1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Modem lampjes oke, toch geen internet?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Wallie84, 11 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Hallo,

    ik heb de laatste 2 dagen helemaal geen internet meer.
    Ook niet draadloos via de router naar mijn laptop.
    Mijn PC is gewoon via de kabel aangesloten en voor mijn PS3 en Laptop heb ik een draadloze router aangeschaft.
    Sinds maandag zijn de problemen begonnen.
    De lampjes op de modem branden hoe ze dat horen te doen, enkel heb ik geen verbinding en heel soms super trage verbinding.
    Volgens het programmatje van de router die op mijn PC is geinstalleerd is de netwerkstatus Offline. De verbinding van de router naar de PC en Laptop en modem is oke. Het balkje van modem-internet is helaas rood.
    Heel soms wil die nog weleens bij het resetten van de modem op groen springen maar dan ook heb ik geen verbinding.
    Heb al geprobeerd de firewall en antivirus uit te schakelen maar dit heeft geen nut. Volgens de Ziggo website staat mijn postcode (3432) in storing echter de helpdesk medewerker verteld mij dat er geen storing gaande is :?. Bij de buren zou het internet het gewoon doen vertelde deze medewerker.
    Iemand een tip of oplossing?
    Misschien de router in zijn geheel deinstalleren en opnieuw aansluiten? Of heeft dit geen zin....

    Groeten Wallie
     
  2. Probeer eerst eens om de modem vanaf de pc te bereiken (ip-nummer in adresbalk browser) als dat werkt, weet je dat de verbinding van computer naar modem goed is. Is dat niet zo, dan zit de storing dus tussen je computer en de modem, en moet je het in je eigen netwerk zoeken.
     
  3. Goed, een storing met je internetverbinding.

    Je geeft tegelijkertijd heel veel, en tegelijkertijd ook heel weinig informatie. :wink:

    Oke, op het moment dat de verbinding niet werkt is volgens een programma op je pc (van de router) de verbinding offline. Je kan dan op dat moment de router wel daadwerkelijk benaderen? Krijgt je router ook een IP-adres toegewezen (op de WAN verbinding)?

    Tevens geef je aan dat je het modem al wel gereset hebt, heb je ook al eens de router gereset? -> modem uit, router uit, modem aan, wachten tot modem online is, router weer aan.

    En als het dan nog steeds niet werkt, werkt de verbinding wel als je een pc met een kabel direct op het modem aansluit? (en het modem reset: noodzakelijk in dat geval).
     
  4. Ik heb nu inderdaad de kabel rechtstreeks van de modem naar de PC laten lopen, en met succes. Internet loopt zoals het hoort.
    Nu probeer ik de router weer aan te sluiten.
    Echter volgens het installatieprogramma van de router moet ik de ethernetkabel uit de computer halen en in de ethernet uitgang van de router pluggen. Daarna het netwerkkabeltje met dubbele zijde een in de router en de ander in de computer. De PS3 netwerkkabel kan ik er gewoon bij pluggen. Stekker erin van de router en dan moet het volgens het programmatje allemaal werken.
    Helaas mooi niet dus! Hij blijft vragen "wachten op router" en krijg daarna een foutmelding dat de router niet is aangesloten.

    Hoe ik het wil is: Ik wil de verbinding tussen mijn PC en modem/router gewoon via de kabel houden en de laptop voor het draadloze gebeuren.
    Wat te doen?
     
  5. doe eens ipconfig /all in de oude dos scherm wat zie je dan?
    hoe kom ik in de oude dos-scherm? ga naar start kliken en dan naar uitvoeren zet daar cmd en druk op enter dan zie je de oude dos-scherm en dan tikje ipconfig /all in en wat zie je dan??
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina