1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gratis firewall's.

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door nicknick, 10 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zonealarm.. de rillingen lopen over mijn rug...
  Bah wat is dat een bak ellende...
  Zo lek als 'n mandje en ook nog eens probleem na probleem... nooit iemand aanbevolen.
   
 2. ZoneAlarm is berucht op de klantenservice omdat deze regelmatig zonder aanleiding de boel potdicht gooit.

  Heb een tijdje Sygate gebruikt, maar ook hiermee dezelfde problemen. Gelukkig kwam net in die tijd mijn eerste router. Sindsdien gebruik ik deze als firewall. Bevalt een stuk beter...
   
 3. Naja pas op he, een hardware firewall in je router vervangt niet de firewall op je pc..
  Als jij poort 80 in je router hebt open staan omdat je regelmatig een webserver draait, en er kom 'n kwaadwillig programma in je pc.
  Dan staat het programma niets in de weg om je bankgegevens/wachtwoorden via die poort 80 te versturen.
   
 4. Ik draai geen webserver, dus dat valt weer mee...
   
 5. Voor de mensen die onder Linux draaien:
  FireHol is waarschijnlijk de meest simpele firewall die er te vinden is wat iptables betreft.
  Vuurmuur is een wat uitgebreider pakket, zelfs vind ik het te onoverzichtelijk en ontbreekt echt fatsoenlijke documentatie. Dit is wel een van de weinigen die een commandline ncurses configurator aanbiedt i.p.v. het handmatig editen van configfiles.
  Dan hebben we nog Shorewall/Shoreline Firewall wat een zeer uitgebreide firewall is met erg goede documentatie en echt onwijs veel fijne fancy dingetjes kan, alleen waarschijnlijk teveel voor de doorsnee gebruiker.

  Nu voor OSX:
  De meeste mensen kennen wel Little Snitch en hoewel dat een erg prettige en uitgebreidere frontend is voor de OS X firewall dan die die Apple zelf meelevert vind ik het pakket het geld niet waard.
  Wat veel mensen zich echter niet realiseren is dat met net zoals vele onderdelen van OS X ook de firewall gewoon uit opensource componenten bestaat, in dit geval ipfw.
  Hier zijn twee degelijke frontends voor te vinden:
  NoobProof, de simpelste, gewoon lijst met services, allow or deny.
  Vervolgens hebben we WaterProof (van dezelfde lui) wat een volledige frontend is voor ipfw en dus echt alles kan configgen aan firewall, veel meer dan OS X zelf en Little Snitch kunnen.
   
 6. Voor Linux vertrouw ik op de standaard config van Fedora en Ubuntu (en SE-Linux). Nooit in verdiept of dat eigenlijk voldoende is, maar al 2 jaar of langer nooit probleem gehad.

  Voor WXP jaren lang Zone-Alarm gebruikt, was een jaar geleden of zo beetje buggy en zou niet veilig zijn. Nieuwste versie werkt echter goed (zou ook voldoende veilig zijn). PC-Tools geeft de laatste tijd juist problemen, versie 4.5 of zo, alle apple software werkte niet meer, na wat bug fixes weer ok, versie 5 is trouwens uit (ga ik zodadelijk instaleren). Comodo een paar keer uitgeprobeert, maar ik werd er helemaal gek van, of je moet van alles uitzoeken of je het wilt toestaan of je laat het aan comodo over, die afhankelijk van je instelling teveel of te weinig toelaat.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina