1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

slecht ontvangst van oog tv op digitale tv

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door harryk!, 6 nov 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds Oogtv er op zit is het beeld bij mij op deze zender erg blokkerig, de andere zenders hebben hier geen last van. Hebben meer mensen hier last van?
   
 2. Oog TV zit op een lage frequentie tussen het analoge Nederland1 en het analoge OogTV kanaal. Zou je deze analoge kanalen eens willen bekijken? Vermoedelijk heb je op deze kanalen ruis zitten. Zo ja dan heb je duidelijk (intern ?) een signaal probleem.

  Bekijk ook eens de signaalwaardes op het digitale OOG TV kanaal. dit doe je bij de Samsung 850 door 3x op info te drukken en dan kies je signaal info + ok.
  Je ziet nu de signaal sterkte en kwaliteit + de BEr [E-6] waardes. ik denk dat de BER op oogtv bij jouw niet 000000 is. Bij 100% goed signaal wat de decoder ingaat is deze BER 00000.

  Kan vanaf hier ook niet zien waar je signaal problemen door veroorzaakt worden. Dit kan in je coaxkabel zitten maar kan ook een slechte connector of splitter zijn. Zou je anders het advies willen geven om de decoder is rechtstreeks op de AOP aan te sluiten.
   
 3. analoog heb ik op zowel nederland 1 als oog tv goed beeld,

  de waardes digitaal zijn:

  ber e6
  signaalsterkte 51%
  signaalkwaliteit 88 %

  op andere zenders heb ik de zelfde signaalsterkte en kwaliteit, maar is overaal wel de ber 0
   
 4. Harry, ik heb 2 dezelfde decoders van Humax, op de nieuwste krijg ik OOG TV wel goed binnen en op de oudste in het geheel niet. Na overleg met TVDigitaal heb ik de decoder ter reparatie naar de Mediamarkt gebracht. Zie ook http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=14216
   
 5. ik krijg oog wel binnen maar met veel blokjes.. dan gaat het weer even goed en dan naar 30 seconden loopt het beeld vast en begint het blokjesvormen weer. toch raar dat ik het maar bij 1 zender heb..
   
 6. Oog TV is de enige zender die op die frequentie/transporstroom zit.
  Als je een oplopende BER hebt dan zit er een signaal probleem.

  Had je hier al naar gekeken:
  Kan vanaf hier ook niet zien waar je signaal problemen door veroorzaakt worden. Dit kan in je coaxkabel zitten maar kan ook een slechte connector of splitter zijn. Zou je anders het advies willen geven om de decoder is rechtstreeks op de AOP aan te sluiten.
   
 7. de decoder wil niet kan niet rechtstreeks op de AOP ik heb een verlengkabel door de kamer naar de tv toe (ongeveer 8 meter).

  Ik heb net weer even gekeken en nu staat de ber op 000000, gisteren fluctueerde die steeds . Het beeld is nu wel stabiel.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 nov 2008
 8. Wat voor (kwaliteit)coaxkabel is dat? En wat voor stekkers zitten er aan die coaxkabel?
   
 9. heb een coaxkabel van karwei en metalen stekkers er aan.
  het gekke is dat het beeld vanaf gisteren (zonder dat ik iets veranderd heb ineens wel goed is.
   
 10. Meestal als ik bouwmarkt spullen hoor (op audio/video gebied) gaan mijn nekharen overeind staan. Nu moet ik eerlijkheidshalve wel toegeven dat de algehele kwaliteit van de verkrijgbare bekabeling wel verbeterd is over de afgelopen 2 jaar, maar ik zou er zelf nooit iets van audio/video bekabeling kopen. Er kwalitatief betere alternatieven die niets duurder zijn :)

  Goed om terug te komen op je probleem. Wat ik uit je posts begrijp is dat je eigenlijk op geen enkele zender een kwaliteit behaalt van 100%, maar slechts tot een 88% komt. Dit geeft naar mijn mening aan dat er in elk geval iets van een signaalprobleem speelt, dit kan binnenshuis zijn, maar ook een Ziggo probleem.

  Ik behaal bv op alle zenders met 7,5mtr coaxkabel 100% signaalkwaliteit. Heb je ook nog splitters ergens aangesloten om bv het analoge signaal naar een 2e (of meer) tv te splitsen?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina