1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Elke keer na aanzetten "E19" in beeld

Discussie in 'Samsung DCB-H360R (HDTV)' gestart door ronvm, 19 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Iedere keer als ik de ontvanger aanzet (blijft gewoon 's nacht op 'stand-by') krijg ik de eerste 30 seconden de "E19" melding te zien, daarna werkt hij gewoon perfect. Is er iemand die dit probleem heeft weten te tackelen? Of moet ik op de eerste nieuwe software-update wachten en hopen dat het probleem zich daarmee oplost? Uiteraard heb ik de laatste software versie geïnstalleerd.
     
  2. e19 melding

    Ik heb hetzelfde probleem maar niemand weet hoe dit komt. Ook bij mij staat de ontvanger 's nachts aan zodat hij in principe 's ochtends niet hoeft in te laden. Ben benieuwd naar de reacties. (zelfde samsung ontvanger als jij)
     
  3. Het beroerde is dat ook de site's van Ziggo & Samsung hier over zwijgen. Het moet een stukje software zijn anders zou ik het ook niet weten, maar die nieuwe(re) versie komt maar niet.
     
  4. De E19 bij opstarten is Samsung specifiek. In standby stopt het proces van het updaten van de sleutels die nodig zijn om het beeld te decoderen. Samsung is inderdaad de enige die daar wat aan kan doen door de software aan te passen, maar ik heb niet het idee dat ze het E19 probleem daar als probleem ervaren. Dus of het ooit opgelost wordt...

    Voor de oude DCB-9401R gebruikers was de "oplossing" het aan laten staan van de decoder, omdat in standby het stroomverbruik net zo hoog zou zijn als in actieve toestand (stuurt alleen zwart beeldsignaal uit). Waarom dan wel de key-updates stoppen is mij een raadsel.
     
  5. Ik heb hetzelfde. Alleen ik heb een E16 melding (dit kanaal hoort niet bij uw abonnement o.i.d) en na ongeveer 30 seconden heb ik pas beeld.. ;)
     
  6. Volgens mij had dat te maken met de leeftijd van de decoder. Ik heb twee 9401Rs waarvan de één startte met E16 en de ander met E19. De E19 is met de laatste software versie overgegaan tot de "mooiere" E30 (even geduld a.u.b.) :wink:.
     
  7. Mijn moeder heeft die E19 melding ook steeds. Ik begrijp dat dit een algemeen probleem is bij deze ontvanger.
    Hopelijk komt er nog een oplossing voor, verder werkt de ontvanger perfect en is het beeld ogekend mooi.
     
  8. Helemaal mee eens, het is een dijk van een ontvanger met een hele goeie beeldkwaliteit zeker op de HD-kanalen. Maar als je hem aanzet en E19 verschijnt in beeld, dan zap je even naar een ander kanaal en weer terug. Dan is het 9 van de 10 keer over.
     
  9. Ik vind het geen dijk van een ontvanger.
    Ik moet de resolutie aanpassen als ik van HD naar SD gaat of omgekeert.
    Anders heb ik geen geluid.
    Als ik hem altijd in 576P laat staan, heb ik wel altijd geluid, bij het wisselen van een zender.
    Laatst had ik ineens radio zenders in mijn favorieten. Kon zelfs niets meer in de favorieten aanpassen. Pas nadat ik de lijst had leeggemaakt en alles er opnieuw ingezet, werkte het weer als voorheen.
    Ik heb de nieuwe versie RSA.
    Dat E19 bij aanzetten is inderdaad irritant.
    Ook het regelmatig moeten resetten, omdat hij anders zo traag als een slak is bij zappen of zenders intikken.

    Ik hoop dat de PVR HD van Humax er snel is.
    Daar wacht ik nu op.
     
  10. Erg jammer eigenlijk, Samsung zou z.s.m. aan de software moeten werken want wij zijn echt niet de enige met 'klachten' hierover.:cry:
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina