit pakket is. Met name de aanschaf, het aansluiten, het activeren en het kijken? De kosten van zo'n Alphacrypt CAM bij de Mediamarkt is 149.00 Euro, een smartcard van Ziggo bij de Mediamarkt was 30.00 Euro. Best veel geld dus (179.00 Euro) voor iets wat ik op de 'gok' moet kopen. Zijn er toevallig ook grote elektonica zaken (zoals de BCC, dixons of IT's online, etc.) die goedkoper zijn? Ik zou het enorm op prijs stellen als 1 of meerdere van jullie mij via dit forum kunnen helpen.

  Het registreren bij Ziggo moet ik zelf doen. Na het eerder bellen met Ziggo (voor informatie) zei de telefoniste mij dat dit digitale televisie gratis was... klopt dit ook met jullie ervaringen?

  Een andere zeer belangrijke vraag is het volgende: Ik heb meerdere televisies (maar liefst 5 stuks). Bij het aanvragen van digitale televisie (voor mijn Bravia) van Ziggo, kan ik dan op mijn resterende 4 televisies, gewoon mijn analoge signaal ontvangen?

  Heel erg bedankt alsvast voor het antwoorden.
  Jeroen
   
 4. Sony Bravia, Digitaal, Ziggo

  Bekabeling
  Zorg voor goed degelijke afgeschermde bekabeling en stalen aansluitstekkers.
  CA
  Koop een CA Module, AlphaCript Classic momenteel versie 3.18 of laten updaten.
  Digitaal
  Voor een goede ontvangst is digitaal onontbeerlijk.
  Pakket moet je zelf weten.
  Smartcard
  Smartcard van b.v. Ziggo in de Ca module en in het TV toestel.

  Ingebruikname TV opvolgen en verder installeren.

  Als het goed is heb je een prima ontvangst
  Zelf kan ik open HD kanalen ontvangen.
  Ik heb wel een uitgebreider abonnement.

  Er zijn geen absolute garanties dat de CA moduel werkt.
  Via handelaar in Tilburg gaat het over het algemeen goed.

  Het is de moeite waard.

  Sukses
  Gr Ron Wijdeveld:wink:
   

 5. Antwoorden:
  1. Op internet is de Alphacrypt goedkoper te krijgen. Ik heb er zo'n 100 euro voor betaald
  2. Ik heb een Philips 42pfl9803H met een Alphacrypt. Gewoon de Alphacrypt met de ziggokaart erin plaatsen en zoeken naar digitale zenders. Fluitje van een cent. Mijn schoonvader heeft een Sony Bravia met een Alphacrypt en die werkt ook uitststekend. Beide geven fantastisch beeld. (De mijne iets beter beeld vind ik, maar da's persoonlijk.)
  3. Naast de Philips heb ik ook nog een digitale ontvanger met hardiskrecorder en nog drie analoge tv's. Die werken allemaal, ook tegelijkertijd.
  4. Voor de Philips TV heb ik een ziggokaart met een aantal pakketten, voor de digitale ontvanger heb ik een tweede kaart met het standaardpakket, eenmalige kosten zijn 30 euro, geen extra kosten voor abonnement
  5. Als je een nieuwe ziggokaart aanschaft werkt hij drie weken lang voor alle beschikbare zenders. Je moet een kaart invullen of per internet aanmelden wat voor abonnement je wil. Zonder extra pakketten heb je enkele zenders meer dan bij analoge tv en geen extra kosten. Ik heb de kaart ingevuld en na drie weken gratis alle zenders bekeken te hebben werd alles geblokkeerd. Ik heb toen als nog een aanmelding gedaan via internet (http://www.ziggo.nl/producten/televisie/digitale-ontvangers/smartcard-registreren)en een dag later deed hij het weer met alleen de standaard zenders.
  Ik hoop dat dit de meeste vragen beantwoord.

  Groet Henk
   
 6. Beeldkwaliteit SD uitzendingen Ziggo: ervaringen 40W4500 bezitters

  In de zoektocht naar een nieuwe TV kwam ik bij de sony 40w4500 uit (zeer goede reviews en binnen mijn budget). Ik heb digitale ontvangst via Ziggo en kijk meestal op ca 3 meter afstand. Op termijn komt er vast ook een blueray en of HTPC aan te hangen. Ik wil de ingebouwde tuner met een AlphaCrypt module gebruiken en gok erop dat Ziggo het zaakje niet op korte termijn zal blokkeren. De ingebouwde tuner schijnt het zeer goed te doen en het scheelt weer een losse HD tuner, bedrading en extra afstandsbediening.
  Ik twijfel er niet aan dat de paar HD-zenders en Blueray films er schitterend uit zullen zien (met eigen ogen kunnen vaststellen bij de MM) maar ik maak me zorgen dat de kwaliteit bij gewone (digitale) SD uitzendingen van Ziggo onder de maat zullen zijn (slechter dan op mijn 15jaar oude kleine sony CRT-je?). In een winkel in sittard zag ik namelijk een paar SD uitzendingen op de 40w4500 en een paar andere HD-toestellen en schrok van het weinig gedetailleerde beeld, de onscherpte en compressieartefacten. Ik snap dat het opschalen van SD naar HD nu eenmaal zijn beperkingen heeft en onvolkomenheden zoals compressieartefacten wat vergroot op een HDTV (dubbeltje kan geen kwartje worden). Het signaal in de winkel zal ook wel niet zo best zijn geweest omdat er 8 toestellen op één HD-tuner gekoppeld waren maar toch?
  Omdat (digitale) SD uitzendingen voorlopig gemeengoed blijven vraag ik me nu ernstig af of deze (of een andere) HDTV nu wel zo’n goede aankoop zal blijken te zijn. Op dit forum lees ik regelmatig zeer lovend over de 40w4500 (met losse HD-tuner of met de Alphacrypt module). Ik ben nu zeer benieuwd hoe de gebruikers de kwaliteit van de (digitale) SD-uitzendingen van Ziggo ervaren, mogelijk is de matige kwaliteit in de winkel geen goede graadmeter geweest en moet ik gewoon voor dit toestel gaan. Als iemand een goed alternatief weet (kleinere 37” ook geen probleem) dan hoor ik het graag.
   
 7. Maak je geen zorgen, de SD uitzendingen zijn werkelijk van een zeer mooie kwaliteit. Zorg voor goede bekabeling, zowel van antenne als SCART en HDMI dan is het genieten geblazen ook op de grote formaat TV's.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 dec 2008
 8. Beste Ron en Henk,
  heel erg bedankt voor jullie antwoorden. Ik heb er echt wat aan gehad .... super :)

  groet, Jeroen
   
 9. Hulp Kaboekieman

  Daar zijn we toch voor, om elkaar te helpen.
  En, het kost niets en we hebben er allemaal plezier van.

  Gr. Ron:frons:
   
 10. Graag gedaan:wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina