1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

MTV2

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door dikboom, 15 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. He-le-maal mee eens.

  Ik heb ook indertijd digitale tv genomen voor de vele muziekzenders, uit onvrede met de ontwikkeling van MTV. Van alle zenders die toen aangeboden werden was MTV2 veruit de leukste, op afstand gevolgd door 3voor12 en MTV Brand New. Nu is het helemaal over met de muziekzenders.

  Per vandaag is mijn abonnement aangepast, in afwachting van betere tijden :cry:

  En mijn leeftijd is trouwens 47.
   
 2. MTV2 is DE zender die op de kabel moet komen als vervanging voor '3 Voor 12'. Het val me wel op dat er steeds zenders verdwijnen en dat er niets voor terug komt. Alleen voor Omega TV is er een vervanger nl. Family 7.
   
 3. Nu de concurentie op de kabel is toegestaan, ben ik benieuwd wat Ziggo doet om ons aan zich te binden. Muziekzenders zijn voor mij belangrijk. Dus de aanbieder met voor mij het beste (muziek)pakket, is spekkoper.
   
 4. Dat met die concurrentie moet ik nog zien gebeuren, maar inderdaad als er een aanbieder met een beter muziekpakket komt ben ik weg. En dat is niet eens een kwestie van een eurootje meer of minder per maand. En en slechter muziekpakket dan dit kan je niet aanbieden.
   
 5. En hoe zou je dat willen zien dan? Hetzelfde kabelnetwerk, met verschillende providers, tja, de 'rode signalen' zijn van X, de 'groene signalen' zijn van Y en de 'blauwe signalen' zijn van Ziggo. Filter die signalen maar goed en dan komt men er wel. Schiet toch niet op. Ja, in een ander topic, wordt de situatie zoals in Amerika aangehaald om het 1 en ander duidelijk te maken. Tja, hoe groot is dat land ook alweer?

  Zelfde als met gas, het is allemaal hetzelfde gas, alleen kunnen bepaalde bedrijven het 'iets' goedkoper leveren omdat ze veel kleiner zijn en groot inkopen. De problemen blijven echter gewoon en is het overstappen achteraf niet zo makkelijk als dat men deed geloven, teruggaan is helemaal een ramp. Kortom, kom maar van die roze wolk af. Beter zal het niet worden ;)

  Straks overal van die 'leuke' Cogas praktijken :schater:
   
 6. In theorie zou het volgens mij helemaal niet zo moeilijk zijn om de "kabel open te gooien".

  Alleen is de vraag of je er meer zenders door krijgt.

  Op dit moment kun je kiezen voor een bepaald pakket met daarbij een bepaalde prijs. Die pakketten zouden simpel weg van verschillende aanbieders kunnen komen. Er is immers een bepaalde blokkering waardoor je niet zomaar alles kan kijken, je kunt dus meer van dit soort blokkeringen invoeren en dan je smartcard laten vrij schakelen door een van de aanbieders. Ik ka me dus best voorstellen dat je bij Ziggo als muziek zenders MTV, TMF, TMF NL, VH! en VH! Classics krijgt maar bij Jantje MTV, TMF en MTV2 (bijv.).
  Idem zo met HD abo's bij de een wel VOOM HD en bij de ander niet.

  Het enige dat hierbij afgsproken zal moeten zijn is denk ik een gezamelijk codeer systeem, ik vermoed dat het niet mogelijk zal zijn om en Irdeto2 en Nagravision tegelijk op hetzelfde signaal te hebben.

  Of dit ook echt de methode is die zou moeten toegepast gaan worden is vers 2 natuurlijk. Je blijft met een max capaciteit zitten die mede door anderen bepaald wordt en wie levert de apparatuur voor de headend en wat mag die hiervoor aan de anderen in rekening brengen, maar zoiets is er nu ook met ADSL dus daar komt men vast wel uit. Hoewel bij ADSL KPN weer de meeste "onafhankelijke" heeft opgekocht.
   
 7. Waarom zou dat niet gaan? MTV gebruikt op de Astra satelliet de volgende coderingen op één signaal: Conax, Cryptoworks, Mediaguard 2, Nagravision 2 en Viaccess 2.3.
   
 8. Maar je smartcard kan er maar 1 aan.

  Gert.
   
 9. Zelfs dat is mogelijk, en op satelliet is het ook al heel gebruikelijk. De zenders die Canal Digitaal verspreid worden gecodeerd in Mediaguard en Irdeto tegelijk. @Home heeft het ook een tijdje gedaan, toen de Mr.Zapp decoders nog Viaccess gebruikten, en de nieuwe decoders al Irdeto.

  Dat is ingebouwd in de DVB standaard. Het methode voor coderen heet CSA, (Common Scrambling Algorithm). Het komt er op neer dat het signaal op een standaard manier wordt gecodeerd. De sleutels om het signaal te decoderen worden ook meteen meegestuurd. Alleen die sleutels zijn zelf ook weer gecodeerd, en dat is dan met Irdeto, of Mediaguard, of...

  Je decoder hoeft dus maar één van die methodes te ondersteunen om bij de sleutels van het signaal te kunnen.

  Het signaal is dus niet gecodeerd met Irdeto, maar de sleutels van het signaal zijn gecodeerd met Irdeto.
   
 10. <off-topic>
  Ik heb van CDS een seca2 (mediaguard/cccam) kaart (wordt dit jaar omgeruild door CDS voor een seca3 kaart, heb ik zelf) en een irdeto kaart (wordt nu door nederlanders die wonen in duitsland gebruikt, op mijn naam uiteraard). Dus een of/of situatie. Ik zie wel dat er meerdere coderingen binnen CDS aanwezig zijn (per kanaal), maar ik wist niet dat er meerdere coderingen per sc mogelijk zijn...
  </off-topic>

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina