1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Bittorent probleem sinds over stap naar alles in 1

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Elcoholic, 19 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dag mensen, leuk plekje hier.

  Ik ben sinds kort overgestapt van mijn oude casema 4 mb abonement naar alles-in-1 plus. Was voor een paar euro meer dubbele snelheid en digitale tv + bellen. Ik heb dus een nieuw modem ontvangen en volgens diverse speedtests is de snelheid precies wat het moet zijn (iets dat ik altijd al gehad heb bij casema). Mooie aanbieding dus.

  Nu maak ik veel gebruik van bittorent en merk dat mijn download snelheid niet constant wilt blijven maar de hele tijd omhoog en omlaag gaat tussen 1mb en 300kb. Hij wil niet stabiel blijven tijdens downloaden maar bij uploaden blijft het wel stabiel. Echt een probleem is het niet maar ik vraag me toch af wat de oorzaak is?

  Mijn vraag is of dit iets te maken heeft met het nieuwe modem (motorola SBV5121E) of dat ik iets zou moeten aanpassen in mijn instellingen om mijn computer met de hogere snelheid om te kunnen laten gaan. Ik download nooit iets van nieuwsgroepen of andere servers dus weet niet of het probleem daar ook voorkomt en alleen aan bittorrent ligt. Ik heb in ieder geval 2 clients geprobeert (utorrent en azureus). Beiden zeggen dat de connectie goed is dus het is geen poort probleem. En bij mijn oude abonement heb ik nooit problemen gehad met de huidige settings.

  Mijn computer is redelijk goed (1,5gb intern, 2,8ghz p4, windows xp sp2) en er zit een router tussen.

  Ik ben benieuwd of iemand anders dit zelfde probleem heeft ervaren aangezien ik me voor kan stellen dat er veel mensen zijn die over stappen naar alles-in-1. En een oplossing zou nog mooier zijn ;)

  Groeten,
  Elco
   
 2. Wat krijg je voor snelheid te zien als je op deze link klikt ?

  http://www.speedtest.net/?s=951

  (na het aanklikken even rustig afwachten, de test gaat vanzelf en na enige tijd krijg je vanzelf het resultaat)

  Het kan namelijk ook gewoon aan het bittorrent programma liggen, dus aan je tegenpartij vanwaar je download. Als je snelheid bij de speedtest wel goed is ligt het niet aan je verbinding zelf.
   
 3. Dat is gewoon wat het moet zijn. 10 mb down met iedere test.

  De snelheden met verschillende speedstests zijn helemaal wat het moet zijn. Maar ik vraag mij af of er iets met het modem aan de hand is waardoor deze problemen met bittorent heeft of het grote aantal connecties wat daar voor nodig is. Het ligt zeker niet aan de tegenpartij want ik gebruik een private site met erg veel seeders die over het algemeen hoge upload snelheid hebben. Ik heb bijvoorbeeld getest met een torrent met 700 seeders en 5 leechers.

  Het vreemde is dat ik met bovenstaande torrent wel een stabiele down snelheid kreeg omdat er niemand over was om naar te uploaden. Maar als ik een andere, al gedownloade torrent weer aanzet om te gaan seeden begint de torrent die ik aan het downloaden was in snelheid te fluctueren. Het lijkt er dus op dat ik goed kan downloaden zolang ik er niet tegelijk bij upload. Mijn upload knijpt de download niet of omdat het probleem al begint als ik met maar 5 Kb upload (waar 180 Kb mijn max is).

  Het zal waarschijnlijk wel aan de bittorrent instellingen liggen maar het enige wat er veranderd is met vroeger is een nieuw modem en hogere snelheid. Dan zou ik verwachten dat de huidige instellingen gewoon goed zijn.
   
 4. Je gebruit ook een router schreef je, welke ? (merk/type).
  Ik denk niet het dat modem een prlbleem geeft, deze geeft alles 1 op 1 door. Wat wel zou kunnen is dat je router een bottleneck is als er heel veel verbindingen tegelijk open gaan die bij jou gaan downloaden. Nu de snelheid hoger is moet zo'n router ook harder werken en trekt het misschien niet meer.

  Je zou dat kunnen testen door je router er even tijdelijk tussenuit te halen en dan de upload open te zetten, zie je dan exact hetzelfde gebeuren, dan is het misschien iets in de instellingen van de computer. Daar zit ook een maximum aantal verbindingen in die je voor bittorrent achtige protocollen hoger kunt instellen dacht ik, maar begin eerst eens met de router er tussenuit te halen.

  Wel even je modem resetten (uit en weer aanzetten) nadat je de PC direct aangesloten hebt. Daarna de PC aanzetten zodat hij een ip-adres krijgt van Ziggo. Als je de router weer terugzet ook je modem even resetten.
   
 5. Ik had ooit ook dezelfde problemen met een torrent-client. De totale upload was laag, maar de client verdeelde deze snelheid over duizenden verbindingen (met elk een paar bps als snelheid). Ondanks dat de effectieve upload niet hoog was, verzoop mijn verbinding in het overhead verkeer.

  Check daarom ook even of je behalve de snelheid, ook het aantal verbindingen kunt limiteren. Mogelijk geeft dit je stabiliteit terug.
   
 6. Router is een digitus network. Type kan ik niet vinden op de doos helaas. Klote ding want alles is in het Duits en dat is niet mijn beste taal.

  Maar dat ding er een keer tussen uit halen ga ik doen. Wordt wel een klusje voor het weekend want ik kom niet makkelijk bij de kabels achter m'n pc en moet even een vriend laten helpen daarmee (is heel goedkoop ikea bureautje die ben ik bang instort als ik hem alleen verschuif want hij leunt voor de helft op de venserbank als ondersteuning). Maar dat zou inderdaad het probleem kunnen zijn.

  Ik heb ook al zitten spelen met het aantal connecties maar dat helpt helaas ook niet.

  Ik laat het nog weten of het lukt met rechtstreeks aansluiten. Bedankt voor de tip Cees.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina