1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Alphacrypt classic in Sony 40W4000

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door mvveelen, 13 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi,

  gisteren heb ik eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en een startpakket met Alphacrypt classic opgehaald bij Cardwriter in Groningen.

  In 1e instantie kreeg ik het niet voor elkaar om beeld te krijgen, maar toen bleek dat ik nog wat gegevens moest invoeren mbt. het gebied waarin je zit (Hoorn, dus ik heb frequentie op 514.00 ingesteld en netwerkID op 8888. De rest op automatisch.

  Het zoeken leverde nu een berg (alle ?) kanalen op en de Guide was ook "gevuld".

  Nu heb ik het volgende probleem :

  als ik zap dan heb ik regelmatig een zwart beeld (ik heb de melding "you are not entitled" uitgezet, anders had die melding er dus gestaan) en als ik dan een andere zender open en vervolgens terugga naar de zender met zwart beeld dan heb ik vaak dat ik wel beeld krijg. Niet altijd, soms na 10 keer nog niet.
  Het is niet bij vaste zenders het geval, het varieert heel sterk.

  Ik heb voor zover ik weet wel gewoon goed signaal, ik zie het volgende als ik weer es een zwart scherm heb :

  softwareversie : B.N-EJ-CS-C.T.GC-A.CY.T
  Signaalniveau: Sterk
  Pre RS: 0
  Symbol Rate : 6900000
  5s: 0
  F: 658000
  UEC: 0
  QAM AGC: schommelt tussen -105 en -112

  Ter info : waar de kabel binnenkomt heb ik een versterker zitten. Hierop zit een splitter (4 aansluitingen) en eentje gaat dan naar de HDD recorder en daaruit gaat de coax naar de TV. Zouden deze vertakkingen het probleem kunnen veroorzaken of moet ik het ergens anders zoeken ?
  Zou het bijv. aan het kaartje kunnen liggen en zou ik die dan moeten omruilen (ik woon zelf in Hoorn en zou dan een stukkie moeten rijden) ?

  Op het Alphacrypt forum heb ik nog geen reaktie gehad en ik heb gezien dat hier nogal wat handige jongens zitten dus probeer ik het hier ook maar eens.

  Alvast bedankt voor het meedenken !
   
 2. Welke AlphaCrypt versie heb je meegekregen (uut Grunn:lol:)??


  edit: Ik bedoel niet wat voor soort, het is de classic waarschijnlijk, maar welke softwareversie eropstaat
   
 3. Gisteren gehaald, dus nog de 3.16 (ik zag dat er nu 3.17 beschikbaar is, maar weet niet wat dit voor verbeteringen heeft ?).
   
 4. Ik raad je aan om in ieder geval de meldingen van de alphacrypt in het alohacrypt menu uit te zetten. Je ziet dan de "you are not entitled..." meldingen niet, maar hebt een zwart scherm.
  Ik herken het probleem verder niet. Wel duurt het bij mij na het aanzetten van de TV wel eens wat langer (10sec) voor ik beeld krijg.

  Karel

  (40W4000 Alphacrypt V3.15)
   
 5. Ja, ik heb die melding al uitgezet en heb dan een zwart scherm met daarin overigens wel de gegevens van het programma, zender en geluid.

  Ik heb op tweakers de tip gehad om toch eens de versterker en splitter er tussenuit te halen omdat deze symptomen wel kunnen voorvloeien uit een te zwak of te sterk signaal.

  Ga ik dat van het weekend eens proberen.

  Wordt vervolgd.
   
 6. Sony W4000 + AC

  Zwart scherm MET zendergegevens betekend de zender is gevonden, misschien de AC + smartcart herinstoppen. Ook is de digitale ontvanger van Sony erg kritisch wat betreft het antenne signaal, probeer eens een rechtstreekse verbinding
  Mijn 32W4000 met AC 3.12 vond die berg met zenders door de volgende zoekinstelling:
  Quickscan
  Auto update services OFF
  Rest op AUTO
  Antenne 6 m van de stekerdoos
  Groeten
   
 7. OK,

  ik wil een rechtstreekse verbinding gaan proberen. Nu heb ik in de meterkast de groene kabel zitten. Hoe nu verder : kan ik daarop een kastje plaatsen die het signaal in TV en RADIO splitst en dan vervolgens op de TV aansluiting van het kastje een coaxkabel rechtstreeks naar de TV ? Dit lijkt me het meest logisch, maar als er andere opties zijn ?

  edit :

  goed, ik heb de groene coax verlengd met een 75Ohm coaxkabel (10m) en aan het eind daarvan een wanddoos geplaatst (splitst het signaal in TV en RADIO). Hierop heb ik met een A-kwaliteit coaxkabel rechtstreeks op de TV gekeken wat het resultaat is. Opnieuw zenders laten zoeken en een beetje gesorteerd : precies hetzelfde resultaat. Willekeurige zenders wel in beeld wat er wordt uitgezonden, maar GEEN beeld.

  Ik weet het echt niet meer. Het leek me wel logisch dat het aan de kwaliteit van het signaal zou kunnen liggen, maar nu denk ik toch dat het misschien meer met het kaartje te maken zou kunnen hebben.

  Iemand nog een goed idee, want zoals het nu is vind ik echt niet OK.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 nov 2008
 8. Volgens mij kan het niet wat jij doet. Aan het eind van de groene kabel cq verlenging, moet een AOP zitten en niet een of andere wanddoos.
   
 9. Dat heb ik idd ok begrepen. Alleen heeft die er nooit gezeten en weet ik nu pas dat ik die mis !

  De vraag is nu alleen of ik Ziggo hiervoor kan bellen (en of ze dit kosteloos zullen herstellen) of dat ik dit beter zelf kan oplossen door zo'n kastje aan te schaffen.

  Denk dat de vorige bewoners het hebben verwijderd ofzo..........

  Wat kan ik het beste doen : Ziggo inschakelen of niet ?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina