1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Continue wegvallen van digitaal beeld op Publieke Omroep

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door krijn227, 10 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. en hoe zie het analoge signaal er uit
    zijn de normale analoge zenders wel duidelijk
    of zie een afname in de beeldkwaliteit als je de hoge frequentie bekijkt



    QUOTE=Splendid;157691]Die gebruik ik ook. Dat was een typ foutje...[/QUOTE]
     
  2. [/QUOTE]

    Analoge kwaliteit is gewoon goed. Wat trouwens ook nog 'vreemd' is dat ik nu (s'ochtends) gewoon goed beeld heb op de zenders waar ik s'avonds niks heb. Zal wel iets met de drukte te maken hebben...Maar betekend dit meteen dat ik hier niks aan kan doen?
     
  3. drukte lijkt me niet iets wat er mee te maken heeft
    wellicht eerder een slecht contact
    heb je al een nieuwe/andere kabel gebruikt ?????

    Analoge kwaliteit is gewoon goed. Wat trouwens ook nog 'vreemd' is dat ik nu (s'ochtends) gewoon goed beeld heb op de zenders waar ik s'avonds niks heb. Zal wel iets met de drukte te maken hebben...Maar betekend dit meteen dat ik hier niks aan kan doen?[/QUOTE]
     
  4. [/QUOTE]

    Nou, gisteren toch maar een nieuwe kabel gekocht. Meteen maar een van de betere om er zeker van te zijn dat het daar niet aan ligt. En jahoor, super goed beeld en een 100% signaalsterkte! BER netjes 0.:applause:

    Thanks voor de hulp en ik ga er weer van genieten! :thankyou:
     
  5. Sinds vanmiddag, thuiskomst van werk, is het algehele signaal sterkte op eens een flink stuk omlaag. Op veel zenders heb ik opeens blokken en valt het signaal helemaal weg. Letterlijk tot en met van ochtend nergens last van. BER netjes 0 en sterkte +/- 70% en kwaliteit 100%. Nu is kwaliteit en sterkte nog maar 50% bij gelijk blijvende kabel aansluitingen, met een ber van 2000 - 4000.
    Ik heb ondertussen al een aantal zaken om gestoken en nu zit ik weer op op ber 0, kwaliteit 100% maar sterkte is nog maar 32%.
    Postcode is 5223. Analoog heb ik niet, ik maak namelijk gebruik van een tv zonder analoge tuner (een "monitor" dus).
     
  6. Aangezien de kwaliteit weer aanzienlijk omhoog is gegaan en de BER-waarde weer op 0 staat nadat je iets in de bekabeling hebt veranderd ga ik ervan uit dat daar iets van een slecht contact oid heeft gezeten. Signaalsterkte is op zich helemaal niet van belang, zolang de kwaliteit maar 100% is, en de BER 0.
     
  7. Alle bekabeling is ongewijzigd gebleven het afgelopen halve jaar. Nooit / niet hier naar leidende problemen gehad. Nu sinds vanmiddag dit probleem. Op enkele zenders heb ik echter nu nog steeds dat hij soms op "geen signaal" springt.

    Verder had ik een half jaar terug of zo 70 / 100 tot er ook van de een op de andere dag iets veranderd, zonder dat ik iets deed, waardoor alles wegviel en de ber de pan uit rees. Toen had ik dus ook al diverse zaken moeten omgooien om nog het signaal weer stabiel te krijgen.
    Deze stabiele situatie is dus nu opnieuw van de een op de andere dag verslechterd en weer verder afgetakeld. Nu zit ik dus op sommige frequenties nog maar op 29 / 100.

    De bekabeling is degelijke coax met hirshmann metalen connectoren etc. Daar ligt het echt niet aan.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina