1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Onverklaarbare instabiliteit

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door markie, 27 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Sinds enkele dagen heb ik last van een voor mij onverklaarbare instabiliteit. Helaas biedt het contact met de helpdesk van Ziggo ook niet echt oplossingen; ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

    De hardware:
    - Arres modem in @home-gebied (Groningen), model uit 2005
    - Sitecom router (alles bedraad), model uit 2008
    - XP computer
    - Vista computer

    Het probleem:
    De internetverbinding is instabiel. Na een paar minuten na het opstarten van de modem valt de internetverbinding weg ("beperkte verbindingsmogelijkheden"). Als de modem opnieuw wordt opgestart is de internetverbinding weer even terug. Dit lijkt afhankelijk te zijn van de periode dat de modem uit is geweest; een nacht lang geeft een halfuur stabiele verbinding, een minuut lang geeft enkele minuten lang een stabiele verbinding.
    Wat variabelen:
    combinatie modem-router (zonder computers daarop aangesloten) -> verbinding is instabiel.
    combinatie modem-Vista computer -> verbinding is instabiel.
    combinatie modem-XP computer -> verbinding is stabiel!
    combinatie modem-router-Vista computer -> verbinding is instabiel.
    combinatie modem-router-XP computer -> verbinding is instabiel.
    combinatie modem-router-beide computers -> verbinding is instabiel.

    Ook bij de combinatie modem-router (zonder computers daarop aangesloten) EN zonder COAX kabel ingeplugd is instabiel.

    In alle probleemgevallen: als de modem opnieuw opgestart wordt, dan is de verbinding weer even aanwezig.

    In de router zijn de volgende waarden ingesteld:
    - computernaam/host: zowel ingevuld met de computernaam volgens @home-info (cc9673**-*) en met en leeg veld (dus niets ingevuld). Beide varianten geven geen oplossing van de instabiliteit.
    - MAC-adres: zowel adres router als gekloond van de XP computer (die dus goed werkt). Beide varianten geven geen oplossing van de instabiliteit.

    Nog wat gegevens van de router:

    Systeem:
    *delete*


    Bij geen internetverbinding (nadat op "renew" is geklikt):
    *delete*


    Bij internetverbinding:
    *delete*


    Log:
    *delete*

    Dank voor jullie meedenken!
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 30 nov 2008
  2. Ik zou het eens gaan proberen met de router zijn fabrieksinstellingen terug te geven, opdat hij het macadres niet meer gekloond heeft van de xp-pc, maar zijn eigen macadress gebruikt.
     
  3. Nog een aanvulling:
    De computer met Vista heeft dit probleem van begins-af-aan gehad (aanschaf medio 2007).
    Mijn vorige (oude) router had het probleem over een veel grotere tijdspanne (pas uitval van internetverbinding na weken tot maanden).
    De nu gebruikte router is net nieuw (oude router maakt helemaal geen verbinding meer met de modem (WAN)) en heeft het probleem vanaf het begin (sinds 2 dagen).
    2 dagen geleden zijn er 's nachts werkzaamheden aan de centrale geweest en heb ik 's ochtends de modem moeten resetten (zoals ook door Ziggo in een voorafgestuurde brief werd geadviseerd).
     
  4. Zowel het macadres van de router zelf als het gekloonde adres van de pc geven exact dezelfde problemen.
    Alles is al eens gereset.

    Ik heb het idee dat de modem na enige tijd een "ander pakketje" terugstuurd waar de Vista computer en de router van slag van raken. Afhankelijk van hoelang de modem uit heeft gestaan wordt het "verstoorde" pakketje eerder of later verstuurd.
     
  5. Vreemde situatie.

    Het meest opvallende vind ik dat je in je verhaal aangeeft dat de combinatie modem + windows xp pc wel goed werkt. Heel vreemd dat de andere situaties niet goed werken terwijl deze situatie wel goed en stabiel werkt.

    Als je de router aansluit op het modem, en vervolgens de Vista pc met de router. Is het dan vista die de melding "beperkte verbinding" geeft of is dit in de webinterface van het modem?
     
  6. @Excalibur:
    Bij die combinatie valt de 'internetverbinding ook weg. Het lijkt geen verschil te maken of er een pc (vista of xp) is aangesloten op de router of helemaal niets. In alle gevallen valt de internetverbinding binnen enkele minuten weg (het lampje van de 'wan' knippert brand dan ook niet meer (hetgeen wel het geval is als er wel internetverbinding is).
    De vista pc geeft bij directe aansluiting op de modem en via aansluiting op de router na verloop van tijd de melding "beperkte verbindingsmogelijkheden".

    Kan het zijn dat een xp systeem minder gevoelig is voor bepaalde verbindingsinstabiliteiten?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 27 nov 2008
  7. Nog wat info:
    Modem - vista pc
    MET INTERNET:
    *delete*

    modem - vista pc
    WEGGEVALLEN INTERNET:
    *delete*

    Details van bovenstaande opzet (modem- vista pc):
    *delete*


    Instellingen bij bovenstaande opzet:
    *delete*



    OPZET 2:
    Modem - router - vista pc
    MET INTERNET
    *delete*

    modem - router - vista pc
    MET WEGGEVALLEN INTERNET:
    *delete*

    Details opzet modem - router - vista pc
    *delete*
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 30 nov 2008
  8. @markie

    Hmm ik zie wel iets opvallends in wat je gepost hebt. Als jij de situatie: Modem - router - vista pc gebruikt dan krijgt je een publiek ip op de vista pc, en dat zou zeker niet moeten gebeuren. Je router zou dit ip moeten krijgen. Het publieke ip in jou geval op dit moment is 94.x.x.x

    Weet je zeker dat je alle ethernetkabels goed aangesloten hebt en de router goed ingesteld hebt? Modem op WAN poort, pc's op LAN poorten en dan de instellingen goed hebt gezet? Als je router goed functioneerd en ingesteld staat kan jij nooit een publiek ip-adres verkrijgen op een van de aangesloten pc's. Dit moet dan een IP uit een van de gereserveerde reeksen zijn voor intern gebruik (bv 10.x.x.x of 192.168.x.x) zijn.

    PS: Misschien kan je de plaatjes iets verkleinen? Leest lastiger en forum word uit zijn verband getrokken ;)


    EDIT: Op verzoek van Mod-1 post aangepast.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 27 nov 2008
  9. Los daarvan wil ik ook even wijzen op wat er staat in de forumregels over quoten. Vaak genoeg zie je dat er relevante stukjes waarop men reageert worden gequote. Maar soms zie ik ook dat er hele lappen aan complete postings worden gequote. Zelfs dan ook nog pal onder de post waarop men reageert en met als reactie een heel kort zinnetje zoals "mee eens" of slechts een enkele smiley. Zoveel scrollwerk is echt niet prettig met lezen. Persoonlijk had ik deze post alleen maar aangehaald met "@ Markie :"

    Zelfs als Markie nu nog zijn plaatjes gaat verkleinen, dan blijft de quote onaangeroerd.
     
  10. @Excalibur:
    Maar bij het laatste plaatje ("Details opzet modem - router - vista pc":*delete*) van mijn vorige post heb ik volgens mij juist een 192.168.x.x adres. De modem heeft een ip-adres dat met 94.x begint (zie plaatje in mijn eerste post: *delete*).
    Voor de rest is alle goed aangesloten:
    Modem op stroom + coax
    Router via WAN-poort op ethernet-poort van de modem
    Computers op LAN-poort van de router.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 30 nov 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina