1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

[Vraag] Webcare medewerkers Ziggo?

Discussie in 'Gebruikersforum - Vragen & opmerkingen' gestart door Excalibur, 10 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Lijkt me heel simpel. De Ziggo medewerker stuurt een PM naar de gebruiker in kwestie met de vraag naar gegevens om hem te kunnen helpen.

  Sorry, ik wil niet telkens blijven vergelijken met Chelloo.com, maar daar werkt Webcare prima zonder IP gegegevens te hoeven afgeven.

  Ook ik vind het afgeven van IP adressen echt een stap te ver.
   
 2. Tot slot heeft doorgeven van IP adressen ook beperkt nut aangezien veruit de meeste van iig mijn post vanaf mijn werk komen (oeps. betrapt).

  Dus tenzij Raymond ook de trage connectie op mijn werk kan oplossen (in dat geval graag :wink: maar werk is geen Ziggo klant ) heeft doorgeven van het IP adres waarop ik dit tik absoluut geen zin.
   
 3. I agree with this zoals ik in mijn eerdere post al aangaf. Als een Ziggo medewerker persoonsgegevens nodig heeft kan de persoon in kwestie deze per PB naar de betreffende medewerker sturen. Duurt iets langer, maar de persoon in kwestie heeft zelf de keuze zijn of haar gegevens wel of niet te verstrekken (al dan niet met als gevolg dat zijn/haar probleem wel of niet word opgelost). De keuze ligt op dat moment bij de persoon in kwestie.
   
 4. Ja dat is een optie, maar het gaat hier niet om een webcare medewerker, maar om iemand die de storingen en configuratie van mail kan oplossen en zelf helemaal geen inzicht in klantgegevens heeft, daar kan hij niet eens bijkomen. Als jullie willen dat dit niet meer gebeurd, prima kan ook, maar helaas zal dit het oplossen van problemen een heel stuk gaan vertragen.
   
 5. Voor de duidelijkheid nogmaals:
  Het gaat alleen om posts in 1 forumgroep (news/mail) en dan vaak alleen over vragen over spamfilters connect-problemen met de newsserver e.d. Het is dan veel sneller om een ip op te zoeken in een log van de server. Via de klantgegevens werkt dat niet. Dat raak je dus kwijt als we deze mogelijkheid uitzetten (wat kan hoor, voor ons geen probleem).
   
 6. Dat gebeurt ook, dat doen de webcare medewerkers, maar in dit geval wil men juist die persoonsgegevens helemaal niet weten. Het gaat hier om het melden van het ip-adres zodat snel even door een betreffende specialist in een log gekeken kan worden wat een eventueel probleem kan veroorzaken. Met de persoonsgegevens kun je dat juist niet.
  Als je deze mogelijkheid expliciet niet meer wilt (wat kan hoor, geen probleem) raak je deze optie dus kwijt.
   
 7. Sorry, dat snap ik niet. Die webcare medewerker kan in het PB bericht toch vragen naar het IP adres? Duurt langer ja. Maar het niet afgeven van IP adressen vind ik ook wel een vrij principiele zaak.
  Vraag me zelfs af of je niet in overtreding bent met de Wet Bescherming Persoonsgegevens zo. Volgens mij vallen IP adressen nml onder persoonsgegevens volgens jurisprudentie.

  Desnoods als de snelheid echt zo belangrijk is zouden we met een opt-in moeten werken. Dwz kruis bij het forumbericht iets aan als je toestemming geeft voor publicatie IP adres.
   
 8. 1 persoon (zie mijn andere post over uitleg) kan in 2 forums (newsserver en mailserver) zien met welk ip adres een bericht gepost is. Verder niets.
   
 9. Hi!

  Geen probleem, zet maar gewoon dicht dan. Ik help hier in mijn vrije tijd. Niet alleen hier, maar ook toen het nog het forum van de MGV (Multikabel)was. Er zijn kennelijk mensen die moeilijkheden hebben als ik in het subforum internet de IP adressen kan zien van de posters. Dit is samen met de forum leiding gedaan om de doorlooptijd van sommige issues te kunnen verkorten. Als dat niet opweegt tegen de bewaren, dan niet, voor mij om het even.

  Verwacht overigens niet dat ik om IP adressen ga vragen via PB's dat is hierbij gewoon afgelopen. Ik wil best inspringen op bepaalde threads maar dan moet het ook voor mij werkbaar zijn.

  Ik vind het erg jammer dat er mensen twijfelen aan de goeie bedoelingen van zowel Cees als van mij hierin. Maar kan er prima mee leven verder.

  :frons:

  Ik zal jullie verder niet storen.

  Bye,
  Raymond.
   
 10. Oke helder.

  Persoonlijk denk ik dat het een discutabel punt blijft ondanks dat het misschien "slechts" op een 2-tal forumdelen is.

  Dat ik hem persoonlijk wel vertrouw, dat zit wel goed, echter gaat het hier volgens mij niet om vertrouwen maar om dieper liggende principes en worst-case scenario's.

  Ik denk dat de vraag in dit topic naar boven komt:
  Wat is de grens waarbij wij ons als forum nog volledig onafhankelijk kunnen vinden van Ziggo. Hoeveel privileges geven wij ziggo medewerkers en wanneer gaat dat de onafhankelijkheid van dit forum in het geding brengen en wanneer gaat het mogelijk de privacy schenden van de leden die zich hier op het forum begeven.

  Ondanks dat het vanuit goede wil en vanuit het punt om te helpen aan iemand is verleend (maakt niet uit wie, dat staat hier niet ter discussie in mijn ogen) geeft mijns inziens een belangenverstrengeling. Enerzijds geeft het forum aan in de voorwaarden geen gegevens aan derden te zullen doorspelen, anderzijds heeft een medewerker van een derde partij wel inzicht in deze gegevens (ook al is het beperkt tot een tweetal forumdelen) want ip-gegevens vallen hier ook onder.

  Ik denk dat als dit forum zich hiertegen wil indekken de betreffende persoon in dienst van een derde partij hier een geheimhoudingsovereenkomst voor moet ondertekenen dat hij/zij deze gegevens nooit zal doorspelen binnen het bedrijf waar hij/zij voor werkt.

  Nu gebeurt dat op basis van vertrouwen, en ik geloof direct dat deze persoon te vertrouwen is. Echter moet een forum als deze op basis van vertrouwen blijven werken als het gaat om dergelijke gegevens? Is een mondelinge toezegging hierin voldoende om de privacy van de forumleden te kunnen waarborgen?

  NB: De intentie van dit topic en mijn reacties zijn niet om iemand ook maar ergens van te beschuldigen evenmin als het mijn bedoeling is om ook maar een beschuldiging aan de dag te leggen richting een of meerdere personen! Als het zo geinterpreteerd word, mijn excuses. Het gaat mij in mijn reacties om het feit dat iemand dit kan, ongeacht wie dit nu wel of niet kan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina