1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Probleem internet+telefoon na verhuizing.

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door PvOostrom, 29 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allemaal,

  Ik ben op dit moment bij me tante, die recentelijk verhuist is. Deze heeft haar Casema abbo ook laten mee verhuizen naar haar nieuwe adres. Bij het aansluiten van haar internet, lopen we al tegen het eerste probleem aan, geen groene kabel in de meterkast. Na een tijdje speuren, vinden wij deze in de slaapkamer van hun huis.

  Op deze kabel, heb ik de versterker aangesloten, en daarop de modem. De volgende lampjes op de modem staan aan of knipperen:

  Power - Altijd aan
  DS - Meestal aan, knippert ook af en toe
  US - Knippert constant

  Ik ben het hele huis al af gegaan, en heb elke TV aansluiting geprobeerd, maar blijf het probleem behouden. Zou er iets mis zijn met de modem?

  Met vriendelijke groet,
  Patrick van Oostrom
   
 2. Denk eerlijk gezegd niet dat er een probleem met het modem op zich is, wel denk ik dat er een signaal problemen is, wat heel goed binneshuis zou kunne liggen. Nu vind ik een AOP in de slaapkamer al wel wat vreemd, tenzij het huis intern eens verbouwd is en de kamer origineel een andere bestemming had. Daarbij heb je meerdere tv-aansluitingen in huis? Waar word dit signaal gesplitst?

  De beste (en eigenlijk de enige echt goede situatie) is als volgt:

  Groene kabel -> AOP (een-gats contactdoos) -> radio/tv/data splitter van Ziggo. Op de data aansluiting het modem aansluiten, en op de radio/tv aansluiting de versterker aansluiten en na de versterker de splitter die het signaal verdeelt naar de meerdere tv aansluitingen.
   
 3. modem

  Volgens mij zijn er eerder problemen met het signaal. Je geeft aan dat de groene kabel in de slaapkamer binnenkomt. Is hier ook een een-gats AOP (TRAS-1000/B) aanwezig? Indien er een twee-gats AOP zit moet deze vervangen worden. Vervolgens moet de splitter op het AOP worden aangesloten, waarna het modem op het data-kanaal van de splitter moet en de versterker op de tv/radio -uitgang.

  Zie ook de handleiding. (http://www.ziggo.nl/klantenservice/installatie-downloads/handleidingen/ Module 1t/m 4)

  pvd
   
 4. Bedankt voor de reacties.

  Ik ben net het huis nog een keer af gegaan. In de slaapkamer hing een PTT Telecom box, en vlak ernaast kwam er een groene kabel uit. Het kan goed zijn dat deze slaapkamer eerst als Huiskamer heeft gefungeerd, al weet ik dit niet zeker.

  Het leuke is, ik heb op dit moment niets op deze groene kabel aangesloten, maar toch heb ik TV (zelfs digitaal) in de huiskamer. De TV lijn komt dus ergens binnen, maar heb zelf geen idee waar. Daarbij, wanneer ik deze bekabeling wil losmaken, krijg ik naast af en toe een flinke schok, nog steeds het probleem met een knipperend US lampje.

  Mijn gok is dat er ergens in dit huis kortsluiting plaatsvind, al heb ik geen idee waar. Ik ga het even uitzoeken, en houd deze topic op de hoogte.
   
 5. Heb net de woonkamer compleet opnieuw aangesloten, met als resultaat, een knipperend US lampje.

  Als het DS lampje brand, en het US lampje knipperd, zou ik denken dat het signaal wel goed zit.

  Ik weet het effe niet meer, heb denk te veel schokjes gehad vandaag van die aansluitingen :giveup:
   
 6. pvd

  Gezien bovenstaand verhaal is het wellicht handig de gehele bekabeling overhoop te halen en opnieuw aan te leggen.

  Voor een goedwerkend internet/telefonie moet deze namelijk retourgeschikt zijn. Dat het DS lampje brand betekend inderdaad dat het modem kan ontvangen. Als het US lampje blijft knipperen betekend volgens mij dat de bekabeling niet retourgeschikt is, omdat het modem geen data kan versturen.

  Twwe-gats dozen zijn bijvoorbeeld niet retourgeschikt. Ook veel versterkers zijn dat niet. Vandaar dat aan de groene kabel een een-gatsdoos aangesloten moet zijn. En dat de versterker pas op de tv-uitgang van de splitter mag.

  Ik heb nog wel een vraag: Begrijp ik het goed dat de groene kabel nergens mee is verbonden maar dat je toch tv hebt? In dat geval komt er vermoedelijk nog een ziggo kabel de woning binnen. Dit kan in de woonkamer, maar ook bijv. de kruipruimte o.i.d. zijn.


  succes.
  pvd
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina