1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Goede router voor alles-in-1-extra ?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door michielvv, 19 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het is niet moeilijker dan een gewone router om te installeren hoor.

  Maar met routers weet je niet wat er in zit, vaak gewoon een Alix bordje met AMD geode CPU en twee NICs. (en een soort gelijke linux distributie in een EEprom, zie ook "tomato" firmware voor Linksys / Buffalo routers.)
  Je weet nooit echt hoeveel het routertje verwerken kan. (afhankelijk van de CPU op het mainbord.)

  http://doc.pfsense.org/index.php/Tutorials
  http://doc.pfsense.org/smiller/Install_Guide.htm

  Het voordeel van het gebruiken van een Via Eden Mini-itx bord is dat het zo weinig stookt. (7Watt voor de CPU als je hem 100% belast t.o.v. AMD XP 2400 CPU welke al meer stookt in idlemodus.)
   
 2. Alleen is het lang zo plug and play niet als misschien lijkt. Het moet in elkaar gezet worden, vervolgens geinstalleerd en dan nog geconfigureerd.

  Een out-of-the box router stookt qua vermogen niet (veel) meer als de configuratie die jij voorstelt. Het werkt meestal vanuit de doos of heeft een makkelijke Wizard.

  Ik lees dat deze configuratie 200Mbit fullduplex kan halen, maar zijn dat WAN<->LAN snelheden of LAN<->LAN snelheden? Routers die 160+Mbit WAN<->LAN en 700-800Mbit LAN<-> LAN doorvoersnelheden halen zijn al verkrijgbaar voor ruim onder de 200 euro. Dit setje is waarschijnlijk niet goedkoper en de gebruiker zal er ook nog meer voor moeten doen. Erg leuk voor de hobby, maar ik denk niet voor de gemiddelde thuis gebruiker.
   
 3. i rest my case....
   
 4. Ja en nee. Is geen zwart/wit antwoord. Ja het kan ook prima werken met een goedkope router en daarmee je snelheid halen. Hangt ook nog weer samen met de snelheid die gehaald moet gaan worden.

  We krijgen als consument steeds snellere internetverbindingen aangeboden, natuurlijk een fantastisch iets, echter worden de eisen die gesteld worden aan de eigen apparatuur hiermee ook opgeschroefd. Hoe hoger de te halen snelheid is, hoe hoger de eisen aan de eigen apparatuur.

  Ja een goedkope router kan prima functioneren, en het kan ook zijn dat die de hogere snelheden wel kan halen, echter de kans is veel groter dat hier problemen gaan ontstaan en de router de snelheid niet kan halen. Er zijn routers genoeg in omloop en verkrijgbaar die geen 20Mbit halen. Je zit dit zelfde verschijnsel nu ook bij UPC optreden nu ze 60 en 120Mbit verbindingen aanbieden, hardware bij klanten die al veel eerder de max bereikt en het gewoon niet aankan.

  Je hebt zoals jij aangeeft ten eerste een stabiele verbinding van je provider nodig, maar daarnaast heb je thuis apparatuur nodig die de snelheid aankan. En in de budget reeks is de kans veel groter dat je iets koopt wat er niet voor geschikt is of wat het niet aankan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina