1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

aansluiten Humax IRHD-5000

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door tighar, 13 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik doe het met de afstandbediening van de decoder met de toets V-format.
   
 2. vraag sony kdl 40z4500 met humax IRDH-5000c

  Hallo,
  ik heb een sony 40z4500 tv met een Humax-5000c , als ik via de humax kijk perfect beeld en geluid (ingang VIA COMPONENTKABEL), maar nu wil ik digitaal kijken via de TV ingang TV, deze kan bij auto zoeken wel alle zenders digitaal met naam vinden maar bij de weergave krijg ik geen beeld en geen geluid, wel de naam van de zender en het programma weet iemand hier de oplossing voor

  bedank:?
   
 3. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ik maak hieruit op dat je wilt kijken naar de digitale kabelzenders met behulp van de ingebouwde DVB-C tuner in je TV?
  Dit is inderdaad mogenlijk maar om de gecodeerde zenders te bekijken is een CAM module nodig (Alphacrypt Classic) welke in de TV geplaats moet worden.

  Zie bijvoorbeeld ook deze onderwerpen:

  Sony-Europe: Support information for Integrated DVB-C - Cable without the set-top-box
  Ziggo-Gebruikers Forum:Apparatuur met DVB-C tuner en Common Interface slot
  HDTV Forum: Mijn eerste bevindingen Alphacript/Humax/Sony KDL 40Z4500
   
 4. Hallo The_Doman bedank voor de reaktie
  nee ik wil niet via de ingebouwde tuner kijken daar ziggo die niet ondersteund hiervoor heb ik dan ook de humax aangeschaft het vervelende nu is dat ik niet met de afstandsbediening van de tv digitaal zenders kan kiezen en dus vele opties van de tv niet kan gebruiken.
  echter 1 zender is wel zichtbaar en dat is ned 1. het is nu natuurlijk ook de vraag is er soms iets mis met de tv.
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De vraagstelling was ook niet zo duidelijk.

  Maar dat je de vele opties van de TV nu niet kan gebruiken is nu juist inherent aan het gebruik van een externe decoder.
  Dat blijft gewoon een grote belemmering in het gebruiksgemak.

  Nu ben je dus blijkbaar toch de interne DVB-C tuner van je Sony TV aan het gebruiken, dat je dan alleen Nederland 1 ziet komt doordat deze zender in het @Home gebied zonder codering wordt uitgezonden. :wink:
   
 6. oke dat is begrepen maar kan ik dan niet op een of andere manier toch de digitale zenders op de tv krijgen, het is toch ook mogelijk digitale zenders op te nemen? of zit ik er nu helemaal naast (ps ik ben heel groen op dit terrein)
   
 7. Jimmy,

  op je decoder zit toch een SCART uitgang die je weer met een kabel kunt aansluiten op je video- of DVD recorder? Op deze manier kun je gewoon de digitale uitzendingen opnemen. Maar dit staat allemaal in de gebruiksaanwijzing hoor.
   
 8. ja de klopt, maar via de scart ben ik dan ook digitaal aan het opnemen? of analoog. en na de humax heb ik dan een gedecodeerd signaal ? want als ik na de humax een gedecodeerd signaal heb waarom kan ik dan via de tv geen digitaal beeld verkrijgen :roll:
   
 9. Als je de Humax met een SCART aansluit op je DVD recorder dan neem je dus ook digitaal op. De Humax verzorgd nu het TV signaal dus moet je ook met de Humax zappen om te veranderen van zender. Ik adviseer je trouwens met zo een mooie tv om een HDMI kabel te kopen i.p.v. component, dit geeft een mooier beeld.
   
 10. de HDMI kabel is al een week geleden besteld maar toch bedank. en ja het is een mooie TV maar.. de handleiding is van een zeer laag nivo. ik heb tot nu toe maar een nadeel kunnen vinden en dat is de teletex, 1000 pagina's vast oke maar niet een sub pagina vast. een geluk dat ik de humax heb die heeft dit weer wel.:grin:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina