1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

storing digitale tv in emmen (7841 postcode)

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door 060606, 11 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vandaag is het slecht gesteld met de ontvangst van de Ned zenders, in ieder geval Ned 1,2 en RTL4. Ook analoog strepen en op hetzelfde moment slechte telefoon verbinding.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 nov 2008
 2. Storingen doen zich gelukkig niet meer voor, op dit moment prima beeld:grin:
   
 3. Strepen in het beeld klinkt als een modem wat maximaal staat de zenden, wat of op een probleem met het aangeleverde signaal kan duiden, of op een probleem met de bekabeling/aansluiting binnenshuis.

  Hoe is de situatie bij jullie thuis, kun je dat hier uitleggen? (waar komt de kabel binnen, waar staat het modem, word het signaal gesplitst, zo ja naar hoeveel aansluitingen etc).
   
 4. Bedankt voor je reaktie. Heb nu al een paar dagen storingsvrij beeld. Zag overigens vorige week bij de buren op 40 meter afstand bij analoge tv dezelfde strepen.
  Mijn situatie is alsvolgt: Kast van Ziggo staat voor ons huis, groene kabel komt woonkamer binnen en wordt daar door een Hirschmannsplitter verdeeld naar de digitale tv(10m) en naar het midden van het huis 20m, waar de telefoon wordt gescheiden en het modem en router9netgear) zijn aangesloten. Computer aangesloten met ethernetkabel, netwerk voor 2de computer en laptop(werkt altijd prima). Afstand router, modem naar digitale tv 12meter. In normale omstandigheden overal goed beeld.
  Heb uiteraard bij storing de andere verbindingen bij de dig tv afgekoppeld en een rechtsteekse kabel aangesloten. Had geen merkbaar effect, storingen bleven, alleen een iets sterker signaal. Heb toen de modems verzuimd uit te doen(onkunde).Er zijn volgens mij verder geen storingbronnen in de buurt en nogmaals nu een perfekt beeld, maar in het verleden vaker last gehad.
   
 5. Deze aansluitsituatie kan er wel voor zorgen dat je strepen in het beeld kan krijgen door het modem wat maximaal gaat zenden als het signaal even wat minder word.

  Het signaal word eerst gesplitst middels een 2-weg splitter, hier ondervind het signaal de eerste 3-3,5dB demping. Dan volgt er naar het modem 20m kabel, wat bij goede kabel een demping oplevert van ongeveer 6dB.

  In totaal heb je in elk geval 9-9,5dB demping, dit hoeft geen probleem te zijn, maar het kan wel. Behalve het inkomende signaal is er nog een factor voor het modem en dat is het uitgaande signaal (het retoursignaal). Als de "centrale" het modem slecht of bijna niet meer ontvangt gaat het modem meer staan zenden om over te komen, als het modem maximaal staat te zenden kan dit strepen in het analoge beeld geven.

  Als je weer eens strepen in het beeld hebt, zet dan het modem eens uit, ben dan benieuwd of met het uitzetten van het modem de strepen verdwijnen.

  Nog wel een vraag. Waarom heb je het modem zo ver van het AOP staan? De kabellengte die je gebruikt is aanzienlijk en kan wel voor storingen zorgen/eerder voor storingen zorgen. Voor het beeld zal ik dit even uitleggen hieronder middels ideale situatie en jou situatie:

  - Modem is aangesloten op AOP. Modem krijgt goed signaal binnen, en ook het uitgaande signaal ondervind geen demping. Het retoursignaal (zenden) staat in de 0dBmV positie. Het modem heeft hier de mogelijkheid om het uitgaande signaal naar beneden en boven te kunnen bijstellen als de signaalontvangst (en retour) wat wisselt. (modem kan theoretisch tot -15 en +15 bijregelen. Als het signaal even wat zwakker word heeft het modem ruimte genoeg om dit te kunnen compenseren.

  (situatie mogelijk iets overdreven ter illustratie)
  - Modem is aangesloten zoals jij schetst. Het signaal komt goed binnen, maar ondervind door de splitter en kabel wat demping, het signaal komt dus wat zwakker binnen. Het modem moet nu ook bij een goed signaal al wat gaan bijregelen. Laten we zeggen dat het modem in de +9dBmV (zwakker signaal, moet dus sterker gaan zenden) positie staat. Als het signaal nu van buiten iets zwakker word heeft het modem minder mogelijkheden om nog bij te kunnen regelen en loopt dus eerder tegen zijn max aan. De theoretische bijregeling stopt bij + of - 15dBmV. Problemen met het analoge beeld en/of de internet en telefoonverbinding kunnen echter bij minder al optreden. Deze situatie zal sneller problemen geven als een ideale situatie, en ook eerder instabiel worden.

  Heb je geen mogelijkheid om het modem bij het AOP te plaatsen voor de 2-weg splitter? Is de 2-weg splitter die je bij binnenkomst van de groene kabel tevens in gebruik als AOP? Zo ja, is dit wel een "speciale splitter"?
  Een AOP heeft namelijk een galvanische scheiding tussen de groene kabel en de binnenshuis installatie, deze is wel van essentieel belang. Een "gewone" inhuis splitter heeft dit niet. Als dit niet zo is zou ik deze in elk geval vervangen voor een die dit wel heeft.

  Beste aansluit situatie:
  Bij binnenkomst groene kabel een AOP middels een 1gats aansluiting. Hier sluit je de de Ziggo splitter op aan. Zet het radio/tv filter uit, waardoor je nog 2 aansluitingen over hebt: 1- gecombineerd radio/tv signaal, en 2- de data aansluiting voor het modem.

  Vervolgens sluit je hier het modem op aan, en op de tv/radio aansluiting sluit je de splitter aan (indien nog nodig) of vanaf hier rechtstreeks naar waar de tv staat. Hier sluit je een einddoos (2gats) doos aan voor de splitsing van het radio en tv signaal.
   
 6. Excalibur bedankt voor je uitgebreide toelichting.
  Toen wij 12 jaar geleden het huis verbouwden vonden we het nog belangrijk op iedere kamer een telefoon en tv aansluiting te hebben, gekozen is toen verdeling tv voor slaapkamers en tel centraal in de woning te doen en in de kamer rechtstreeks (dat is die 10meter). Nu de telefoon via de kabel gaat is het nauwelijks mogelijk estetisch verantwoord bij de groene kabel het modem te plaatsen. Ik heb geen AOP en destijds ook niet aangeleverd gekregen en gebruik een Hirschmann VFC 0631 als splitter.
  Ben vandaag metteen op zoek gegaan naar een galvanische splitter doch in 4 winkels leverde dit slechts vragende blikken op. Enig idee welke ik zou moeten hebben of voldoet deze ook:


  DA.A.9120002 - Mantelstroom Filter (F-Konn.) - € 6.00 inclusief BTW [​IMG]
  Mantelstroomfilter voor antenne kabel.
  Voorkomt brom die onstaat door een aardlus via de antenne kabel. Voorzien van een male en een female Coax aansluiting.

  Specificaties:
  Frequentiebereik: 5 - 2200 Mhz ( Radio, TV en Satelliet )
  Aansluiting: F-Konnektors Male en Female  [​IMG]
   
 7. Excalibur,
  Vorig bericht is achterhaald. Heb een Hirschmann AOP gekocht en er tussen gezet. Beeld lijkt stabiel en een beetje minder signaal. Ik neem aan dat mijn problemen over zijn, zo niet meld ik me weer Bedankt.
   
 8. Signaal van digitale tv is inderdaad niet erg stabiel,heel af en toe is het beeld slechter dan normaal,waar dit aan ligt weet ik ook niet.
  Wat ik wel weet is dat het signaal niet altijd even stabiel is.
   
 9. Hoe bedoel je dat het signaal niet altijd even stabiel is, kan je dat nader toelichten? Bedoel je de beeldkwaliteit of de signaalwaardes/BER waarde die je kunt opvragen?
   
 10. 8-12
  Helaas, helaas, na de installatie van het AOP nauwelijks meer last gehad.
  Heb ondertussen alles in een abonnement genomen, maar vanavond is het weer mis.
  Op Ned1 constante signaalsterkte 78 en ber 0, maar zo nu en dan kortstondige uitschieters van 45 tot 150. Telefoon stoort dan ook. Ligt niet aan het modem, alles af/uitgeschakeld gehad. Ik zie dit als een vanbuitenkomend onheil.
  Raar tijden goed beeld en dan ineens weer haperingen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina