1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Hoge BER op frequentie 268 Mhz

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door BrainStorm, 18 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb sinds een paar maanden (overgang van @Home naar Ziggo?) last van een slecht signaal op de zenders van frequentie 268Mhz. Dit betreft de zenders RTL5, SBS6, RTL7, Veronica.

  Ik heb dit probleem enkel als ik digitaal kijk via mijn Samsung DCB H360R en enkel op bovenstaande zenders. Alle overige zenders zijn prima.

  De ontvanger is direct op de aansluiting aangesloten via een goede coax-kabel.

  Ik kijk al een jaar digitaal en de problemen zijn van de laatste maanden. Ik dacht eerst dat het overgangsperikelen waren maar nu blijft het wel erg lang aanhouden.

  Alle overige zenders hebben een BER van 0, maar van bovenstaande zenders ligt deze rond de 800. Signaalsterkte is overeenkomstig met de andere zenders en ruim voldoende.

  Iemand een idee?
   
 2. probeer toch eens een andere (nieuwe) coax kabel, het is niet uitgesloten dat het daaraan ligt. Als je die ook direct aansluit op de hoofdaansluiting in jouw woning en het probleem blijft zou ik een belletje naar Ziggo doen.

  suc6:)
   
 3. Ben zelf ook geen expert hoor.. Maar jij zegt dat je een goede coaxkabel aangesloten hebt. Misschien kun je wat meer duidelijkheid geven wat voor kabel je gekocht hebt. Connectoren zijn meen ik ook belangrijk..
  Wel vreemd dat die andere zenders geen storingen hebben. Misschien interferentie?? Geen idee. Wellicht dat iemand die hier meer verstand van heeft jou hier wat meer over zou kunnen vertellen.
  Je zou in ieder geval ook de helpdesk je probleem eens kunnen voorleggen.
  Decoder resetten(via menu van je decoder of de stroom er even af halen) of zenders opnieuw laten zoeken wil ook wel eens helpen..
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 nov 2008
 4. dit ferq.. blok is een laag blok duit op een slecht contact ergens t stekker of aansluitstekker of slecht contact in de aansluitdoos ( aop. wcd )
   
 5. 260 MHz

  Hoe doen programma's als Holland Doc en Geschiedenis TV het? Deze zitten nog lager in frequentie en zouden bij een eventuele kabelbreuk ook problemen moeten hebben.
  Nederland 1, 2, 3 en RTL4 zijn wel goed, die zitten op 276 MHz.?

  Zijn er meer mensen in de buurt die hetzelfde probleem hebben?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina