1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Modern,ouderwets

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Tempus, 22 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo allemaal, na 16 jaar trouwe dienst heeft mijn oude kolossale TV (35KG) het begeven, en ben ik inmiddels na een paar weken orienteren in het bezit van de nieuwste 200MHZ Sony 40Z4500....wat een feest ! Alles is perfect,maar wat ik niet begrijp is dat er zo,n HD ontvanger bij moet met ook een aparte AB !!!
  Ik ben 54 koop het laatste nieuwe spul en ga dan voor mijn gevoel terug in de tijd met allerlei handelingen om TV te kijken, en wat een trage zapsnelheid, het geeft mij het gevoel van een BMW met een Dacia Logan motor.
  Wat mij is opgevallen bij het orienteren dat geen enkele verkoper hier iets over heeft gezegd, daar kom je dus thuis achter bij de instalatie dat het alleen maar werkt met 2 AB,s.
  Dit kan nooit de bedoeling zijn van een provider !
   
 2. Je had ook eerst wat kunnen surfen en lezen voor aanschaf. Verkopers lullen doorgaans maar wat, als ze maar wat kunnen slijten.
  Wat die zappers betreft: er bestaan ook universele AB's zoals de 895 van Logitech die meerdere apparaten kunnen besturen.
  Je had ook een tv kunnen kopen met een CAM module. Dan heb je geen externe decoder nodig.
  Kortom, in het vervolg eerst lezen en oriënteren, dan pas kopen.
   
 3. Nou iets vriendelijker reageren kan ook wel.

  Het is natuurlijk zo dat wij (:sleep:) hier al aan gewend zijn. Dubbele afstandsbedieningen. Dat komt door.....

  Laat maar anders ga ik me weer opwinden.

  Wat je kan doen (doe ik ook) je zet de tv aan en dan regel je de rest met de AB van je decoder. Dan heb je alleen bij inschakelen en uitschakelen van je TV een 2e AB nodig. En ja, ga je DVD's kijken enzo dan komt die 3e AB erbij :schater:.

  M.a.w. ik zou die verkoper er niet op aankijken, tenzij hij je misleid heeft. Maar ik denk dat ie hierover niet eens nagedacht heeft. Zoals de bovenstaande poster al zei, je kan een alles in 1 AB nemen. Je had ook een andere TV kunnen kopen maar dat slaat nergens op. DIegene die je nu hebt aangeschaft is een topper. Is zou dus zeggen, geniet ervan.
   
 4. Dat is het hem nou juist, er zit een CAM module op! maar niemand garandeerd mij een optimale ontvangst.
  Kortom ik had anno nu iets anders verwacht,nu gaat alles via via,dat kan de kwaliteit nooit ten goede komen.Familie ,vrienden die bij mij op visite komen vinden het beeld TOP,maar als je alles laat zien hoe het werkt dan vind iedereen het maar gedoe, dus het is niet direct motiverend,uitnodigend om ook over te stappen......vandaar!Ziggo doet z,n uiterste best om iedereen over te laten stappen via mail,mailings etc.
  laat ze eerst maar eens zorgen dat ik onbekommerd via de CAM kan kijken, dan rennen veel mensen vandaag nog naar de winkel en verkoopt Ziggo meer diensten,voor de rest kan ik er goed mee leven,ik bekijk het puur uit commercieel oogpunt.

  Gr.
  Herbert
   
 5. Ik zie (hier):

  Afstemming
  • Analoge Terrestrial Tuner
  • Digital Terrestrial Tuner (MPEG-2)
  • Digitale TV-kabeltuner (met ondersteunde operators)

  Die Terrestial geeft een slecht beeld. Digitennes van deze wereld moet je niet gebruiken boven de 37". Maar als die Kabeltuner werkt dan zou je gewoon perfect beeld moeten hebben. Misschien wel SD ipv HD maar dat is op 40" perfect. Heb zelf een HD ready 42" plasma, kijkt super op SD.

  Maar jij hebt het waarschijlijk over dat Alphascript. Hou dit postje in de gaten. Misschien komt het nog wel goed. Hoop het voor je, want juist die CAM modules zijn handig zodat je alles in een hebt. Helemaal fijn als er ook nog een PVR inzit.
   
 6. Ziggo levert jou een signaal en geen CAM module. Wellicht zou je eens kunnen klagen bij de fabrikant zelf?

  Voor wat betreft je ab's, zet beide apparaten een en zet het geluid van je TV wat harder, daarna kun je de ab van je TV wegleggen en verder gaan met je ab van je decoder.
   
 7. Sorry,

  Foutje, ik bedoel 32".
   
 8. Zelfde verhaal onlangs bij mijn oom gezien. Mooie nieuwe Sony 40W4500 maar daarbij een samsung sd kabeltuner gekocht. Daarbij komt ook nog eens dat men heel graag een scart kabeltje a 60 euro een 10m antenne kabel a 80 euro en een schermschoonmaaksetje a 30 euro wil verkopen. Die heeft hij op mijn aanraden allemaal teruggebracht, een HQ scart van 15 euro werkt voor dit soort toepassingen net zo goed en de coax die er al lag voldoet prima door er even een paar goede afgeschermde pluggen aan te zetten a 6 euro.
  Wat betreft de alphacrypt, ja dat is een lastig verhaal. Ik snap een electronica zaak wel dat ze dat niet verkopen omdat er niets over bekend is. Ja het werkt maar daar kan niemand garanties over geven. Vaak hebben ze ze wel maar je moet er wel om vragen. Het zou mij ook niets verbazen als er meer marge op een officiele decoder zit.
  Ik denk zelf dat het allemaal niet zo'n vaart loopt. De Alphacrypt cam classic waar we het in dit geval over hebben gebruikt officiele irdeto licenties (daar betaal je dus ook voor bij aankoop), zo lang Ziggo netjes volgens de standaard uitzendt blijft het allemaal wel werken. Maar het bewijs is er al dat ze een dusdanig signaal kunnen maken (wat dus niet aan de standaarden voldoet) dat wel werkt op de door Ziggo gecertificeerde apparatuur en niet op de Alphacrypt. Dit is enige tijd geleden met Eurosport HD aangetoond.
  Verder is een Alphacrypt module nog steeds behoorlijk goedkoper (gisteren nog 1 gekocht voor een vriend op marktplaats voor 75 euro) dan een HD tuner, ik zal in dit geval de gok nemen. Het beeld is echt zichtbaar beter via de interne dvb-c tuner. Daarbij hoef ik het gemak van 1 AB niet uit te leggen....
  1 Nadeel is er wel, je moet zelf alle kanalen in de goede volgorde zetten, en dat is bij 160+ kanalen wel even een tijdrovend klusje.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 nov 2008
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Dat bewuste Eurosport HD probleempje had niets met de codering/alphacrypt module zelf te maken, mijn PC PVR had er geen problemen mee.
  Echter zoals al opgemerkt voldeet het DVB-C signal toen niet meer aan de DVB-C specificatie waardoor de Sony's op zwart gingen.

  Verder herken ik zelf bij familie en kennissen ook heel goed het gedoe met de meerdere afstandsbedieningen en apparaten. Vaak wordt er daarom ook nog gewoon analoog gekeken. En dit zijn toch echt niet allemaal senioren...
  Groot voordeel bij gebruik van de geintegreerde tuner is o.a ook de veel betere omgang/integratie met TeleText.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina