1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Philips 37PFL9603DH/10/12 CAM

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Flippo!, 17 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb sinds kort een Philips 37PFL9603DH/10/12, deze heeft ook een CAM slot. Tevens heb ik een Samsung DCB9401R (ruim 2 jaar in gebruik). De Samsung decoder is middels een scart kabel op de TV aangesloten. Mijn vraag is: kan in plaats van de Samsung decoder ook de CAM in de TV gebruikt worden. En levert dat dan een beter beeld op ?
  Groeten, Flippo
   
 2. Heb je een Philips 37PFL9603D of een Philips 37PFL9603H? Alléén de H versie heeft een DVB-C aan boord en kan dus gebruikt worden voor digitale kabel. De D versie heeft een DVB-T die voor Digitenne gebruikt kan worden. Zie ook http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1236205/0 en let op opmerking 12: "Let op: Buitenlandse 'H' i.p.v. 'D' uitvoering. Zweden als land kiezen en taal Nederlands voor DVB-C functionaliteit."

  Met dank aan Archie.
   
 3. Ja je kunt de "discutabele" Alphacrypt CAM gebruiken, zie rest van forum waarom "discutabel".
  Kwaliteit zal beter zijn, al moet je geen wonderen verwachten bij de SD kanalen tov je huidige decoder want ook die kan mits goede scart kabel en instellingen al prima zijn. Maar net en stap minder omzetten wat er met een interne tuner gebeurd is beter.

  Wel dien je je tv op landen instelling finland of noorwegen of zo te zetten. Vervolgens gaat de EPG een beetje gek doen ivm zomer / wintertijd verschil met betreffende landen.
  Taal instelling kan gewoon op nederlands blijven.
  Dit is overigens wel uitsluitend op de H versie van toepassing, mocht het toevallig toch een D versie zijn dat je hebt werkt het niet.
  Ook kan en zal niemand je de garantie geven dat het blijft werken, vandaar dus discutabel.
   
 4. philips 37pfl9603H DVB C tuner en smardcard gleuf ??

  Vraag : Ik lees hier de discussie over de 37pfl9603H heeft deze LCD naast de DVB C tuner ook een smardcard gleuf voor de Ziggo smardcard??
   
 5. Nee.

  De H versies van de huidige Philips reeks hebben een "gleuf" voor een CAM van het CI type.
  In een dergelijke CAM kun je vervolgens weer je smartcard steken. Dus indirect ja.

  MAAR!!!

  Zoals je verder op dit forum kunt vinden ondersteund Ziggo geen CI slot CAM en dien je, als je toch hier gebruik van wil maken, een Alphacrypt CAM van Mascom te gebruiken. De werking in combinatie met Ziggo wordt echter niet door Mascom, Ziggo of Philips ondersteund en staat op "losse schroeven". Zie oa het topic "Gaat Ziggo ... saboteren" voor meer info.

  Momenteel kun je het dus werkend krijgen met alle voordelen van dien (oa makkelijker zappen etc. Maar voor de toekomst is er geen garantie op werking.
   
 6. Bij mijn Philips 32PFL9603H, ingesteld op Finland werkt de Alphacrypt uitstekend.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina