1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Op 1 tvtoestel zowel digitaal als analoog signaal?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door BernardoTV, 28 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik lees soms verwarrende info, die suggereert dat je naast digitaal aansluiten ook nog analoog kunt blijven opnemen. Natuurlijk kan ik een tweede tv kopen en die analoog houden.
  Maar kan dat ook op 1 en dezelfde tv?
  Ik stel me voor dat ik op voorkeuzes 1 tm 60 de digitale zenders zie;
  en daarboven de analoge zenders?
  Kan dat door vanuit de signaalaansluiting één kabel via de decoder te laten lopen en één niet? Als ik mijn decoder uit zet neemt analoog het over? Of moet dat anders? Ik wil nl. de mogelijkheid houden om met mijn videorecorder en mediacenter andere zenders op te nemen dan ik kijk. Kan me niet schelen dat dat dan van analoge kwaliteit is...

  Bedankt voor je advies!
   
 2. Ja dat kan, een digitale ontvanger komt (net als bijvoorbeeld een videorecorder) tussen de coax kabel. Er zit een coax-ingang op, en ook weer een coax-uitgang. Die coax-uitgang kan dus naar je TV waardoor je ook de analoge kanalen op je TV kunt zien, of naar je video-recorder.
   
 3. Bedankt zover,

  Toch nog wat aanvullende vrage":
  1. Betekent dit dat de digitale ontvanger het analoge signaal gewoon via de coax-uit doorgeeft naar vcr of media center? Dus als ik op de tv kijk naar een digitale zender, intussen een andere zender in de analoge variant kan opnemen?

  2. Werkt dit ook met de apparatuur uit? Dwz een vcr timergestuurde opname, kan die gebruik maken van het doorgestuurde signaal terwijl verder niets aan staat?

  Ben benieuwd! Want ik wil nog niet de smartcard activeren/digitaal gaan kijken als ik daarmee m'n verdere mogelijkheden afserveer...
   
 4. 1. ja, decoder geeft het analoge signaal door via de loopuitgang. je kunt dus 1 zender digitaal bekijken en ondertussen een 2e analoge zender opnemen op je vcr of mc.
  2.de decoder dient aan te staan wil hij het analoge signaal doorgeven lijkt mij. maar daar ben ik niet zeker van.

  suc6
   
 5. De digitale zenders zie je niet op de voorkeuzes maar op de scart-aansluiting (heet op je TV waarschijnlijk EXT1 of zoiets). Op de voorkeuzes zie je de analoge zenders.

  De decoder hoeft niet aan te staan om het analoge signaal door te geven. Ik denk dat hij wel minimaal op standbye moet staan. Met andere woorden: de stekker moet wel in het stopcontact zitten.
   
 6. Ha bedankt voor jullie reacties, het lijkt me nu veilig om te starten.

  Wat ik nog kan doen is bij het coaxkabeltje van decoder naar vcr een t-stuk zetten en vandaar doorsluizen naar m'n pc zodat mediacenter daarmee aan de gang kan. D'r gaat een wereld voor me open.. :grin:
   
 7. Als ik mijn decoder aanzet komt het beeld verticaal rollend door mijn analoge zenders heen.
  De decoder is met een scart verbonden naar mijn tv, analoog via de normale antenne-TV ingang.
  Ik wilde beide (digitaal en analoog) eens kunnen vergelijken qua kwaliteit, dus de analoge stekker eruit is geen optie. Evenmin omdat ik niet mijn decoder permanent aan wil hebben staan.

  Is het normaal dat het digitale signaal alle analoge kanalen dus verstoort?
   
 8. Gebruik je toevallig de Samsung DCB-B270R met bijgeleverde scartkabel? Deze kabel veroorzaakte ook bij mij strepen door het beeld. Andere scartkabel en probleem was opgelost. Bij een kennis precies hetzelfde dus bijgeleverde kabel kan de vuilnisbak in.
   
 9. Ik heb de Humax, maar de scart kan natuurlijk even brak zijn.
  Begrijp alleen niet waarom ie stoort. Als het een slechte scart-kabel is verwacht ik veel eerder dat het signaal via de scart ondermaats is. Zal het eens proberen als ik ergens een andere kabel vandaan heb.
   
 10. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Wat voor TV toestel heb je precies?
  Ik heb ditzelfde fenomeen ook wel eens bij iemand meegemaakt.
  Het analoge TV signaal werd hierbij weggedrukt/verstoord zodra er een signaal op de SCART-RGB ingang kwam te staan. Normaal gesproken hoort de TV in zo'n geval automatisch om te schakelen naar de betreffende RGB-SCART ingang.

  Misschien dat het gebruik van de 'source' knop bij de Humax nog verschil maakt?

  Je kan natuurlijk ook nog testen met een andere SCART ingang en/of met een composite/S-Video signaal.

  Een slechte of slecht zittende SCART kabel kan deze problemen inderdaad ook veroorzaken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina