1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Cisco 8455DVB MPEG-4 HD Digital Video Recorder en 8550HDC

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door sjko, 6 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vond deze link:
  http://www.cisco.com/en/US/prod/coll...44/7014683.pdf

  Hoorde gisteren van Ziggo dat niet de 8455DVB HD PVR wordt geleverd, maar de meer recente 8550 HDC. Deze ontvanger kan worden opgenomen in een lokaal netwerk, aldus de medewerker van Ziggo. Dit zou betekenen dat opnames naar de PC kunnen worden verzonden. Bovendien heeft deze ontvanger volgens de specs een SATA bus, waardoor een externe HD kan worden aangesloten. Heeft iemand ervaring?
  :?:
  Link:
  http://www.cisco.com/web/consumer/pd...de_8550hdc.pdf


  Overigens is de informatie bij Ziggo zeer sumier. Zie:
  http://www.ziggo.nl/producten/televi...le-ontvangers/
   
 2. Heb iig zelf de 8455DVB geleverd gekregen. En die heeft ook een ethernetaansluiting en een eSATA aansluiting volgens de orinele specs, maar helaas is de eSATA aansluiting in de Ziggo versie spoorloos verdwenen en is de ethernet functie niet geactiveerd.

  Denk ook niet dat de ethernet functie ooit geactiveerd zal gaan worden: denk je nu echt dat Ziggo al die moeite doet met HDCP en CI+ om vervolgens toe te staan dat je opnames naar een PC kan kopiëren? Daar gaat je enforced path.
  Gaat niet gebeuren kortom. Helaas.

  Overigens staat in de specs van de 8550 die je linkt dat hij werkt met CableCARD en dat is dus echt alleen in US bruikbaar.
  Zou me dus niet te veel blindstaren op deze speclijst want deze versie van de 8550 zal het dus iig niet worden.

  Maar hoor graag je ervaringen als je idd een 8550 ontvangt.
   
 3. Uit deze thread http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=13285 blijkt dat de ethernet aansluiting in de toekomst ws wel gebruikt gaat worden, maar voor een ander doel.
   
 4. Eh, Grouch, dat was ikzelf die speculeerde dat de ethernetaansluiting in de toekomst misschien gebruikt ging worden als de Cisco tegelijk kabelmodem wordt.

  Maar zag ziggo medewerkers dat deel van mijn speculatie niet bevestigen (tenzij die 'juist' van anoniem daar op sloeg, maar heb dat zelf geïnterpreteerd als betrekking hebbend op het afkoppelen van het netwerk. Anoniem is meestal frustrerend weinig specifiek als het over toekomstige ontwikkelingen gaat. Wat overigens geen verwijt is, want begrijp heel goed dat hij daar waarschijnlijk niets over mag zeggen als hij het überhaupt al kan).
   
 5. :oops:
   
 6. Vind het overigens wel erg verbazend welke onzin Ziggo helpdesk medewerkers soms over de Cisco uitkramen. Als je er tenminste één te pakken hebt die überhaupt weet dat de Cisco bestaat,

  ( Heb zelf ook hele vreemde verhalen te horen gekregen toen ik dat ding bestelde. Inclusief iemand die bij hoog en laag beweerde dat de Cisco maar 99 euro was. Pas toen ik zij dat ik me dat niet kon voorstellen en hij het toch maar even bij een collega na moest gaan vragen kwam eruit dat hij dacht dat het over een Humax SD niet PVR ging :roll: )
   
 7. 1 eth if kan voor een extern modem gebruikt worden, de 2e voor streaming tbv local thin clients.
  Er is gekozen om v/d 1e voorlopig geen gebruik te maken ter voorkoming van allerlei lokale router issue mbt NAT en DHCP relay issues. Nummer twee kent geen applicaties en wordt niet ondersteund door de mw / OTV. Specifiek genoeg
   
 8. Dank :wink:
   
 9. De Ziggo medewerker had de specs van de 8550 bij de hand en meende zeker te weten wat hij beweerde.
  Overigens krijg ik het idee dat er een aantal Ziggo medewerkers meedoet op dit forum (allemaal seniormembers)
   
 10. Tja, als die Ziggo medewerker die jij aan de lijn hebt de specs van de Ziggo versie opleest en niet de specs van de theoretische versie die Cisco kan leveren (en waar Ziggo dan vervolgens de helft van de specs weer van schrapt), dan denk ik dat er wat mensen zullen zijn die hun 8455 direct om willen ruilen.

  Ik bijvoorbeeld. Heb toch nog de 8455 niet betaald omdat Ziggo kennelijk geen geld wil hebben en de 8455 nog steeds niet geïncasseerd heeft.

  Maar ik kan me nog steeds echt niet voorstellen dat ze gaan toestaan om opnames zo naar een PC over te zetten. Zou het wel zeer toejuichen overigens. Al was het alleen maar omdat de interface van mijn Windows Mediacenter ook voor het afkijken oneinding veel beter is dan die van de Cisco.

  Blijf het een raar verhaal vinden.

  Anoniem kan zeker niets bevestigen over introductie van de 8550 en de specs van de 8550?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 nov 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina