1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

ruis rtl4 gebied 3905 (Veenendaal)

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door mwoe, 27 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Behalve de bekende zenders zoals een(belgie1) en WDR valt me vanochtend opeens op dat rtl4 nu ook het ruis probleem heeft.

  Meerdere mensen hier problemen mee?

  Zit al 3'5 maand te wachten op een bericht waarmee je bij bijv. BCC voor 15 euro een decoder plus digitale kaart kan halen. Zo'n 4 weken geleden nog eens over gebeld met Ziggo en de melding gekregen dat ik de bon alsnog toegestuurd zou krijgen; helaas tot op heden nog niets:evil:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 nov 2008
 2. Ik merk dat er heel veel meldingen binnen komen op de helpdesk.
  We zijn momenteel aan het uitzoeken waar het probleem vandaan komt. Waarschijnlijk is het interferentie van buitenaf.
   
 3. Net even analoog gekeken en inderdaad RTL4 zit vol sneeuw en dat geld ook voor enkele andere zenders hier analoog op het kabelnet.:shock:
   
 4. Ruis op RTL 4

  Dit wordt veroorzaakt door het feit dat KPN gisteren een zogenaamde DVB-T zender van Digitenne heeft ingeschakeld.

  De ruis wordt veroorzaakt door instraling in de kabels van de huisaansluiting.

  U kunt bij de Stichting STAI (even googlen) zogenaamde hoogfrequent dichte aansluitsnoeren aanvragen. Dit is kostenloos.
   
 5. leuk die kpn met dat digitenne.
  Kabelsetje van stai heb ik al, maar heb weinig aan een paar korte snoertjes als ik kabels heb lopen van het hoofdaansluitpunt naar de slaapkamer en zolder. Gaat kpn die kabels voor mij ook betalen?
   
 6. Als jij last ondervind van interferentie bij je thuis (door bv digitenne) word dat veroorzaakt doordat een of meerdere onderdelen in je binnenshuis situatie niet voldoende afgeschermd zijn (niet van voldoende kwaliteit). Aangezien jezelf verantwoordelijk bent voor de bekabeling binnenshuis kan je niemand verantwoordelijk stellen voor de kosten die je hebt aan kabels van wel voldoende kwaliteit en afscherming.

  Overigens kan andere electrische apparatuur ook interferentie veroorzaken. Dit kan van alles zijn, van een dect toestel tot een pc of magnetron (en nog veel meer).
   
 7. Als 31stier aangeeft dat KPN gisteren blijkbaar iets van digitenne geactiveerd heeft en ook een ander ziggo lid bij mij in de regio het zelfde probleem hier meldt, lijkt het me geen probleem met mijn magnetron:wink:

  Gaat er mij om dat ik al jaren geen probleem heb en nu digitenne opeens operationeel wordt, er wel problemen zijn.
   
 8. Wat jij aangeeft kan heel goed. De kabels die je had kunnen tot zover wel voldaan hebben, het probleem was er echter al we. Het feit dat door de activering van een KPN digitenne mast er opeens een probleem met de kabels aan het licht komt maakt KPN nog niet verantwoordelijk voor evt kosten die jij hebt om jou binnenshuis situatie geschikt te maken.

  Tijden en situaties veranderen. De eisen die 20 jaar geleden aan de bekabeling werden gesteld zijn niet meer actueel in deze tijd waar het barst van de draadloze signalen in de lucht.

  Je kan het proberen te verhalen op KPN, maar de kans dat je verzoek niet ingewilligd word acht ik zeer groot. Zij zijn en blijven tenslotte niet verantwoordelijk voor de bekabeling in jou huis.
   
 9. Ben het uiteraard wel met je eens. Blijft alleen vreemd dat bijna alle andere NL zenders het probleem geheel niet hebben. Beeld zeer duidelijk op m'n zolder.

  Hopelijk kan casema het probleem gedeeltelijk verhelpen door bijv. het signaal te versterken of zoiets dergelijks?
   
 10. Zal niet gaan werken helaas. Sowieso, als het signaal goed op het AOP aankomt heeft het extra versterken vanuit de provider alleen maar een averechts effect waarschijnlijk. Een te sterk signaal zorgt voor vervorming en kan zelfs defecten aan de aangesloten apparatuur veroorzaken.

  Het probleem is niet dat het signaal te zwak is. Het probleem is dat het Digitenne signaal kan binnendringen op de coaxkabel waardoor het ene signaal het andere signaal gedeeltelijk wegdrukt (ongeveer hetzelfde als een etherpiraat op of vlak naast de frequentie van bv 3FM gaat zitten, gaat het ook op elkaar storen, zonder dat daarbij de andere FM zenders hiervan hinder kunnen ondervinden. Dit verklaart gelijk waarom het zich voordoet op een of 2 specifieke zenders -> het digitenne signaal bevind zich op specifieke frequenties, als daar of vlak bij een zender op de kabel zit dan kan dit met elkaar gaan storen, ondanks dat de andere zenders haarscherp zijn.

  Door voldoende afgeschermde materialen te gebruiken kan dat digitenne signaal niet meer instralen op de coaxkabel en zodoende ook geen verstoring veroorzaken van een aanwezig signaal/zender op die frequentie.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina