1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Alphacrypt classic in Sony 40W4000

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door mvveelen, 13 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Je kunt het ook gewoon bestellen en dan zou ik ook een goede versterker aanschaffen.

  http://www.digiproof.nl/
  https://www.sluitallesaan.nl/shop/prod/1042423.jsf;jsessionid=a7604f17f7858044691b68446838

  Kijk eerst eens op http://www.kabelkeur.nl/
   
 2. Mja, duidelijk.

  die 15 euro kun je ook niet over vallen lijkt me.

  Welke versterker raad je me aan ?
   
 3. Dat hangt af hoe huisinstalltie er uit ziet. dus hoeveel aansluiting, welke coax, welke lengtes heb je in gebruik, welke wcd's zijn gebruikt.


  Bij de site van Hirschmann vindt je verschillende voorbeelden van huisinstallaties en met welke materialen dit opgebouwd moet worden:

  http://multimedia.hirschmann.nl/Nederlands/CAI_handleiding_configurator/index.phtml
   
 4. Ik heb totaal 4 TV / RADIO aansluitingen, verdeeld over de woonkamer (ong. 6m), slaapkamer 1 (ong. 10m), slaapkamer 2 (ong. 8m) en de zolder (ong. 10m). Alle aansluitingen eindigen in een inbouwdoos met splitsing van TV / RADIO.

  Moet je dan een versterker hebben waarbij je per uitgang de versterking kunt regelen (bestaan die ?) of is een versterker zoals die staat op sluitallesaan.nl (die van 60 euro) al goed ?

  Ik wil nog wel even iedereen bedanken voor het meedenken !

  Edit :

  op het circuitsonline forum heeft iemand gereageerd dat het niet te maken kan hebben met het ontbreken van het AOP. Daarbij een hele beredenering waarom wel niet. Ik ga echter morgen op zoek naar zo'n kastje en moet het toch proberen zo aan te sluiten. Als het dan nog niet werkt, dan moet ik verder zoeken.......
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 nov 2008
 5. Ik heb vanmorgen een AOP (TRAS1000) op de kop getikt voor 7,50 (nieuw, met aardedraadje) en zal deze vanavond gaan monteren.

  Fingers crossed !!

  Mocht het niet helpen, dan ben ik toch wel bang dat ik een meter de grond in zal zakken en niet goed meer weet wat ik dan nog kan uitproberen...... Wordt vervolgd dus !
   
 6. Heb je nog een andere decoder?? Sluit deze eens aan. Kijk eens een tijdje hiermee naar je digi zenders. Doet het probleem zich dan nog voor dan zou het waarschijnlijk aan je signaal kunnen liggen.
  Ik lees dat je alphacrypt signaalwaarde sterk aangeeft.Test eens op flink wat zenders of ie deze waardes continu aangeeft en of ie niet af en toe minder wordt. De vraag is ook in hoeverre deze waardes bij de alphcrypt exact zijn. Maar ik zou in ieder geval eens nakijken of je signaal sterk blijft aangeven..
   
 7. alphacrypt module 3.12

  na 2 maanden speuren en info verkregen op dit forum ben ik er helemaal uit!!!!
  ik vond bij lang niet alles zenders en ben nog eens terug gegaan naar de zaak waar ik de module en tv gekocht heb en gevraagd wat kan ik nog doen ,toen zei de eigenaar van de zaak ik heb een expert op dit gebied!
  dus gesproken met die man en die verzekerde mij het ligt niet aan de module of het nu 3.12 is of 3.17 dat maakt voor de ontvangst geen verschil,zorg dat je kabels goed zitten 'geen splitters er tussen'als de kabel langer dan 5 meter is zet er de versterker van hirschman (zva 134)tussen en het werkt zeker weten vertelde hij mij.
  gedaan wat wat hij gezegd had en !!!!! alles maar dan ook alle kanalen heb ik nu perfect!!! het verschil tussen 3.12.en hoger is alleen de snelheid van het zappen.:pompom:
   
 8. Nee, ik heb geen andere decoder.
  Ik heb het AOP kastje netjes aangesloten en rechtstreeks een 75 Ohm kabel met harde kern (heb niets anders in huis liggen) van een meter of....6 aangesloten rechtstreeks op het AOP punt met daarop een inbouwdoosje (R/TV). Daarop een A-kwaliteit coaxkabel en het resultaat is .......... : ruk

  Vervolgens nog even een bouwmarkt-"kwaliteit"-versterkertje tussen AOP en coaxkabel (die naar het R/TV kastje loopt) geprobeerd : zelfde resultaat. Weer zenders die wel de info weergeven, maar geen beeld.

  Ik vraag me nu toch wel af wat het probleem kan zijn hoor....grrrrrrrrr !!
   
 9. Ik kan dit niet per zender opvragen (of weet niet hoe ik dat zou moeten doen). Als ik op een zender MET beeld kijk en een zender ZONDER beeld, dan zijn de waardes daar gelijk en is het signaal op beide STERK.

  Ik weet echt niet meer waar ik het moet zoeken. Een versterker ? Er zit nu 1 TV aan met 6 meter (goede ?) kabel. Rechtstreeks op een R/TV doosje (met weerstand omdat het een einddoos is, toch ?) en daarop met een goede coaxkabel de TV (dus zelfs de HDD recorder heb ik weggelaten).

  Het lijkt me nu dan toch uiteindelijk niet meer een probleem met het signaal. De vraag of het nu dan toch aan de CAM module kan liggen is nog onbeantwoord : Cardwriter heeft tot op heden niet op mijn mail of op mijn forumvragen gereageerd. Vind dat overigens bedroevend omdat ze wel degelijk aanwezig zijn op hun forum.

  Ik hoop dat er nog iemand is met een goed idee.........
   
 10. Volgens mij doet die cam niets anders dan er voor zorgen ( in combinatie met smartcard) dat je digitaal tv kunt kijken( jouw abo)Maar kan ook zijn dat het wel bij de Cam ligt zeker weten doe ik het dus niet:roll:(sorry) Ik kan je wel melden dat ik op het net wel reacties lees die de Cam in de Sony wel aan het lopen hebben gekregen. De vraag blijft of je signaalwaarde -sterk( laat hem eens een tijdje op die zender staan) niet af en toe naar middelmatig gaat en hoe betrouwbaar deze waarden zijn. Wat kun je bijv zeggen over BER waarden?? . De ene decoder zal waarschijnlijk weer wat gevoeliger voor storingen kunnen zijn dan de ander. Alhoewel ik dit helaas ook niet zeker weet:roll: Maar ik maak ook uit jouw bericht op dat jij ook twijfelt of je alles wel goed hebt aangesloten. En juist daar zou ik mee beginnen. Immers zou je er eerst zeker van moeten zijn dat je signaal ok is voordat is voordat je het probleem in die cam kunt gaan zoeken.
  Heb je wel eens geprobeerd om nogmaals alle zenders te laten zoeken? Let wel op dat je het juiste netwerk ID ,gegevenssnelheid enz invult! Zit je smartcard /Cam wel goed aangebracht?
  Kijk nog even goed of je wel alles goed hebt gedaan(internet).. ik zou dus beginnen om de twijfel weg te nemen door uit te zoeken of je je kabels en dergelijke goed hebt aangesloten. Helaas heb je geen andere decoder in huis ,op deze wijze had je ook eens kunnen testen. Ken je niemand die deze niet of weinig gebruikt en deze even aan je uit kan lenen?? Je zou ook een vakkundig persoon naar jouw installatie kunnen laten kijken,bijv een monteur..
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina